Widok

Wózek MIKADO BOSTON

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, interesuje mnie wózek Mikado Boston - 4 koła, w tym przednie skrętne. Czy macie bądź miałyście z nim do czynienia? Zastanawiam się nad zakupem właśnie jego. Rozważam również zakup uzywanego wózka, więc jeśli ktoś ma na zbyciu, to zapraszam, i proszę o opinie :)
siostryzet@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kto by pomyślał, że wątek tak się rozwinie :D

ciekawe czy Pan Krzysztof już na niego trafił ;P
A ja wczoraj w ogóle nie mogłam wejść na forum wieczorem. ile razy próbowałam tyle razy strona otwierała się tylko do pewnego momentu a później jakieś znaczki , hieroglify itp... myslałam że mnie szlag trafi :D

Oczywiście jak tylko wózek dotrze to zamieszczę zdjęcia !!!

no! dzis wzielam laptopa do szpitala, wiec macie przekaz live :) po poludniu moge wam off-topicowo wrzucic najnowsze zdjecia Filipa, ktory dzis przekroczyl magiczna bariere 2 kg :)
B____R (ile Ty masz tam kresek miedzy B a R, bo nie chcę Cię przeinaczyć imienia :), a jest szansa, by kolega koordynujacy zakup w PL wrzucil Ci wczesniej real fotki wozka? skoro juz jestes naszym turkusowym krolikiem doswiadczalnym, to bysmy Cie wykorzystaly juz calkiem - moze Twoje fotki pomoga w decyzji takze tym, ktore juz na dniach - ja my - powinni zamawiac...
Gosiu kresek jest sztuk 3 :)

No i pewnie że wrzucaj zdjęcia Filipa !! 2 kg, to już duży chłopak z niego !! Gratulacje !!

Nie wiem czy uda mi sie namówić kolegę na wysłanie zdjęć. ale jakby mi się udało to i tak nie byłyby wcześniej niż pewnie jakoś za 1,5 tyg. Bo tak jak pisałam, Pan K mi napisał że na ten kolor czeka się dłużej, 5 dni. więc jak jutro znajomy wpłaci pieniądze na konto, to pewnie dopiero wtorek albo środa wyślą. i dojdzie pewnie dopiero w następny wtorek albo jakoś tak.
no super byłoby zobaczyć Filipka:) Gosiu kiedyś miałam chwilkę to przeczytałam całą Waszą historię "od początku" czyli od Twojego leżenia w szpitalu, to naprawdę mały wielki cudek, a Ty jesteś moją idolką normalnie!! Kiedyś musisz opublikować tą Waszą forumową historię!!! a na pewno zachować dla potomności- dla Filipa przynajmniej, niech wie, jaką ma dzielną mamę i jaki z niego był dzielny wojownik!

ech od wczoraj wieczorem utrzymuje się nam turkus z czarnym:) o ile nic się nie zmieni, to stanie na tym:) lila odpadł z eliminacji, bo dziś zakupiliśmy kocyk, który pewnie nie raz posłuży w wózeczku i nosidełku, a nijak nie pasuje do lila-fioletu:) a ja sama siebie przekonuję do czerni, że będzie tylko bazą pod inne kolory- te we wózku, no i na pewno z czasem zawisną tez wokół zabawki, przywieszki.... mąż nastawiony na te krzyżyki, ale mi się smutny ten wózek wydaje, turkus już bardziej żywy ( o ile nie okaże się "zepsuty" w realu). na pewno jutro zamawiam, na czym nie stanie, to oczywiście jak tylko fura dotrze, będą zdjęcia:)

