Widok
Wirus hpv - u kogo leczyć?
Witajcie,
Okazuje się, ze moja pzyjaciółka ma wirusa hpv, Narazie jest załamana Do tej pory informacje czerpie tylko z internetu bo na wizyte u ginekologa musi czekać do końca tego tygodnia. jednakże nie jest przekonana co do kompetencji swojego lekarza> Jeżeli znacie jakiegoś dobrego ginekologa w Gdański , proszę dajcie znać.
a może któraś z was leczyła bądź leczy tego wirusa i jest zorientowana co do metod jego leczenia?Proszę podzielcie się doświadczeniami. Bo sama nie wiem co powinnam powiedzieć mojej przyjaciółce, Wiem, że oprócz pocieszania powinnam coś konkretnego jej poradzić
pozdrawiam
Okazuje się, ze moja pzyjaciółka ma wirusa hpv, Narazie jest załamana Do tej pory informacje czerpie tylko z internetu bo na wizyte u ginekologa musi czekać do końca tego tygodnia. jednakże nie jest przekonana co do kompetencji swojego lekarza> Jeżeli znacie jakiegoś dobrego ginekologa w Gdański , proszę dajcie znać.
a może któraś z was leczyła bądź leczy tego wirusa i jest zorientowana co do metod jego leczenia?Proszę podzielcie się doświadczeniami. Bo sama nie wiem co powinnam powiedzieć mojej przyjaciółce, Wiem, że oprócz pocieszania powinnam coś konkretnego jej poradzić
pozdrawiam
Wirus HPV nie oznacza od razu śmierci,sa dwa najgrożniejsze chyba 39 i 45. Oczywiscie trzeba leczyc,ale zapewne kolezanka juz wie ktore ma,wiec konsultacja z innym lekarzem nie zaszkodzi.
Polecam dr.Zygmuntowicza przyjmuje prywatnie we wrzeszczu,jest ordynatorem ginekologii w Wojewódzkim.
Pozdrawiam
Polecam dr.Zygmuntowicza przyjmuje prywatnie we wrzeszczu,jest ordynatorem ginekologii w Wojewódzkim.
Pozdrawiam
hmm ja tez mam Hpv i byłam przerażona jak zobaczyłam wyniki. A mój ginekolog powiedział,że nie powinnam się tym przejmować, bo co 3 kobieta jakiegos wirusa ma (tzn podtyp HPV) i ze nalezy się martwić tylko tymi wywołujacymi raka szyjki macicy, a tych akurat nie mam. uff. nic z tym nie robie. od kilku lat znam wynik i tyle. Ale myslę o tym,żeby się zaszczepić. tylko,że to strasznie drogie chyba..
ale chetnie usłysze co powiedział ginekolog Twojej koleżance
ale chetnie usłysze co powiedział ginekolog Twojej koleżance
W pierwszej kolejności należałoby wykonać przykładowo badania na wirus hpv w jamie ustnej w Medistore, a potem po uzyskaniu wyniku można myśleć o leczeniu. Badania takie w 99% są pewne, dlatego efektywnie wykryją wirusa oraz jego typu. Ps. nie wiem czy jest to powód do nieprzejmowania się... Wirus HPV może powodować wiele dolegliwości, a także powodować raka.
Mam HPV i niestety ten typ wysokiego ryzyka onkologicznego. Tego sie nie leczy. PO prostu z tym żyjesz i myślisz żeby nie zarazić innych i żeby robić regularnie cytologię (min. 1 w roku). I tyle. Jak wirus zacznie powodować chorobę to wyłapie się to na wczesnym etapie i wtedy p[odejmuje sie leczenie.
Najważniejsze - trzeba robić badania na hpv z typowaniem wirusa! Musisz wiedzieć jaki rodzaj wirusa posiadasz. Badanie u ginekologa, nie jakiś wymaz z buzi!
Jestem te z zaszczepiona tą lepszą szczepionką. Chociaż jestem nosicielką wirusa to chociaż zabezpieczę się przed innymi groźnymi typami.
Najważniejsze - trzeba robić badania na hpv z typowaniem wirusa! Musisz wiedzieć jaki rodzaj wirusa posiadasz. Badanie u ginekologa, nie jakiś wymaz z buzi!
Jestem te z zaszczepiona tą lepszą szczepionką. Chociaż jestem nosicielką wirusa to chociaż zabezpieczę się przed innymi groźnymi typami.