Widok

Wolne w dzień nauczyciela

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy w szkołach, do których chodzą wasze dzieci dzień nauczyciela jest wolny od nauki? W szkole mojego syna niestety tak, mi już nie przysługuje urlop i nie wiem, co z opieką. Strasznie dużo tych wolnych dni w tym roku szkolnym
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
U nas wolne, ale świetlica normalnie otwarta. No i dla chętnych apel o 9.00.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
wolne ale jest czynna świetlica
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
szkoła ma obowiązek zapewnić w tym dniu opiekę np. świetlicę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Szkoła to nie przechowalnia!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 13
U nas też wolne i też jestem w czarnej d*pie! Będę musiała wziąć zwolnienie lek. na ten dzień.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
U nas też wolne. Ale świetlica czynna 6-17 :)

Mamo Tofika - opiekę na dziecko też już wybrałaś?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aga a twoj synek chodzi na świetlicę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wolne w dzień nauczyciela jest od zawsze, serio jesteście zdziwione?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4
U mojego już jutro jest apel na 8 rano i lekcje tylko do 12 :P ale świetlica pracuje i nie ma żadnego info żeby krócej :P :) a w piątek lekcji nie ma, a świetlica 7-16 (normalnie jest 6:30-17)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas nie ma wolnego, dzieci mają zajęcia z wychowawcami trochę krócej a potem świetlica :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
to u nas jeszcze lepiej , bo dziś apel i lekcje skrócone, jutro wycieczka a piątek wolny. Dzięki Bogu jestem jeszcze na macierzyńskim bo tyle wolnego w tych szkołach, że urlopu nie wystarczy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
normalne lekcje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Serio? Przez cały okres edukacji swojej, rodzeństwa, starszego i młodszego kuzynostwa nigdy nie słyszałam, żeby ktoś miał zajęcia w dzień nauczyciela, ten wolny dzień był takim pewnikiem jak 1 listopada. Teraz to ja jestem zaskoczona ;-)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
teraz jest tak , że mogą być lużne zajęcia dla dzieci , może być też wolne ale ew. opiekę jeśli trzeba musi zapewnić świetlica ...właśnie dlatego , że rodzice idą do pracy ..i że dużo takich dni jest w roku dodatkowych wolnych oprócz ferii ,świąt i wakacji..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Są dwa rodzaje wolnego w szkole: dzień wolny od zajęć szkolnych i dzień wolny. Ten pierwszy oznacza, że nie ma lekcji, ale szkoła jest czynna i pracuje np. świetlica, ewentualnie jest zapewniona opieka. Tych drugich, czyli dni wolnych, kiedy szkoła nie pracuje jest naprawdę niewiele: 1.11, 11.11, 25.12, 26.12, 1.01, 6.01 w I semestrze, także nie siejcie defetyzmu.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko co mają robić rodzice pracujący?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15
Kiedyś też były wolne dni i nie było takiej sr*czki.

W podstawówkach w takich dniach czynna jest świetlica. Gimnazjum są już stare konie, które powinny potrafić zostać same w domu.

Kalczene społeczeństwo
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 6
Tak- w przepełnionych świetlicach stanowiących przechowywalnie. ...tylu dni wolnych kiedyś nie było. W innych krajach tez nie ma.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 21
Zapomniałam dodać że wolny jest nie tylko dzień nauczyciela ale i czwartek -dzień poprzedzający -tez. I 30 październik - na dokładkę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry