Widok

Włosy u 2latki- jeszcze "piórka"

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam!
Moja córcia ma 2 latka a wciąż ma włosy cienkie, delikatne, w ogóle się jej nie odkładają i strasznie elektryzują. Do tej pory obcinałam ja na krótka V, i chyba dalej będziemy gościć u fryzjera.Kiedy dziecku już rosną "normalne" włosy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja też ma rzadkie "piórka", jeszcze jej nie obcinaliśmy i chyba długo nie obetniemy, teraz ma fryzurę a'la Kryszak ;)
image
image
nie martw się, powinny urosnąć - moja starsza miała "kryszaka" do ok. 3. urodzin :> teraz ma dużo, gęstych włosów, im czesciej je obcinałam, tym grubsze się robiły - no ale, żeby obcinać najpierw muszą urosnąć ;)
u nas tez takie cienkie pióra

próbuje jej to jakos ułozy przedziałek, grzywka ale sie nie da :)
image
hehe ja mam pieciolatkie z piorami... Gorzej,ze sama zauwaza juz, ze kolezanki maja dlugie, geste wlosy,a ona nie

Ale pocieszam sie,ze mialam tak samo w jej wieku,ale jak poszlam do szkoly wlosy zdazyly juz nabrac sily i nie "odbiegaly od normy"
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja to samo,teraz pierwszy raz u fryzjera byla o obcielismy troche bo miala juz pióra do ramion,nadal ulozyc sie ich nie da.
image
różnie bywa znam 7-latkę z piórkami ...
ja obciełam mojej małej włoski na ZERO jak miała około 1,5 roku i super zaczęły jej rosnąc a im częściej obcinasz tym włoski są bardziej gęste i mocne
image[/url]
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
mój chrześniak w wieku 1 roczku miał takie gęste "normalne" włosy, że szok! Wyglądał przez to bardzo dorośle ;)
Takie piórka sa słodkie... takie bobaskowate ;)
A spineczka w takich włoskach, albo kiteczek... miodzio ;) Szkoda, ze moja nie daje sobie robić kitków :(
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
mój ma takie piórka jakby od fryzjera wyszedł nie dość, że mało i cieniutkie to i bardzo krótkie no ale to chlopak więc sie pocieszam, ze nie musze iść do fryzjera jeszcze dlugo:)
moja 2latka ma piorka przycinam jej grzywke zeby nie wlazila do oczu i scinam z tylu na wysokosci uszu zeby sie koltuny nie robily, i wygladaelegancko,powoli wyrownuja jej sie "piórka", spinki gumki sie nie trzymaja- i mala tak czy inaczej po chwili je zdejmuje. czy podcinanie cos pomaga? chyba tylo zciecie o suza dlugosc
Moja też ma piórka, ale długie ja jej nie scinam, żeby móc związać w kitek, inaczej każdy w inną stronę się układa i wygląda jakby dopiero z łóżka wstała ;)
moja tez ma piorka do tego krótkie jak u chłopaka jedynie co jej rosnie to grzywka:-)a z tyłu nic.ani spinki ani gumki, nic sie nie trzyma.....
mój Syn miał dosłownie po 5 włosków w 6 rządkach ;P faktycznie zauważyłam, że odkąd ma ścinane włoski (nawet 2 razy w m-cu) - to zrobiły się gęściejsze :]

a przez pierwsze chyba 1,5 roku nie ścinaliśmy, bo na dobra sprawę nie było czego ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

do góry