Widok

Wielka Fabryka Elfów - warto iść?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
podbijam, chrzesniak 3,5 latek akurat przyjezdza na mikolaja i zastanawiam sie czy warto pojsc?
w tym roku nie byliśmy ale w zeszłym było super. Byliśmy z dziećmi w wieku 3 lata 6 lat i 8 lat i wszystkie były bardzo zadowolone. Elfy bardzo fajne, przez całe 2,5 godziny organizacja czasu i atrakcji. Dzieci przechodzą do kolejnych pomieszczeń, dostają nowe zadania i cały czas elfy podtrzymują napięcie:-) w zeszłym roku poszukiwali sań Mikołaja:-) na końcu piękne spotkanie z mikołajem w klimatycznym małym pokoiku. Każde dziecko podchodzi i mówi o czym marzy.
Dostają też dyplom pomocnika i coś jeszcze chyba ale nie pamiętam:-) Cudownie było:-)
My bylysmy wczoraj, cudownie zdecydowanie nie bylo... bylo ok :)
Moze jeszcze zalezy na jakiego Elfa przewodnika traficie, nam sie trafil słaby elf, Pani byla zagubiona, malo 'aktywna', nie potrafila zagadac do maluchow ani sie nimi konkretnie zająć...
Inne Elfy, z którymi rozmawialismy przed całą przygodą byly super, zagadywaly dzieciaki, bawily sie w berka...
Takze pani Rodzynka zdecydowanie obniżyła moją ocenę tego miejsca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a tu masz rację, bo w zasadzie wszystko zależy od zaangażowania elfa:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja byłam w zeszłym roku warto może iść na początek póżniej elfy znudzone powiem prosto nie chce im się już powtarzać po raz któryś omijają wiele szczegółów a z naszej perspektywy chcielibyśmy my i nasze dzieci zwlaszcza, ze wszystkiego skorzystać
jak zwróciłam uwagę Pani elf się obruszyła a że była zmęczona dała to nam odczuć
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
warto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zdecydowanie :)))))
Byliśmy w zeszłym roku z wówczas 4-latką i było średnio- faktycznie trafił nam się zblazowany elf i pewnie stąd takie wrażenie, w tym roku nie idziemy, są lepsze atrakcje w 3 miescie.
Moze jak trafilibyśmy na fajna elfią animatorke to byłoby super, ale nie warto ryzykować że znowu będą zblazowane uczennice z łapanki udawały że wiedzą o co biega w zabawianiu dzieci.
a jakie to atrakcje? pytam serio, bo kończą mi się pomysły na atrakcje dla -latka :)
(a na fabrykę idziemy jutro, dam znać jak oceniam)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam z 2latkiem i 5latką, dzieci wybawiły się. Ale rzeczywiście trafiliśmy na zaangażowane Elfy. Pozdrawiamy Orzeszka (pani) oraz Paluszka (pan) :))).
jak musisz to idz;) ale szalu nie ma. Mysle, ze mozna lepiej wydac kase. Szczerze mowiac wole isc z dzieckiem do jakiegos figlolandu, niech tam sie wyszaleje, niz 2 raz do fabryki.
Byłam dzisiaj. Ja się rozczarowałam. Bardzo mało tego wszystkiego jak za te pieniądze. Ale mojej 6-letniej córce się podobało.
A panie i panowie elfy naprawdę wykonują kawał dobrej roboty. :)

No i zostałam wkopana bo choć elfy zastrzegały że Mikołaj może się pomylić w spełnianiu prośby z listu do niego, to moje dziecko jest i tak przekonane że dostanie dokładnie to co napisało.
:D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobre...;)
Podbijam wątek z pytaniem 'technicznym': czy na miejscu jest szatnia? Czy można tam bezpiecznie zostawić plecak i tornister?

Z góry dzięki za odpowiedzi!
jest szatnia, można zostawić plecak - ale nie w szafce tylko normalnie u Pani szatniarki.

Moim zdaniem warto iść, ja byłam z 2-letnim synem. Co prawda polecają to miejsce od 3 roku życia, ale mojemu synowi bardzo się podobało. Uważam, że tylko 3 stanowiska były dla niego "za dorosłe", z resztą sobie świetnie radził.

Gdyby nie cena, to pewnie poszlibyśmy jeszcze raz, a tak to pozostaje nam czekać na przyszłoroczną edycję.

ps. Nasz elf też nie był nadmiernie zaangażowany, ale dzieci angazowały się same, a te mniejsze (jak np. mój syn) były angażowane przez rodziców, dlatego wyszło całkiem nieźle.

Ja polecam
U nas podobnie jak u Joaanny - elf mało zaangażowany, za to dzieciaki i rodzice bardzo. Fajne towarzystwo nam się trafiło - jeden z tatusiów lepszy niż elf :-)

Dzieciakom ( 7 i 5 ) sie podobało - mi srednio. Sam pomysł z "kompletowaniem zabawki" fajny, a zadania takie banalne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
My mieliśmy fajną Panią elf (stokrotka) albe bardzo cichutko mówi, dzieciom się w miarę podobało. Mikołaj ok godz.15 był mega zmęczony bo już nic mu sie nie chciało, ja raczej już tam nie pojadę, mimo iz kupiłam bilety w atrakcyjnej cenie. Spodziewałam się czegoś lepszego, no ale grunt że dzieci były zadowolone.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja się bardzo zawiodłam,dzieciom 4 i 8 lat się podobało ale bez emocji większych.Jezdzimy co roku,ale za rok mnie już nie namówią.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jak było w poprzednich latach? Co roku tak samo czy tylko ten rok mniej udany?
My byłyśmy wczoraj, na mało przyjazną godzinę jak dla rodzica 9:).
Wszystkie elfy wyspane, dzieciaki fajnie się bawiły. Nie wiem kiedy zleciał nam czas.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

do góry