Gosiu a tak z innej beczki, na jakich zasadach masz internet w komórce? płacisz jakoś za każdy przekaz czy to w ramach abonamentu? zastanawia mnie co oznacza np określenie internet 500 MB- czy tyle mam na przesył i odbiór danych, czy to jakaś przepustowość łącza, a za każde "wejście" trzeba dodatkowo płacić? coraz bardziej brakuje mi mobilnego internetu i myślę nad aktwowaniem tej "przyjemności" w komórce
zupełnie off-topicowo o komórkach :)
ja zachorowałam dość szybko na bycie online 24/7 i w Orange długo leciałam po prostu na zwykłej taryfie za przesył, ale można iść z torbami. Z moją infomanią zdarzało mi się i stówę w miesiąc wydać. Potem, jak kupiłam drugi telefon w Playu było taniej, ale też sporo. No i niedawno właśnie Play wyskoczył z ofertą 500MB za 15 zł - totalnego surfowania, już żadnych innych kosztów. Wykorzystuję promil limitu, ale i tak bardzo bardzo warto :)

czekam na zdjęcia Waszych fur, a ja się biorę za zrzucanie dzisiejszych fot Filipa, to Wam nawrzucam :)
u mnie kolor już wybrany:) zostało na czarnym, bo jak mąż zobaczył czarno-turkusowy to powiedział, że w żadnym wypadku:)

wiecie może czy w City Carze jest rozpinana budka, żeby dziecko mogło trochę świata przez siatkę oglądać?
Jagata,
kiedy kupujesz? :) zdążę jeszcze zobaczyć Wasze foty przed naszym zanabyciem? :)
Monia to będziesz widziała wózek na żywo wcześniej niż ja :) Mam nadzieję, że dokonałyśmy trafnego wyboru !!!!

A Ty bierzesz bostona czy city cara ? Bo już mi się wszystko pomyliło:D

Gosiu czekamy na zdjęcia malucha !!!!

Jagata mi się wydaje że w każdym modelu budka ma tą siateczkę.
Kurde to Jagata zamawia a nie monia :) ech, ale mi się mylicie.

monia a Ty kiedy zamawiasz??

Gosiu jak tam Fifi??
wrzucam linka do filipa - tak na tydzień, więc oglądajcie póki promocja trwa ;-) nie lubię jak się zdhjęcia moich bliskich walają po necie, więc za tydzień zdejmę :)

dobrze, dziś przeskoczył dwa kilo, od kilku dni je z butli, ale miewa koszmarne bezdechy przy jedzeniu, więc włos mi się jeży na samą myśl, że mamy się karmić, ale powoli się uczymy :))

http://picasaweb.google.pl/gojapio/DlaMikadowychMam?authkey=Gv1sRgCO2oiqHXy-fACQ#
Gosiu Fifi jest przeuroczy !!! Kochane maleństwo !!! Niech Wam rośnie duuuuuży i zdrowy !!!!! i niech już żadna zmora się go nie czepia bo i tak już wystarczająco musiał znosić w tym swoim króciutkim życiu !!!! a dla Ciebie dużo wiary i cierpliwości !!!!
ja wózek planuję zamawiać pod koniec miesiąca, albo na początku września, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy:)
jeszcze troszkę czasu do rozwiązania mam, ale ja to taka jestem, że muszę mieć wszystko zaplanowane i wybrane dużo wcześniej, żeby później nie było żadnych niespodzianek:)

A Filipek jest śliczny:) trzymajcie się dzielnie!
po pierwsze Gosiu, masz już naprawdę super chłopaka!!!! niech dalej rośnie zdrowo, widziałam w lipcu te zdjęcia z forum "gazetowego" to naprawdę urósł i "dorósł" od tego czasu:) nie widać po nim teraz, że tyle przeszedł, właściwie nie widać po nim tego "wcześniactwa". pięknie, aż się łezka w oku kręci.

co do naszego "bocznego" tematu :) to też mam właśnie teraz możliwość dokoptowania do abonamentu te 500 MB za 15 zł, wydaje mi się to dobrą ceną, pod warunkiem, że nie będzie mnie ta przyjemność nic więcej kosztować:) a zaczyna mi brakować internetu czasem więc chyba się skuszę:)

B___R -to ja miałam teraz zamawiać wózek:) city car no i opcje kolorów były 3- czarny z krzyżykami, czarny z turkusem i lila. od wczoraj się utrzymuje turkus, więc możliwe, że jeszcze dziś wyślę zamówienie, żebym już nic więcej nie wymyśliła:) więc pewnie nasze wózeczki będą gotowe w jednym czasie, a że ja na miejscu, to pewnie pierwsza dostanę i oczywiście podzielę się fotkami:) obawiam się, że mnie ten turkus na żywo rozczaruje, no ale już trudno.mężowi średnio lila leży, więc w drodze negocjacji...:) tylko ta czerń jakoś tak do mnie nie przemawia....

