Widok
Wiszące Ogrody (Hossa) czy Nowy Horyzont (Euro Styl)?
Rozglądamy się za mieszkaniem...
Euro Styl oddaje mieszkania w II kwartale 2010roku, Hossa - w IV pół roku później...
cena za mieszkanie, jakie by nas interesowało - porównywalna :P +/-180.000zł
Wiszące Ogrody są bliżej Gdańska, mają być połączone SKMką z resztą trójmiasta... do tego kilka autobusów z Gdańska(161, 167, 168 + nocny) Ale pół roku dłużej trzeba czekać :/
Nowy Horyzont - gorze połączenia z Gdańskiem, dalej od Centrum - ale pół roku szybszy odbiór mieszkania...
Co byście zrobili?
Jakie macie doświadczenia z tymi firmami?
A może mieszkacie na którymś z tych osiedli?
Euro Styl oddaje mieszkania w II kwartale 2010roku, Hossa - w IV pół roku później...
cena za mieszkanie, jakie by nas interesowało - porównywalna :P +/-180.000zł
Wiszące Ogrody są bliżej Gdańska, mają być połączone SKMką z resztą trójmiasta... do tego kilka autobusów z Gdańska(161, 167, 168 + nocny) Ale pół roku dłużej trzeba czekać :/
Nowy Horyzont - gorze połączenia z Gdańskiem, dalej od Centrum - ale pół roku szybszy odbiór mieszkania...
Co byście zrobili?
Jakie macie doświadczenia z tymi firmami?
A może mieszkacie na którymś z tych osiedli?
Agusia- jeśli mogę doradzić, to na Twoim miejscu wybrałabym jednak Wiszące Ogrody. Dojazd z południowych dzielnic Gdańska w godzinach szczytu jest po prostu fatalny, a z Wiszących Ogrodów będziesz miała i kilka autobusów do Centrum i w razie czego autobus Auchan do innych dzielnic Gdańska. Poza tym Hossa to dość pewny deweloper. O Euro Stylu mało słyszałam. Moi znajomi mieszkają na Wiszących Ogrodach- mimo korków na Kartuskiej rano bardzo sobie chwalą. W pobliżu Auchan, blisko Trójmiejski Park Krajobrazowy no i troszkę sklepików osiedlowych też już jest. Ja bym jednak naprawdę wybrała Hossę, mimo,że odbiór później.Pozdrawiam
Ja również wybrałabym Wiszące Ogrody - ze względu na lepszą komunikację i Hossę - pewniejszego dewelopera (zresztą sama kupiłam od hossy mieszkanie, tyle że w Gdyni:)). Mieszkanie to raczej inwestycja na wiele lat, więc chyba nie ma co patrzeń na te pół roku - czas płynie szybko. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru!
Ja bym na waszym miejscu mimo wszystko negocjowała warunki umowy, bo myślę, że developerzy stwarzają tylko pozory, że dużo mają chętnych-tak, jak to miało miejsce w okresie bumu (w ten sposób sztucznie zawyżali ceny-blokowali niektóre mieszkania, że niby sprzedane,albo kolejki 5 chętnych na jedno, a w gazetach co tydzień ogłoszenia na te same mieszkania tylko z wyższą ceną). Ceny nieruchomości raczej już nie spadną, ale to nie znaczy, że umowa podpisana z developerem ma chronić tylko jedną stronę-takiej umowy nie warto podpisywać, albo należy dowiedzieć się, czy jest zgodna z prawem konsumenckim.
Druga sprawa w obecnych czasach, gdzie firmy nie dostają kolejnych kredytów, nie kupiłabym mieszkania, którego jeszcze nie ma-a termin oddania jest tak odległy, bo można go nigdy nie ujrzeć-dla przestrogi proponuję obejrzeć film PLAC ZBAWICIELA, daje mocno do myślenia.
Druga sprawa w obecnych czasach, gdzie firmy nie dostają kolejnych kredytów, nie kupiłabym mieszkania, którego jeszcze nie ma-a termin oddania jest tak odległy, bo można go nigdy nie ujrzeć-dla przestrogi proponuję obejrzeć film PLAC ZBAWICIELA, daje mocno do myślenia.
Wiszące Ogrody to fajne osiedle, blisko lasu i do Auchan ale też i minusy czyli korki w godzinach szczytu, zdarzało mi się że od Emaus do Auchan jechałem 40 minut autobusem gdzie normalnie gdy nie ma korków jest to jakieś max 15 minut. Inna sprawa to trasa Armii Krajowej która będzie leciała zaraz pod blokami, nie wiem czy same ekrany coś poradzą na hałas choć być może nie będzie to takie dokuczliwe.
Witam moja teściowa szuka mieszkanka i trochę ofert już przejrzeliśmy . Agusia oferta hossy jest interesująca i faktycznie lepsza komunikacja, Nowy Horyzont też ma ładne mieszkania, ale koniczny jest samochód a w przypadku rodziny najlepiej dwa. Jeśli to nie tajemnica co to za mieszkanka za 180 tyś bo na stronie hossy nie widziałam takich czy to dwa pokoje czy kawalerka?
pozdrawiam
pozdrawiam
Ja natomiast odradzam Wiszace Ogrody ,mimo ze Hossa to pewny developer.Korki na Kartuskiej sa masakryczne,wcale nie sa mniejsze niz np na Swietokrzyskiej.Mam te przyjemnosc ze jezdze tymi dwoma ulicami:(.Poza tym wlasnie ruszyla budowa trasy WZ ktora bedzie biegla niemal pod balkonami tego osiedla.Halas ,spaliny i tiry gwarantowane.Do tego slyszalem ze WO maja wlasne kotlownie,przez co mieszkancy skarza sie na wysokie rachunki,ale o tym musisz juz poczytac na forum osiedla.
Natomiast o Nowym Horyzoncie nie wiem nic,poza tym,ze maja swietny plac zabaw dla dzieci:)
Natomiast o Nowym Horyzoncie nie wiem nic,poza tym,ze maja swietny plac zabaw dla dzieci:)