Widok

Wózek MIKADO BOSTON

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, interesuje mnie wózek Mikado Boston - 4 koła, w tym przednie skrętne. Czy macie bądź miałyście z nim do czynienia? Zastanawiam się nad zakupem właśnie jego. Rozważam również zakup uzywanego wózka, więc jeśli ktoś ma na zbyciu, to zapraszam, i proszę o opinie :)
siostryzet@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
coś przycichło na naszym forum:)
ja czekam na potwierdzenie zamówienia i myślę, jak to będzie z tym czarnym wózkiem:)
bo ja dziś miałam wielki dzień :) karmiłam Fila piersią!
zaoszczędzę na mleku, mogę kupować nowy wózek - dawajta szybko foty turkusu, bo jak będzie słaby, to biorę czarny albo czarny w krzyże :)
Gosia
Gosiu gratulacje z okazji karmienia piersią !!!! To wspaniale !!!

Monia a jednak turkus :)

Off-owo Filipek

Ja choć nie Mikadowa tylko x-landrowa to nie mogę się powstrzymać żeby napisać jak bardzo się cieszę, że Filip to już taki wielki chłopczyk. Jego uśmiech zniewala !!
Życzę dla Filipka dużo zdrówka, a i gratulacje karmienia piersią
no jednak turkus:) i czekam wciąż na potwierdzenie mojego zamówienia, bo coś się pan Krzysztof nie odzywa:)
Gosiu, gratuluję Wam postępu, myślę, że to mu na zdrówko wyjdzie na pewno i lepiej podziała niż butla, bo co cycek to cycek:) i serduszko mamusi bijące:)
witamy "konkurencję" :) i od razu mówię, że jednego X-landerom zazdrościmy - wyglądu wózia i kolorów :)
gdyby nie pewność, że tym razem muszę mieć wózek na paskach (przy pierwszym dziecku miałam super twarde wielofunkcyjne peg perego i przeklinałam na czym świat stoi, że nie mogę dziecka pobujać), też bym sobie kupiła turkusowego XLa :)

a Filc ma się super - dziś już go nawet odłączyli od aparatury mierzącej puls i saturację (poziom tlenu we krwi), bo uznali, że większy stres z maszyną, która lubi pokazywać wariackie wskazania niż to, że Filip może mieć jakieś spadki - bo po jego wyglądzie i zachowaniu widać, że nie ma problemów z dychaniem :)
w piątek operacja jelit - i potem ok. 3 tyg. i jak się nie przyplącze infekcja to do domu. Chyba już powinnam zamawiać wózek, nie? :) ale jakoś mam opór... jeszcze nie mogę uwierzyć, że to już za chwileczkę, już za momencik!
no mnie też do mikado przekonały paseczki plus skrętne kółka:) bo wizualnie to mi się sporo innych wózków bardziej podobało. ale jak "poczułam" tą lekkość city cara, to inne wózki odpadły i tak zostało:)
Gosiu, ja po rozmowie z przemiłym Panem Krzysiem no i za tydzień we środę jak poczekasz, to będziesz mieć zdjęcia turkusiku ode mnie:)
to i B___R zobaczy na co oczekuje:)
no i się przy okazji dowiedziałam, że do Dani i Szwecji robią bardzo dużo czarnych wózków, bo tam, gdzie mało słońca wierzą, że czarny przyciąga pozytywną energię:) hehe to tak na przekonanie samej siebie do czarnego koloru wózka:)
a Filip to prawdziwy twardziel, w takim tępie to uważaj, żebyście szybciej z tego szpitala nie wyszli:) no ale jak byś zamówiła za tydzień, to tak za dwa spokojnie będziesz mieć wózeczek:)
kolejna skandynawska legenda ;-)
Pan Krzysztof to naprawdę urodzony marketingowiec ;)
no sprzedawcą trzeba się urodzić:) trzeba mieć dobry bajer, ale na mnie to pozytywnie działa i wiem, że ja handlowcem bym nie mogła być, bo nie umiała bym "się' dobrze sprzedać:) hehe
ja chcę zobaczyć w realu czarny w krzyżyki :) żadna się nie decyduje?
no chyba, że mnie namówicie, to będę królikiem doświadczalnym :))
Hehe, Gosiu no u mnie i u moni już za późno bo będzie turkus... Więc musisz chyba zaryzykować :))
Hej!
Czytam sobie to forum już od jakiegoś czasu bo sama zdecydowałam sie na wózek Mikado - wybrałam model City Car bo nie jest sztywny jak inne wózki i spokojnie można w nim pobujać dzieciątko. Ale piszę dlatego, że widziałam "na żywo" czarny w krzyżyki - on w rzeczywistości jest szary, no może grafitowy a te krzyżyki są różowe. Mam nadzieję, że to pomoże podjąć decyzję :)
Przy okazji gratuluję wytrwałości i bardzo się cieszę, że Filipek tak świetnie sobie radzi! Ja też czekam na synusia :)
Witamy majadebsko :)

A Ty już zamówiłaś wózeczek czy dopiero nosisz się z zamiarem?? No i oczywiście jaki kolor wybrałaś ?? :) Bo pewnie jak już zdążyłaś zauważyć, my miałyśmy ogromny problem z tym, a co niektóre jeszcze mają :))

Gosiu i jak Ci się podoba teraz, po opisie majadebsko, czarny w krzyżyki ??:))
kurczę.... korci jeszcze bardziej :) bo szaary z różem to moje ulubione połączenie kolorów - a jak wiadomo, ja jestem zwolenniczką teorii, że wózek ma pasować do pchającej, a nie pchanego ;-)
Majadebsko, powiedz, pliz, czy ogólnie on się prezentował ładnie? czy tych wstawek z wzorem było za dużo (to dyskwalifikowało np. beż w kwiatki - tych wstawek kwiatkowych za bardzo naciapane)?
tak czy owak czekam na wrażenia turkusianek - ale teraz sporo wózków turkusowych wyległo na ulicę (Chicco ma ładny), że to się szybko stanie oklepany kolor...
wózek prezentował się naprawdę ładnie ale nie był ciemny - tych wzorków chyba jest tyle samo co w przypadku wspomnianego beżu ale te różowe krzyżyki są delikatniejsze, mniejsze i bardzo symetrycznie rozmieszczone więc nie dają efektu naciapania :)
Ja wybrałam kolorek B1 - i też wbrew temu co widać na zdjęciach nie jest to czarny ale grafit. A kółeczka są pistacjowe. Dla mnie taki neutralny - pasujący i do chłopca i do dziewczynki a kto wie jaka mnie przyszłość czeka :) Póki co czekam na synka :)
A, i powiem Wam, że byłam u producenta osobiście bo mieszkam dość blisko - rozmawiałam z przemiłym panem, pewnie to ten sam, który koresponduje z Wami. Ma naprawdę mnóstwo cierpliwości! Ja nie mogłam się zdecydować czy wybrać Bostona - bo ładniejszy w formie, rama bardziej nowoczesna czy City Cara - bo praktyczniejszy ze względu na te słynne paski, które umożliwiają bujanie maluszka. W końcu wygrała praktyczność ale dalej wchodzę na stronę i podziwiam piękno Bostona :) Na szczęście mąż doprowadził mnie do pionu i już wiem, że za późno żeby zmienić zamówienie...
Wierzę, że macie nie lada problem z decyzją bo ja sama dłuuugo myślałam nad kolorem :)

Gosia - Filipek świetny :D a jakie minki robi :D

ja nie miałam takiego problemu z wyborem koloru ;) nie lubię wózków czarnych oraz wzorzystych :P

podobał mi się tylko 5B(ten mam) i 6B(zielono-czarny)

wyszłam z założenia, że musi być wesoły ale nie pstrokaty :P

pytanie do Dziewczyn, które już mają wózek - czy Wasze kółka też tak śmierdzą?
już 1,5 m-ca wózek stoi rozpakowany w pokoju :P i ile razy wchodzę tyle razy czuję zapach gumy :)

i pytanie o City cara - czy stelaż jest gładki(stalowy) czy wygląda jakby był pomalowany lakierem z drobinkami(srebrnym)?
Witam, udzielam się w Waszym wątku pierwszy raz - taki wózkowy, a tak długi i jakby to powiedzieć...rozczulający.
Gosiu, przy tym co pisałaś, spłakałam się wiele razy. Życzę dla Filipka dużo zdrowia, a Ciebie podziwiam.

Co do głównego wątku - też myślę o wózku Mikado, albo Boston, albo City Car. Ale ja mam jeszcze czas (17 tydzień dopiero), więc zdąże zobaczyć zdjęcia i pewnie jak zobaczę to piękne turkusy i szarości z różem - to będę miała jeszcze większy problem od Was.

Pozdrawiam cieplutko
Cześć Weronka ;)

To zanim przyjdzie czas na Twój zakup - ja już zdążę zdać relację ze spacerów z "wkładką" w wózku Mikado Boston ;P dzisiaj zaczynam 35tc ;)
Cudownie, będę się uczyć na Waszych doświadczeniach :)
Dziewczyny - a co myślicie o tych fotelikach w zestawie? Wiem, że są robione na podstawie (tej plastikowej części) Berber Carlo ale jak go dotykałam w sklepie to wydawało mi się, że jest za mało wyścielony, taki twardy i że dziecku będzie niewygodnie... Oglądałam oryginalne Berber Carlo - są dużo przyjemniejsze, mięciutkie i kosztują ok. 180zł z pokrowcem na nóżki. Więc w sumie tylko trochę drożej od oferowanego w zestawie. No i jak myślicie - na jak długo wystarczy taki fotelik - bo te akurat są w przedziale wagowym 0-11kg - zwykle ten przedział jest do 13kg. Nie mam doświadczenia więc nie wiem ile dzieciątko będzie ważyło mniej więcej za rok...

A jeśli chodzi o pytanie dotyczące koloru ramy w City Carez - to szczerze mówiąc nie przyjrzałam się i teraz też mnie to gnębi...
Ale ja już zamówienie złożyłam na początku sierpnia więc teraz już raczej nic ni zmienię...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry