Widok
Witajcie @ll
Mam do was kilka pytań!!!
Wiem, że być może one się już powtórzyły ale nie dysponuje takim czasem, żeby wszytsko teraz przeglądać:(
Zamierzam wyjść za mąż za rok ( październik 2006 lub Wielkanoc 2007) Weszłam tu bo moja kumlela powiedział, że tu panuje fantastyczna atmosfera i ludzie są bardzo przyjaźni a co najważniejsze doświadczeni:)
Moje pytania to;)
1. Czy ktoś z was urządzał wesele w Zamku Rzucewie, Grand Hotelu, Faltom czy Murat:) ???
Jakie tam są ceny, obsługa itp.
2. Czy Ktoś z Was brał ślub w Grudniu na Boże Narodzenie??
3. Czy ktoś z Was budował własny ołtarz ( żeby wziąść ślub kościelny, bez kościoła) ???
4. Ile generalnie kosztował was cały ślub???
5. Ile kasy trzeba poświęcić dla faceta i babeczki( +fryzura, i inne gażety) na Strój:)???
Z góry dziekuje za każde informacje!!!
Obiecuje, że teraz będe tu częściej wpadać !!!
Buźźźźźźka Dla Wszytskich !!
Wiem, że być może one się już powtórzyły ale nie dysponuje takim czasem, żeby wszytsko teraz przeglądać:(
Zamierzam wyjść za mąż za rok ( październik 2006 lub Wielkanoc 2007) Weszłam tu bo moja kumlela powiedział, że tu panuje fantastyczna atmosfera i ludzie są bardzo przyjaźni a co najważniejsze doświadczeni:)
Moje pytania to;)
1. Czy ktoś z was urządzał wesele w Zamku Rzucewie, Grand Hotelu, Faltom czy Murat:) ???
Jakie tam są ceny, obsługa itp.
2. Czy Ktoś z Was brał ślub w Grudniu na Boże Narodzenie??
3. Czy ktoś z Was budował własny ołtarz ( żeby wziąść ślub kościelny, bez kościoła) ???
4. Ile generalnie kosztował was cały ślub???
5. Ile kasy trzeba poświęcić dla faceta i babeczki( +fryzura, i inne gażety) na Strój:)???
Z góry dziekuje za każde informacje!!!
Obiecuje, że teraz będe tu częściej wpadać !!!
Buźźźźźźka Dla Wszytskich !!
hymmm czyli zdania są podzielone. Mi się podoba strsznie klimat rzucewa, park, woda itp. co do faltomu nie podobami sie zaraz ta ulica buu. w faltomie miałam studniówkę i było naprawde fajnie;) już sama nie wiem.
czekam na wiecej opini ale za te dwie bardzo dziekuje. bede musiała pojeżdzić jeszcze :)
czekam na wiecej opini ale za te dwie bardzo dziekuje. bede musiała pojeżdzić jeszcze :)
Może przekornie - nie lubię (nie lubimy) ani Rzucewa, ani Krokowej.
W Rzucewie sala do tańczenia to właściwie sień...
A w Krokowej najważniejszymi ludźmi Waszego wesela będzie ... kucharz, prezentujący osiągnięcia swoje i kolegów. Z naciskiem na 'prezentujący' - kupa gadania, jacy to oni nieźli, tak 'otwartym tekstem', o sobie. Stoi i gada, zamiast nosić.
Co do Faltoma... Nie chcę im robić reklamy, na którą w pełni zasługują. A zasługują!
Jedyne, co mnie naprawdę udrzyło w Faltomie, to doskonała organizacja kelnerów-cyborgów.
Powiedzmy, że czas podawać barszczyk. Więc wychodzą z kuchni, zaraz za drzwiami kuchni, tam gdzie ich ludzie nie widzą, robią dwa szeregi (jeden na prawo, drugi na lewo) - i jak dyskretny obserwator stwierdzi, że już można, idą NARAZ całą siłą 6-12 osób. Do młodych, do rodziców, do reszty gości. Serwują w 5 minut dla 100 osób! Żadnego pętania się - przychodzi czas, goście zjedli - ta sama ilość idzie zbierać.
Jako zespół, często widzimy takie wiochy, że jedni goście dawno zjedli, a inni siedzą głodni i czekają (np. w magnacie w Bojanie). I jak tu wtedy grać dla ludzi?
Pozdrówka!
Mulder
W Rzucewie sala do tańczenia to właściwie sień...
A w Krokowej najważniejszymi ludźmi Waszego wesela będzie ... kucharz, prezentujący osiągnięcia swoje i kolegów. Z naciskiem na 'prezentujący' - kupa gadania, jacy to oni nieźli, tak 'otwartym tekstem', o sobie. Stoi i gada, zamiast nosić.
Co do Faltoma... Nie chcę im robić reklamy, na którą w pełni zasługują. A zasługują!
Jedyne, co mnie naprawdę udrzyło w Faltomie, to doskonała organizacja kelnerów-cyborgów.
Powiedzmy, że czas podawać barszczyk. Więc wychodzą z kuchni, zaraz za drzwiami kuchni, tam gdzie ich ludzie nie widzą, robią dwa szeregi (jeden na prawo, drugi na lewo) - i jak dyskretny obserwator stwierdzi, że już można, idą NARAZ całą siłą 6-12 osób. Do młodych, do rodziców, do reszty gości. Serwują w 5 minut dla 100 osób! Żadnego pętania się - przychodzi czas, goście zjedli - ta sama ilość idzie zbierać.
Jako zespół, często widzimy takie wiochy, że jedni goście dawno zjedli, a inni siedzą głodni i czekają (np. w magnacie w Bojanie). I jak tu wtedy grać dla ludzi?
Pozdrówka!
Mulder
Nie chciałabym miec ślubu ani w Faltomie ani w Muracie (cena ok. 100zł/osobę), ale podobno mało jedzenia i dla mnie zbyt elegancko i sztywno. Zamek w Rzucewie jest ok. ale pewnie drogi.
Dla panny młodej: suknia do 2000zł, makijaż 100zł, fryzura 100zł, buty 200zł
Dla pana młodego: garnitur z dodatkami do 1500zł, buty do 200zł
Obrączki do 1000zł, do tego wódka, napoje, ciasta, kwiaty, zaproszenia itp.
My za całośc zapłaciliśmy 20.000zł (wesele na 60 osób)
Dla panny młodej: suknia do 2000zł, makijaż 100zł, fryzura 100zł, buty 200zł
Dla pana młodego: garnitur z dodatkami do 1500zł, buty do 200zł
Obrączki do 1000zł, do tego wódka, napoje, ciasta, kwiaty, zaproszenia itp.
My za całośc zapłaciliśmy 20.000zł (wesele na 60 osób)
Witaj, wiesz Twoje pytanie jest w stylu "ile kosztuje samochód??? może kosztować 800 zł a może 180 000 i więcej..... Można zrobić wszytsko w zależności od fantazji, kasy....
Rzucewo jest cudowne na slub, ale jest tam drogo.
Suknia - temat rzeka od 500 zł do 5 000 ( nie przesadzając)
Fotograf od 250 - 3000/3500 :))))) ale mogę Ci kogoś polecić :)))
pytaj, dużo czasu masz jeszcze i duzo przed Wami, nie zapomnijcie zrobić kursu przedmałżeńskiego ;)))
Ja jestem do poniedziału, pożniej znikam z tego forum ...
Pozdrawiam
Rzucewo jest cudowne na slub, ale jest tam drogo.
Suknia - temat rzeka od 500 zł do 5 000 ( nie przesadzając)
Fotograf od 250 - 3000/3500 :))))) ale mogę Ci kogoś polecić :)))
pytaj, dużo czasu masz jeszcze i duzo przed Wami, nie zapomnijcie zrobić kursu przedmałżeńskiego ;)))
Ja jestem do poniedziału, pożniej znikam z tego forum ...
Pozdrawiam
Jezeli chcesz miec wesele w palacyku i taniej niz w Rzucewie wybierz sie do Slawutowka kolo Pucka do Palacu Below ( ceny menu zaczynaja sie juz od 100zl). Ja niedlugo mamy tam wesele, caly palacyk jest do naszej dyspozycji, miejsca noclegowe tez ( bo mamy wiele przyjezdnych gosci), mamy nadzieje ze bedzie cudownie...( www.palac-below.com)
Ja bylam na weselu w Muracie w grudniu 2003 i muszę przyznać,że z wesel na ktorych byłam(a byłam już na kilku) tam podobało mi się najbardziej. Jedzenie było pyszne i bardzo ładnie podane. Kelnerzy szybko wszystko podawali, nie było sytuacji żeby brudne talerze stały na stołach, za raz wymieniali, a do tego miła i sympatyczna obsługa. Kelnerzy chodzili dyskretnie po sali i pytali czy coś potrzeba. Z tego co wiem to cena za osobę wyniosła wtedy 130zł, a jedzenia było naprawdę bardzo dużo. Ja jako gość weselny mogę szczerze i z pełną odpowiedzialnością polecić ten lokal.
ile człowiek musi się naprosić swojego faceta, żeby on coś postanowił, poradził i takie tam w sprawie ślubu. przecież to też jego ślub i wesele. mówie wam ja mam ze swoim utrapienie. co prawda mamy zamiar za rok się hajtnąć ale chciałabym z nim pogadać gdzie, jak i co...
a tu lipa zmiana tematu i basta
czy ktoś też się szarpał ze swoim facetem a może tylko ja tak mam i czas zmienić model a o ślubie wogóle nie myśleć hehe
co wy na to????????
a tu lipa zmiana tematu i basta
czy ktoś też się szarpał ze swoim facetem a może tylko ja tak mam i czas zmienić model a o ślubie wogóle nie myśleć hehe
co wy na to????????