Widok

Winietki.Tak czy nie?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Co sądzicie o winietkach.Pomagają na weselu.Nie wiem czy robic.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki dziewczyny za Wasze rady.Najbardziej mi zależy żeby nikt nie pozajmował miejsc dla naszych rodziców,dziadków i świadków.Poza tym będą na weselu dzieci i obawiam się że rozsiądą się z rodzicami a dla pozostałych dorosłych gosci zabraknie miejsc.Chcemy przygotowac osobny stolik dla dzieci na uboczu sali.Co o tym myślicie?Jak rozwiazac problem rozsadzenia dzieci.

Miałam winietki, bardzo mi zależało aby nasi znajomi ( a nie było ich wielu)siedzieli na przeciw nas, po jednej stronie rodzina męża ( ciotki gaduy :-), po drugiej moja rodzina, wszyscy byli zadowoleni.

zdecydowanie tak!!! bylam swiadkowa na weselu gdzie nie bylo winetek i masakra, goscie rzucili sie na stoly zeby zajac miejsca...jak sie okazalo moj chlopak mial siedziec przy innym stole niz ja bo jakas ciotka zajela jego miejsce...tylko niepotrzebny zamet... a tak kazdy wie gdzie ma usiasc...

ja również popieram winietki i dobrze przemyślane ich rozstawienie! :)
my planujemy tak jak lestek - posadzić razem moją rodzinę, rodzinę Narzeczonego i znajomych.

Ja też jestem za winietkami!
Na naszym weselu były 3 stoły: stół dla mojej rodziny, dla rodziny męza i dla naszych znajomych. Uzgodniliśmy z rodzicami gdzie kogo posadzić, podobnie ze znajomymi i rozłożyliśmy wizytówki zgodnie z "zaleceniami". Wszyscy siedzieli w gronie osób, które zna i lubili i przede wszystkim nikt nikomu nie zajmował miejsca... :)
Odradzam sadzanie gości wg wieku. Kiedyś na weselu kuzyna pomieszano wszystkich gości (siedzieliśmy zgodnie z wiekiem z osobami, których nie znaliśmy), z daleka od innych kuzynek, które rzadko widujemy, a są np. o 4 lata młodsze... :(
Jak wszystko dobrze przemyślicie, będziecie zadowoleni z winietek! :)

Zdecydowanie TAK! Byłam na weselach gdzie nie było i sorki, ale był zawsze totalny zamęt i bitwa o miejsca. Ja usadziłam gości kierując się wiekiem i rodziną i wyszło bardzo dobrze, nikt się nie przesiadał bo młodzi siedzieli z młodymi, a ciocie i wujkowie i przyjaciele rodziców razem :) Minimalnie miejscami zamieniały się dzieci ale to już po obiedzie głównym :)

Rowniez jestem za, ale pod warunkiem ze usadzenie gosci bedzie dokladnie przemyslane! Bez winietek moze sie zrobic straszny balagan i nieprzyjemne sytuacje o ktorych dziewczyny pisaly wczesniej. A ze podczas imprezy towarzystwo sie pomiesza i poprzesiada to juz inna sprawa. Ale przynajmniej na poczatku bedzie porzadek.

Ja tez bylam na slubie gdzie winitek nie bylo i zrobil się straszny balagan, zabraklo miejsc dla gosci bo kazdy usiadl gdzie chcial i pozostawaly pojedyncze wolne miejsca takze ja uwazam ze winietki sa potrzebne!!!
Winietkom tak!!! Koniecznie! Bylam na weselu, gdzie rodzice Pana Młodego nie mieli gdzie usiasc, bo sie male dzieci rozsiadly na krzeslach, gdzie goscie nie spiewali 100 lat bo biegali i zajmowali miejsca, gdzie brat panny młodej wyprosił z miejsca siostre pana młodego ("tu siedzi moja rodzina") i nigdy nie mozemy siedziec z cala paczka bo nigdy nie ma kolo siebie tylu wolnych miejsc! ostatnio na weselu siedzialam sama z 8 facetami ! A jak ktos chce mieszac rodziny to chyba zwariowal! Winietki tak, tak, tak!

Byłam na kilku weselach, gdzie była jedna i druga opca i dlatego ostatecznie zdecydowaliśmy się zrobić winietki, a dodatkowo przy wejściu planszę z rozkładem stołów i gości, żeby nikt nie musiał szukać swojego imienia chodząc dookoła wszystkich stołów

Jak już ktos bardzo chce to ja bym ewentualnie zrobiła tylko dla swiadków, rodziców i najblizszych, ktorzy mają siedzieć koło was. Dla reszty gości jest to całkowicie zbędne, bo może np. w kosciele ktos sie z kims zapozna, zgada i bedzie chciał usiąść koło siebie...

My nie mieliśmy i bardzo dobrze-goście sami dobierają sobie towarzystwo.Wiedzą kto chce z kim usiąść.Ja bym pewnie zupełnie innaczej porozstawiała-i goście mogliby być niezadowoleni-a tego byśmy nie chcieli.Minusem było może to-że dla rodziców i dziadków tych winietek nie było !!!!!!!Małe zamieszanie z tym wlaśnie powstało, bo goście szybko ,szybko a dziadki ścigać się przecież nie będą..:(ale świadkowie zadziałali.

Oczywiście szanuję Twoje zdanie, ale sama mam inne. Może posiadamy inne doświadczenia w tej kwestii.
Przyznam, że jeśli już ktoś decyduje się sam rozsadzać gości, to musi temu poświęcić sporo czasu i dobrze wszystko przemyśleć, żeby goście byli zadowoleni. W innym przypadku lepiej dać sobie spokój.
Pewnie znajdzie się tyle samo zalet co wad umieszczania winietek na weselu. U mnie się sprawdziły...jeszcze raz pozdrawiam i życzę dobrej decyzji.
Nie ma co, swietny ten tekst Martynko:)
image
Martynka twoj maz ma całkowita racje:)

A ja sobie nie wyobrażam rozsadzać gości. U nas na weselu na srodku siedzielismy my, swiadkowie i rodzice, a po bokach cała reszta i wszyscy byli zadowoleni :) Nie chciałabym się tez znalezc na weselu gdzie mam wyznaczone miejsce. Jak to mówi mój mąż "swoje miejsce to ma krowa w oborze albo kura na grzędzie" hehe :)

zawsz mozna postawic tylko przy miejscu dla swiadkow i rodzicow zeby nikt tam nie usiadl reszta niech siada jak chce:)

Na moim weselu winietki bardzo pomogły. Dużo czasu spędziłam nad rozsadzeniem gości, ale jeśli wybierzesz dobre kryterium, to na pewno goście i Ty oczywiście, będą zadowoleni. Ja miałam trzy stoły i wybrałam "kryterium wiekowe". Podzieliłam gości w ten sposób, że łatwo ze sobą zawierali znajomość Ci którzy się jeszcze nie znali, ponieważ podobny wiek tylko ich do siebie zbliżył.
Przemyśl to dobrze, a sama dojdziesz do wniosku, że to dobry pomysł, dzięki któremu każdy siedzi tam gdzie powinien.
Pozdrawiam
My tez nie bedziemy mieli winietek i mam nadzieje ze kazdy sobie dobierzy odpowiednich towarzyszy, mam takie same zdanie na ten temat jak Agnieszka2404:)
my na naszym ślubie nie bedziemy mieli tych winietek

do góry