Widok

Wiecie co,

dzisiaj w radio była audycja nt dzieci.
Mianowicie tego jakie zadają dorosłym i wyrośniętym pytania.
W chilli zet.

Jedno z najpiękniejszych dziecinnych pytań (wg mnie) brzmiało:
"A czy mech jest też miękki zanim się go dotknie?"

Drugie wg mnie:
"Tato, a dlaczego jak byłeś mały świat był czarno-biały"

I co?
Potrafisz odpowiedzieć?
Ja nie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
I tym magicznym sposobem temat zszedł na problemy z sikaniem i jeszcze inne takie tam;)...barbarzyńcy!;)
Ja z sądem miałam inny problem...czekałam na szanowne ciało orzekające i oskarżonego dwie godziny...no bajka:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za późno na mnie :P
Ale chętnie przeczytam Ciebie, jeszcze dziś lub rano, wręcz raniutko, dajesz maleńki, masz czas do 5.30, później się nie liczy :P
miałem na myśli omówić na forum , ale tok twojego rozumowania .....

....po krótkim namyśle...

..... w sumie tok twojego rozumowania wydaje się być interesujący ;]
Przy okazji to się uśmiechnę ;))) Za młoda jestem na inne Twe dewiacje :PPP
ja tak , ale tok twojego rozumowania też możemy przeanalizować kiedyś przy okazji ;]
@wdr, Ty na pewno o siku ? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
źle to odczytałyście, nie wiem jak u was kobitki, ale u facetów jest tak że jak się chce to wtedy najważniejsze na świecie dla faceta jest to żeby to zrobić i to nie zależnie czy ma problemy z prostatą czy ich nie ma ;)

A im większa przy tym walka z przeciwnościami tym większa chęć pochwalenia się tym na forum ;P
> Siku czy ewentualne problemy z prostatą? :P
Uważaj, bo kojarzenia zdradzą Twój wiek :PPP
Oczywiście żartuję, ot taki głupawy humor dziś mam:)

> Brak komentarza odnosił się do wypominania mi wieku ;)
Ale ja nie wiem ile masz lat :D resztę napisałam wyżej :DDD
Siku czy ewentualne problemy z prostatą? :P

Brak komentarza odnosił się do wypominania mi wieku ;)
A jeśli chodzi o reguły i ich łamanie... Cóż, niech to pozostanie niewyjaśnioną kwestią :D
> ważne że wszystko się dobrze skończyło ;]
Ważne, że uszami nie poszło ;)

Siku to problem stricte kobiecy, więc go nie upraszczaj wdr :P

@Mikro, szkoda trochę bo liczyłam na to, co napisałaś :D Na łamanie reguł. Odczytałam to jako fan ale chyba tym razem się pomyliłam ;)))
eee tam chłop ma problem z siku, a wy mu się wyżalić nie dacie ;P
Siku jest bardzo ważne dla każdego mężczyzny.

P.S. ważne że wszystko się dobrze skończyło ;]
Też to odczytałam jako "miastowi", czyli: do jednego wora miastowych! ;)

Drugiego zdania nie skomentuję :P
> Ale że wszyscy?
Ja odczytałam to jako, że wszyscy czyli ja, Ty = my = oni = zabiegani = miastowi ;) Także nie nerwuj się, bo nie wiadomo co autor miał na myśli ;)))

Reguły ? Łamać ? W tym wieku ? :P
Ja mam ostatnio zupełnie odwrotnie :D
>odwykłem, i chyba się już nie chcę przyzwyczajać na powrót - zamieniacie życzliwość na procedury. Czy Wy to widzicie?

Ale że wszyscy? Mansonie, robisz to, czego bardzo nie lubię: wrzucasz wszystkich do jednego wora :/
Ja tam akurat z wiekiem coraz częściej dochodzę do wniosku, że reguły są po to, żeby je czasem łamać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym to nazwała ograniczonym zaufaniem, nigdy nie wiadomo kto chce z tej toalety skorzystać ;)
Ale prawdą jest, że czasem przydałoby się ciut życzliwości :)
czasem to nawet i ja zaglądam do cywilizacji :-)

