Widok

Wkładka Mirena - proszę o opinie

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie: proszę o opinie na temat tej wykładni, niebawem zamierzam założyć ale mam wątpliwości, przeczyłam wiele opinii na ten temat i są bardzo różne. Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wygląda wszystko ok, ale zawsze może się przesunąć i wtedy jest duży problem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
faktycznie opinie w necie nie powinny być dla Ciebie wyznacznikiem, ale skoro pytasz: mam ją już ponad 4 lata. Nie wyobrażam sobie życia bez Mireny:) Nie mam "problemów" z okresem ( w zasadzie mam tylko lekkie, prawie niezauważalne plamienie co miesiąc). Nie mam torbieli. Nie mam dyskomfortu. Ale... mój obecny in mówi, że dla mnie (35lat
) są lepsze środki i w tym wieku nie powinno się mireny zakładać. Poza tym - fakt- nawracają się nieprzyjemne upławy (a to podobno efekt braku oczyszczania przez krwawienie miesięczne). Poza tym istnieje ryzyko (u mnie wystąpiło) zwinięcia nitki i teraz będzie mały (mam nadzieję) problem z usunięciem mireny (podobno są metody laparoskopowe i usuwają ją bez problemu). Ale i tak te niedogodności są niczym w porównaniu do zalet jakie dała mi ta wkładka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po prostu jak się zgubi nitka to trzeba operacyjnie usuwać o czym rzadko lekarze wspominają (laparoskopowo lub histeroskopowo - normalna operacja w znieczuleniu ogólnym).
To już moja druga Mirena, w sumie ponad 7 lat.Założona po porodzie gdy zapadła decyzja że dzieci już więcej niet:)Wcześniej były tabletki.Na mnie działa super.Właściwie zapomniałam co to bóle okresowe czy krwawienia.Chyba najważniejsze jest jej poprawne włożenie i systematyczne kontrolowanie.Mi się tez przy pierwszej nitka zwineła -donosiłam do pięciu lat i...żadnej operacji nie miałam-lekarz zrobił usg-i wyciągnął:)Po prostu.W porównaniu z komfortem psychicznym wydatek warty ceny.

Inne tematy z forum Kobieta

Prezent na dzień kobiet (25 odpowiedzi)

Kochani, potrzebuje podpowiedzi i inspiracji co mogę kupić mojej lubej na dzień kobiet, żeby było...

Adwokat Rozwód Gdansk (4 odpowiedzi)

Witajcie, polecacie kogos rzetelnego?

czemu faceci zdradzaja? (138 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

do góry