a jeszcze pytałam Pana z Mikado o te kółka czemu są mniejsze w city carze i czy to nie utrudni użytkowania, czy dzieciaczka nie "wytrzepie" za bardzo szczególnie zimą no i czy mają już jakieś opinie użytkowników City Cara, no bo jako, że to nowość, to może jeszcze po prostu nikt za dobrze nie wytestował i oto odpowiedź:

"Koła przednie w wózku typu City car muszą być nieznacznie mniejsze niż w modelu Boston , dlatego ,że rama wózka musi się składać do transportu, a jednocześnie zawieszenie na paskach gwarantuje wyjątkowy komfort dziecku dlatego ,że absolutnie nie występuje zjawisko "drgania " ramy. W opini naszych użytkowników jest to najbardziej komfortowy wózek pod względem amortyzacji z dostępnych na rynku."
melduję, że właśnie poszło zamówienie na turkus:) a niech się dzieje co chce:)
Moniu a to jednak Ty zamawiasz :) ale się zakręciłam.

dziewczyny ale mi Pan Krzyś nasłodził w mailu, którego dostałam niedawno.

oto on : "Gratuluję wyboru i dobrego gustu.
Korespondencja z Panią była dla mnie przyjemnością dlatego ,
że jest to super zestaw kolorystyczny doskonale wyglądający na kołach
Metalex.
Pozdrawiam Mikado - Krzysztof"

pewnie każdemu tak pisze :)

ale czy to super zestaw kolorystyczny to sie okaze :)
nie macie wrazenia, ze Pan Krzysztof to jakis awatar? :) to niemozliwe, zeby zywy czlowiek znajdowal czas na te wszystkie maile :) a jeszcze jak mi powiedzial, ze do 10 sierpnia nie ma zamowien, bo on jest na urlopoe to sobie wyobrazilam, ze on tam jeden pracuje i te wozki wymysla i skreca ;-)
generalnie hasla Pan Krzysztof i Skandynawia (wszystko tlumaczy ta Skandynawia - ze ciemne logo, bo Skandynawowie tak lubia, ze dlugo sie czeka, etc) dlugo beda mi sie z Mikado kojarzyc :)

czy ktotas odwazy sie na czarny w krzyzyki? mnie korci, ale zazwyczaj moje checi bycia oryginalna sie zle koncza i zaluje potem ze nie zdecydowalam sie na rozwiazania "mainstreamowe".

co do internetu - ja sobie juz zycia bez netu w komorce nie wyobrazam ;-) sciagam w nocy mleko to z nudow sobie uprawiam wilfing (za wczorajsza wyborcza - bezsensowne grzebanie po sieci, skrot od What i was looking for?" -bardzo mi sie slowo spodobalo :)
haha :D Gosiu ale mnie rozśmieszyłaś tym panem Krzysiem :)
nie no trzeba przyznać, że Pan Krzysztof to działa ostro, wyobrażam sobie ile on takich "marudnych" maili musi dostawać:) bo sama wiem ile ja mu wysłałam:) o coś ostatnio pytałam to mi dzis nawet odpisał- ech pracoholik:) albo tam wszyscy się podpisują "Krzysztof" :)
no generalnie miły jest, ale z drugiej strony my jego klientki, to chce jak najlepsze wrażenie robić:)
ale i tak podziwiam, bo ja po 3 takich mailach od jednej osoby bym dość miała:)
No mi też właśnie dzisiaj odpisał. ale to prawda, my jego klienci więc chce jak najlepiej. i to sie właśnie bardzo chwali.. bo jednak kontakt z producentem czy z osobą kompetentną do tego jest baaardzo ważny jak dla mnie. i mimo iż pewnie każdemu tak słodzi w mailach, ja jestem bardzo zadowolona z kontaktu z firmą Mikado. I mam nadzieję, że jak w końcu dostanę wózeczek, to moja opinia i firmie będzie dalej pozytywna !! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry