Widok

Wojewódzki 2015 - pytania

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Szukałam świeżych wieści o wojewódzkim, ale brak takowych.

Ktoś rodził tam w ciągu ost 3-4mcy?

Jak jest? Robią lewatywę na życzenie? Co z ochroną krocza? Czy przystawienie do piersi w trakcie rodzenia łożyska jest możliwe? Czy można rodzić w pozycji wertykalnej? Czy respektują życzenia rodzącej braku zgody na przyspieszanie typu amniopunkcję i podanie oksy?

Poprzedni poród miałam w Redłowie i było spoko, ale teraz wolałabym mieć bliżej. Termin na 15 kwietnia, ale nie wiem czy dotrzymam ;)

Czekam na wieści
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
No to widzę standard. U mnie też na parte przyszedł, żeby nie było, że nie mają dobrych chęci..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jestem na świeżo po porodzie więc mogę się wypowiedzieć nt znieczulenia

przyjmując mnie na patologię ciąży, pytali się mnie czy będę chciała mieć znieczulenie , oczywiście powiedziałam ze tak :) Nie byłam na żadnym spotkaniu z anestezjologiem bo akurat go nie było.

Przyjęli mnie w czwartek ( spotkania nie było, odwołane) w piątek rano wywoływanie porodu. Jak już miałam dosyć, poprosiłam o znieczulenie i je dostałam bez problemu (może dlatego ze już miałam cc parę lat temu i wiedziałam co to za znieczulenie)
Znieczulenie to coś pięknego :) Przez ok 1,5h-2h było super :) Jak już przestawało działać , chciałam drugą dawkę. Jak już wrócił anestezjolog z zabiegu rozwarcie było pełne i ze względu na bezpieczeństwo dziecka nie dostałam. Urodziłam czując wszystko, ale było to coś pięknego i cieszę się,że nie było zburzone przez znieczulenie :)

Cały pobyt w szpitalu oceniam baardzo pozytywnie. Starają się jak mogą aby mamy i maluszki czuły się dobrze i bezpiecznie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak wyglądają odwiedziny? czy dziecko widzi się przez szybkę czy można na sale wchodzic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziecko przez szybkę tylko, no i osoba towarzysząca przez te 2h po porodzie w osobnej sali też może być razem z mamą i dzieckiem.
Ja urodziłam na koniec kwietnia. Niestety dziecko rodziło się już z wadą serca i dla bezpieczeństwa nic mi nie podali,ale zgodziłam się z tym. Dziecka neistety też nie dostałam po porodzie, ale o tym wiedziałam, bo zostało odrazu zabrane przez neonatologów.
Sam poród - możesz robić co chcesz, sale porodowe duże, jest drabinka, piłka, położne super, ja rodziłam ze studentkami i dzięki Bogu, bo to były anioły:)), sama się położyłam wkońcu bo byłam wykończona skurczami.
Potem leżałam na patologii bo nie było miejsca na położnictwie ( dzieci napewno można odwiedzać tylko przez szybkę- z tego co widziałam), wszystkie położne pomocne, miłe mimo wielkiego ruchu na oddziałach. Jedyne co to nie podeszli mi lekarze z którymi miałam do czynienia. Niby mili, ale jakoś nie było "chemii" między nami:)) Warunki - szpitalne, jedzenie - mało i szpitalne:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Porównując warunki sanitarne to szpital wojewódzki lepiej wypada niż Kliniczna? Jak oceniacie?
Rodzilam po raz trzeci w Wojewodzkim w kwietniu tego roku
i jak najbardziej pozytywne wrazenia juz po raz trzeci :) polozne staraly sie bardzo zeby bylo milo i zeby wszystko przebiegalo sprawnie i szybko :) respektuja decyzje rodzacej choc jak odmowilam podkrecania oxy to nie byly zadowolone ;) chronia krocze , nie robia lewatywy i nie gola jak nie chcesz :) Ordynator jest prawie zawsze i wszedzie :) w nocy zagladal na porodowke nad ranem na polozniczy a po poludniu mial obchod, wieczorem tez mozna bylo go spotkac na korytarzu :)
faktycznie ze zniczuleniem jest problem , o godz 1 w nocy ponoc anestezjolog byl powiadomiony ze znieczulenie bedzie potrzebne i do 8 rano nie znalazl czasu zeby przyjsc i je zrobic :/// sciemaaaap
po porodzie dzidzia laduje na brzuchu mamusi dopiero pozniej zabierana jest na wazenie i mierzenie , po szyciu przewiezieni zostalismy do sali poporodowej gdzie dostalam maluszka na cale 2 godz do przytulania skora do skory (noworodek nie jest wczesniej ubierany) i karmienia
oddzial polozniczy bez zarzutu :) tutaj polozne, pielegniarki i lekarze naprawde fajnie zaangazowani - chca pomoc mamusiom na ile moga :) fajnie ze duzo badan robia maluszkom zeby byc pewnym ze wszystko jest ok lacznie z usg brzuszka i przezciemiaczkowe :) (kilka lat temu takie badania trzeba bylo robic prywatnie najczesciej)
Jesli wszystko jest ok to po 2 dniach do domku sie idzie zarowno po porodzie sn jak i cc :) POLECAM

warunki sanitarne od lat sa takie same czyli nie najlepsze niestety , nie mozna nastawiac sie na hotel :// natomiast jedzenie smaczne i calkiem duze porcje :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W szpitalu ma być czysto i schludnie, nie rozumiem tych porównań do hotelu. Jednym słowem LEPIEJ niż w hotelu pod względem sanitarnym. Niestety tak nie jest. Na Klinicznej dużo gorzej niż w Wojewódzkim pod względem czystości.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
rodziłam tam kilka dni temu, warunki naprawdę rewelacja....dwa lata temu rodziłam w redłowie i te szpitale są nie do porównania!! zarówno sam poród jak i warunki po porodzie są rewelacyjne, pomocne i miłe położne, ordynator to święty człowiek czuwa niemalże całą dobę!
pediatrzy bardzo przewrażliwieni ale to dobrze bo lepiej wszystko przebadać w szpitalu
Rodziłam w Wojewódzkim w zeszłym roku i generalnie byłam zadowolona, ale pediatrzy faktycznie lubią przetrzymywać.
Ja się w końcu wypisałam na własne żądanie, bo trzymali nas 4 dodatkowe dni zupełnie bez sensu, ponieważ z własnej winy zapomnieli młodemu pobrać krwi na posiew po urodzeniu. A jak zadzwoniłam po wynik po wypisie to przez 2 następne dni i tak go nie było.
Dziewczyny a czy ktoras ma kontak do poloznej pracujacej w wojewodzkim - tak aby moc miec wczesniej kontakt i sie zaznajomic i miec ja przy porodzie ?

pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry