Widok
Na dwa auta, uważam, że nie jest tragicznie, bardziej denerwuje mnie czas stracony w korkach, ale "widziały gały co brały " ;) niestety wielu ludzi nie bierze pod uwagę tych kosztów kupując "bez czynszowe mieszkania", do tego więcej przejechanych kilometrów co za tym idzie częstszy serwis auta, nie mówiąc o stanie dróg w Baninie co wpływa na trwałość zawieszenia oraz odwiedzania myjni kilka razy w tygodniu.
Średnie miesięczne z jednego roku na trzy osoby : gaz 140 zł, woda 83 zł , prąd 166 zł, śmieci 60 zł, ochrona 36,90 zł, paliwo na dojazdy do pracy 1200 zł, do tego roczne opłaty : serwis piec 120 zł na rok, kominiarz 100 zł na rok oraz podatek od gruntu i nieruchomości 220 zł na rok. Kominkiem nie dogrzewam, bo różnica miesięczna między gazem a zużytym drewnem wyniosła mi 10 zł , palimy okazjonalnie.
Wszystkie spółki tak robią, bo jak mają robić, jak nie ma jak fizycznie odczytać to z szacunku, który jest rozliczany po najbliższym realnym odczycie.
ja od lat podawałem odczyty mailem, inkasent zostawiał karteczkę jak nas nie było w domu - wysyłałem mailem odczyty i było ok.
wodomierzy z telemetrią nie używają jak chyba widać
ja od lat podawałem odczyty mailem, inkasent zostawiał karteczkę jak nas nie było w domu - wysyłałem mailem odczyty i było ok.
wodomierzy z telemetrią nie używają jak chyba widać