Widok

Włosy i szampony najróżniejsze :)

Używałam Head & Shoulders, mam wrażenie, że się "popsuł", więc zmieniłam na Timotei i łeb non stop przetłuszczony.
Jakiego szamponu używacie? Jaki odradzacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja uzywam szamponow i odzywek welli i jestem bardzoo zadowolona. Dla odmiany kupilam odzywke syoss i jak dla mnie beznadzieja pod kazdym wzgledem ale oczywiscie kazdy ma inny rodzaj wlosow i u jednych sprawdzi sie super u innych nie.
po syosie fajnie ukladaja sie wlosy ale jestem uczulona :(
A ja ostatnio uzylam szampon mojego synka ;D dla maluchow, J&J. I wlosy mam swietne, tak naprawde w moim przypadku nie liczy sie szampon a jedynie odzywka.Chyba bede go uzywac bo jest delikatny.A odzywke uzywam Loreala ;)

Kiedyz uzywalam Matrixa zestawy i tez byly spoko ;)
Tak jak pisalam to zalezy od wlosow. Mojej mamy fryzjerka polecila jej szampony dla dzieci... moja mama oddala w koncu je mojej corce bo miala po nim ponoc okropne wlosy. A moja corka po nim wlosy ma super :D
ja ostatnio uzywam Pinio dzieciecy hehe i nie narzekam ;p
Glisskur (jakkolwiek to się pisze), ten różowy z jedwabiem - genialny. Włosy gładkie, nie puszą się, pięknie się błyszczą. I ta nowa odżywka, żółta, olejek taki. Rewelacja dla mnie.
Ja używam fryzjerskiego, matrix szanponu i odzywki, jestem bardzo zadowolona :)
ja z Garniera Fructis i szampon i odżywka (koniecznie) - z serii gładkość..., jak dla mnie najlepszy z jakim to tej pory się spotkałam, a testowałam mnóstwo zanim natrafiłam na Garniera...
ja rowniez uzywam fryzjerskich loreal repair z odzywka i jest super, udało mi sie kupic na allegro zestaw 1500ml szmponu + 750 odzywki za 130 zł a starczy na dluuuuugo
ja uzywalam roznych i jakos nie moge traafić.
u fryzjera kupilam szampon kemona za 50zł i mial byc genialny zeby wlosy sie nie przetluszczaly- ale nie sprawdził się.

Zawsze kupuje GlissKura różowego i jest w miare ok.Ale nadal szukam czegos na przetłuszczajace sie wlosy.

Uzywalam naprawde roznych szaponow jak np z bazylią i szałwią i jakoś nie pomagają. Poleccie cos na przetluszczajace sie
Glisskury maja dużo silikonów, w tym te trudnozmywalne. Jesli nie usuwasz ich po kilku myciach specjalnymi szamponami to one sie gromadzą na włosie i oblepiają go jak wosk, nie dopuszczając substancji odzywczych do środka włosa.
Z każdym myciem i nałożeniem tej odżywki masz więcej tej warstwy silikonów a włosy przetłuszczają się coraz szybciej.
Jak usuniesz silikony z włosów z dużym prawdopodobienstwem nie bedą się przetłuszczać.
ja kiedyś uwielbiałam szampon miętowy ziaji.
Pasował mi i mojemu mężowi. Mogłam myć włosy 2 razy w tygodniu, do tego nie powodował łupieżu. Niestety ciężko go było dostać.
Widzę, że zmienili butelkę, będę musiała poszukać znowu:
http://www.superkoszyk.pl/product-pol-13783-ZIAJA-Szampon-400-ml-Intensywna-Swiezosc-Wlosy-Tluste-Mietowy.html

Po chorobie bardzo wypadały mi włosy, kupiłam Dove przeciwko wypadaniu włosów, bardzo mi pomógł. Teraz próbowałam zmienić szampon, niestety po wszystkich włosy mi się przetłuszczały i nie byłam w stanie ich ułożyć. Wróciłam do Dove i jest ok.
Może spróbuj któregoś szamponu z ich oferty.
Właśnie robię odwyk silikonowy :) Bo mam włosy bardzo przetłuszczające się przy skórze, a cała reszta sucha i łamliwa, zniszczona.

Od kilku dni - do mycia szare mydło i szampon dla dzieci (pierwsze mycie mydłem, drugie szamponem), a wcześniej, na noc - ciepły olej rycynowy na skórę i całe włosy.

Pierwsze dni - masakra, teraz już zaczyna być dobrze...

Jak pani z mojego sklepu zielarskiego wróci z urlopu, to jeszcze będą maski z nierafinowanego oleju kokosowego i palmowego.

Z gotowych szamponów do włosów przetłuszczających się, polecam szampony Pharmaceris, zwłaszcza ten:

http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=1290

Nie wysusza mocno samych włosów, a skórę czyści chyba na wylot, przynajmniej takie jest wrażenie ;)
a ja używam tylko z Avonu, mam ładne błyszczące włosy, myję dosłownie raz w tygodniu
Jak masz ładne włosy z natury, to się nie liczy :D

10 lat temu, jak miałam ładne włosy, to też mogłam myć szamponami z silikonem i włosy od tego jeszcze ładniejsze się stawały...
Do moich cienkich przetłuszczaczy, od wielu lat używam z avonu, tylko, że z 3-4 mies. temu zmienili linie i zapach ładniejszy, ale szampon rzadszy i już mi nie odpowiada. Bede poszukiwac czegos odpowiedniego do moich wlosow, gdy skonczy mi sie zapas z tej starej serii avonowej.

Lubilam tez Pantene.
Jadźka a jak usunąć silikony z włosów?

Agatha a czy taki olej rycynowy nie przetlusci wlosow jeszcze bardziej??

Hmm ja tego GlissKura mam w domu ale juz dluuugo nim nie mylam wlosow tylko tym kemonem z nadzieją że to coś zmieni.

Ale nie pomyslalam o tym ze moze on tak wplywac na wlosy.Z tym ze ja od zawsze mialam problem z przetluszczajacymi sie wlosami.Czytalam kiedys ze taki urok.A jak pow fryzjerowi to powiedzial ze nalezaloby myc wlosy praktycznie zimną wodą. A że prysznic mam wbudowany (bez szlaucha) to jest to niemożliwe.
A jak rozmawialam z kolezankami to po prostu myja codziennie.I ja nieraz tez.A tak to raz na dwa dni. Do tego wlosy mam poldlugie i jest to naprawde meczace.
A niedaleko mamy basen i czasem czuc chlor w wodzie.Wiec do tego dochodzi jeszcze szczotkowanie kołtunó.No masakra a nie nakladam odzywek bo tylko obciazaja mi wlosyI tak juz nie gęste.
A jak juz nakladam odzywke to na to co "Zwisa".

A ostatnio kupilam w the body shopie odzywke do tlustych wlosow ale czy ja wiem?...

A Dove niestety- mialam kiedys masakra w ogole mi sie nie sprawdził.
Ja kiedyś też testowałam avon- nie sprawdził się, tak samo z Palmolive, Dove, który stosowałam po ciąży, na wypadające włosy- podobnie jak Head &Shoulders.
Dziękuję za opinie- chyba spróbuję tego Pharmaceris, ale najpierw zakupię Garniera, przetestuję.
Ja nie mam włosów przetłuszczających sie, ani z łupieżem.
Mam za to piękne, długie i lśniące ;)

Polecam szampon firmy - "Aro", naprawdę jest rewelacyjny, pięknie pachnie i jest niedrogi - około 3 zł ;)

Polecam !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry