Widok
Wkładki z prośbą o alkohol
Dziewczyny proszę o pomoc :) Poszukuję tekstu wkładki dodatkowej dołączonej do zaproszenia, w której będzie prośba o przyniesienie alkoholu zamiast kwiatków:) niestety w internecie nic nie mogę znaleźć , są tylko teksty z prośba o wino... Może ktoś się z czymś takim spotkał ??
Z góry dzięki:)
Z góry dzięki:)
Znalazłam takie :
1.Bardzo chcemy wszystkich prosić by nam kwiatów nie przynosić Stąd wiadomość ku publice: Chcemy z winem mieć piwnicę! Nie koniecznie z winnic sławnych, za to pełną win półwytrawnych Wina włoskie, bądź też z Chile, zapewnią nam urocze chwile.
2.Kwiatki choć piękne alergię wzmagają, misie pluszowe kurzem osiadają. W zamian o wytrawne wino chcielibyśmy prosić, którym zdrowie gości jesiennym wieczorem będziemy wznosić.
3.Szanowny Gościu: Zamiast na kwiaty wydawać pieniążki, Przynieś prosimy wino lub książki.
4.Istnieje zwyczaj przychodzenia z bukietami, lecz my słodyczy jesteśmy smakoszami, więc jeśli macie ochotę podarować nam kwiatki, przynieście zamiast nich wino lub czekoladki.
5.Zamiast kwiatów do wazonów, Które uschną w naszym domu, Propozycje mamy taką: Byśmy razem wino pili, konwenanse odrzucili, Niechaj rośną nam kwiateczki, Wy przynieście wina z beczki.
także raczej ciężko zmienić jedno słowo, żeby miało rym i sens.
1.Bardzo chcemy wszystkich prosić by nam kwiatów nie przynosić Stąd wiadomość ku publice: Chcemy z winem mieć piwnicę! Nie koniecznie z winnic sławnych, za to pełną win półwytrawnych Wina włoskie, bądź też z Chile, zapewnią nam urocze chwile.
2.Kwiatki choć piękne alergię wzmagają, misie pluszowe kurzem osiadają. W zamian o wytrawne wino chcielibyśmy prosić, którym zdrowie gości jesiennym wieczorem będziemy wznosić.
3.Szanowny Gościu: Zamiast na kwiaty wydawać pieniążki, Przynieś prosimy wino lub książki.
4.Istnieje zwyczaj przychodzenia z bukietami, lecz my słodyczy jesteśmy smakoszami, więc jeśli macie ochotę podarować nam kwiatki, przynieście zamiast nich wino lub czekoladki.
5.Zamiast kwiatów do wazonów, Które uschną w naszym domu, Propozycje mamy taką: Byśmy razem wino pili, konwenanse odrzucili, Niechaj rośną nam kwiateczki, Wy przynieście wina z beczki.
także raczej ciężko zmienić jedno słowo, żeby miało rym i sens.
miast kwiatków do wazonu, które uschną w naszym domu,
Goście Drodzy, Goście Mili, propozycję mamy taką:
Radość byście nam sprawili, zatrzymując czar tej chwili
Nie kupujcie kwiatka z wstążką - obdarujcie jakąś książką
Podpisując z wielką gracją osobistą dedykacją
Albo dobry alkohol w darze na pomyślność Młodej Parze
Goście Drodzy, Goście Mili, propozycję mamy taką:
Radość byście nam sprawili, zatrzymując czar tej chwili
Nie kupujcie kwiatka z wstążką - obdarujcie jakąś książką
Podpisując z wielką gracją osobistą dedykacją
Albo dobry alkohol w darze na pomyślność Młodej Parze

By o kwiaty znieść frasunek
przynieś Gościu dobry trunek.
Młodzi barek skompletują
i serdecznie podziękują.
Wino, whisky, likier, rum
wybór to już będzie Twój.
To jest bardzo dobry text... ja go chyba wykorzystam, wcześniej dodając
Gościom nisko się kłaniamy,
na wesele zapraszamy.
Będą pląsy, tańce, bale
i jedzenia stosy całe.
Więc się nasi mili stawcie
o prezenty się nie martwcie.
By nie stawiać ich na stercie,
niechaj zmieszczą się w kopercie.
przynieś Gościu dobry trunek.
Młodzi barek skompletują
i serdecznie podziękują.
Wino, whisky, likier, rum
wybór to już będzie Twój.
To jest bardzo dobry text... ja go chyba wykorzystam, wcześniej dodając
Gościom nisko się kłaniamy,
na wesele zapraszamy.
Będą pląsy, tańce, bale
i jedzenia stosy całe.
Więc się nasi mili stawcie
o prezenty się nie martwcie.
By nie stawiać ich na stercie,
niechaj zmieszczą się w kopercie.
Witam,
Sporo fajnych tekstów jest na tej stronie z zaproszeniami ślubnymi http://www.peggybrown.pl Brałam tam zaproszenia i winietki więc służę pomocą jak by ktoś szukał :) Pozdrawiam
Sporo fajnych tekstów jest na tej stronie z zaproszeniami ślubnymi http://www.peggybrown.pl Brałam tam zaproszenia i winietki więc służę pomocą jak by ktoś szukał :) Pozdrawiam