Byłem dzisiaj w sądzie. Zostałem wezwany. Jako sumienny obywatel (ekhm) ruszyłem w kierunku Trójwsi bladym świtem, aby swoją osobą nie uchybić powadze sądu poprzez spóźnienie. Wdziałem spodnie z długimi nogawkami i koszulę z długimi rękawami, uczesałem brodę i zacząłem się czuć jak głupek. Nic to. Wyruszyłem. Termin miałem na godzinę 8, a pod sądem byłem już o 7. Po drodze załapałem się na milicyjne dmuchanko, ale bez dalszego ciągu.
Po długiej drodze jak to czasem bywa zapotrzebowałem skorzystać z wc. Pan ochroniarz w wejściu do sądu powiedział mi, że spoko, ale za pół godziny, bo sąd otwierają o 7.30. Ja lekkie zdziwko i mówię, że a) przecież wszedłem więc sąd otwarty, b) toaleta jest sześć kroków od wejścia więc o co kaman? Pan ochroniarz na to, że nie, bo ma procedury. Ja w pierwszej chwili myślałem, że się ze mnie nabija i nawet o to spytałem. Ale nie. No to się wypytałem, co wobec tego mam zrobić, na co pan ochroniarz powiedział, że to już go nie interesuje. No i sytuacja zrobiła się patowa :-)))
Na szczęście dla mnie oraz powagi budynku sądu od strony zaplecza znalazła się pani ochroniarka, co pozwoliła mi wejść do wc, nota bene wcale nie pytając pana ochroniarza, o co mu chodzi. Może miała inne procedury, kto wie.
Szczęśliwy, że jeden problem z głowy, chciałem iść sobie usiąść pod salą rozpraw i poczytać "Wiedźmina". Nie. Bo sąd zamknięty. Zostałem wyproszony na zewnątrz i poproszony, abym coś ze sobą zrobił do tej 7.30, bo dopiero wtedy otworzą ten sąd co już w zasadzie jest technicznie otwarty. Technicznie, bo merytorycznie jeszcze nie.
No więc siadłem sobie na schodach sądu, co to jest technicznie otwarty i poczekałem aż go otworzą merytorycznie.
O dziwo o 7.30 otwarli go merytorycznie.
Państwu ochroniarstwu chyba coś zaczęło nie stykać, albo może ulitowali się nade mną widząc moją głupawo uśmiechniętą gębę i a) wskazali gdzie jest potrzebna mi sala rozpraw, b) wskazali gdzie winda, c) poradzili wystąpić o zwrot kosztów dojazdu na rozprawę. Skonstatowałem, że przez grubą służbistą skórę przebijają się im jednak ludzkie uczucia współczucia :-))
Dalej było normalnie, sąd spóźnił się na rozprawę tylko 15 minut.

Pointa: odwykłem, i chyba się już nie chcę przyzwyczajać na powrót - zamieniacie życzliwość na procedury. Czy Wy to widzicie?
No dobra, muszę jeszcze raz to napisać.
"w głowie się nie miesci"- film tak mi sie podobal, ze chyba pojde raz jeszcze. i z pewnoscia jest to cos co chce mieć w domowe filmotece.
Polecam każdemu.
Wiecie co...musiałam ostatnio byc w kilku urzędach. I mimo, ze nie udalo mi sie załatwić jednej sprawy i bede musiała jeszcze raz tam jechac, chce powiedziec ze wszystko przebieglo w życzliwej i pomocnej atmosferze
Pies czeka na kolejna szczepionkę.
Dziwne ze zastrzyki tak go nie przerażają jak kropelki przeciwkleszczowe. Swego czasu zeby jedna osoba mogla dać mu kropelki to 4 musiały go trzymać.
Jeśli ktoś ma ochotę na film lekki i przyjemny polecam "randka z królową". http://www.youtube.com/watch?v=LftvXbAnBwc Bardzo poprawił mi nastrój.
Niestety kupiłyśmy za mało jedzenia do kina i zanim reklamy się skończyły wszystko zostało głosno schrupane.
A po filmie horror. Prawie pusta Riviera. zastanawiałysmy się czy drzwi beda otwarte czy będziemy gdzies tam nocowac wsród grasujacych psychopatów zbrodzieni.
Dzięki za te posty, moja lekko przysypiajaca ochota rozbudziła się

Inne tematy z forum Hydepark

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (165 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry