Widok

Wózek MIKADO BOSTON

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, interesuje mnie wózek Mikado Boston - 4 koła, w tym przednie skrętne. Czy macie bądź miałyście z nim do czynienia? Zastanawiam się nad zakupem właśnie jego. Rozważam również zakup uzywanego wózka, więc jeśli ktoś ma na zbyciu, to zapraszam, i proszę o opinie :)
siostryzet@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie widziałam na żywo fotelika Mikado :P ale po przeczytaniu kilku opinii w sieci wolałam poszukać fotelika innej firmy, który pasowałby do adaptera :)

i tak kupiliśmy Ramatti Mars :) (też polska firma)
No ja też kupię jakiś inny fotelik ale jeszcze zastanawiam się jaki...
W sumie wiele fotelików pasuje do tego adaptera więc jest w czym wybierać :)
jesteś pewna, że faktycznie wiele fotelików pasuje? :>

nam się udało dopasować 3 różne foteliki - jeździliśmy z adapterem i sprawdzaliśmy ;)
(żeby dało się włożyć fotelik i żeby stabilnie "siedział" w adapterze)
no pewna nie jestem - ale powinny pasować wszystkie wcześniej wymienione a w sklepie "przymierzałam" jeszcze fotelik Millo od wózków Roan i też pasował. Coś się wybierze. Ja skłaniam się do oryginalnego Berber Carlo...tak jak pisałam wcześniej - jest ładny, mięciutki i w sumie jeden z tańszych. Jak się zdecyduję to napiszę :)
Ja szczerze mówiąc nic nie wiem na temat tych fotelików. Tylko tyle co poczytałam opinie na necie o nim, no i przyznam że nie są za ciekawe. Ale postanowiliśmy wziąć wózek razem z fotelikiem. Jak podotykam, pomacam, obejrzę, to wtedy zobacyzmy czy trzeba nowy kupić. w końcu mamy jeszcze sporo czasu.
Może dla Ciebie będzie ok, w najgorszym wypadku podłożysz jakiś kocyk i nie będzie trzeba kupować nowego. Mój mąż chciał nawet zapytać czy nie dałoby się na specjalne zamówienie trochę bardziej go "napakować" gąbką ale stwierdziłam, że nie ma sensu takie zawracanie głowy skoro można ewentualnie dopasować jakiś inny.
Majadebsko,
a szczerze? dla chłopca te krzyżyki pasują? :)
dziś krótko, bo wracam do szpitala, Fil ma jutro rano ostatnią operację, od 17 jest na czczo i już chodzi po ścianach...
Szczerze - mi te krzyżyki bardziej przypominają kwiatki...
http://img136.imageshack.us/i/b17.jpg/
otwórz sobie ten link i przyjrzyj się dokładnie.
Są różne opinie dotyczące kolorów - szary jest neutralny, ja go lubię i dla mojego synka zamówiłam B1 - czyli z dodatkami pistacjowymi. Sama musisz zdecydować czy dla chłopca chcesz mieć coś z różowym. Tego różu nie jest wiele bo łączy się dodatkowo z białym i ogólnie też wygląda to neutralnie. Wiem, że trudna decyzja bo sama nie mogłam się zdecydować...
Trzymam kciuki za Filipka!
wklejam foto tych krzyżyków ;P

image

dla mnie to takie bardziej kwiatki ;P
ale Maja widziala go live, a wiadomo, ze u mikado foto a real to dwie rozne sprawy :) "krzyzyki" to nazwa umowna moga byc i kwiatki. Chcialabym, by Maja subiektywnie ocenila czy jest szlachetnie delikatny /nie musi byc chlopiecy - jak widac Filowi w rozu bardzo ladnie :)/

wrocilam na chwile do domu - Fil na stole operacyjnym, ok. 12 powinno byc po wszystkim
No więc oceniam, że jest szlachetnie delikatny, jest naprawdę ładny i stonowany a jeśli Gosiu lubisz połączenie różu i szarości i nie kierujesz się stereotypami w stylu - "róż dla chłopca odpada" to jak najbardziej można ten wózek wybrać. Mnie on się podoba choć ja zachorowałam na pistacjowy kolor i brałam pod uwagę wszystkie to wzory gdzie ten kolor był wpleciony. Nawet zastanawiałam się nad całym pisatcjowym - ale doszłam do wniosku, że zbyt jasny i mało praktyczny.
Gosiu powodzenia życzę dla Filipka !!!!!!! trzymajcie się ciepło !!!!!
A i Gosiu fajnie by było jakbyś miała możliwość zobaczenia tego kolorku na spacerówce, bo tak jak to było z beżem + kwiaty, na gondoli mnie zachwycał, a po obejrzeniu zdjeć spacerówki zdecydowanie mnie odrzucił.

Spadam do pracy.

Miłego dnia dziewczyny !!
spacerówki i tak pewnie długo nie będziemy używać... na wiosnę przesiadka do maclarena :)
pomyslalam ino, ze jedynym minusem kwiatkow jest to, ze trudniej bedzie chlopa wygonic z domu z wozkiem.... czarny sprawdzilby sie w tej roli znacznie lepiej
Witam,
Goraca prosba do szczesliwych posiadaczek Mikado :) o test z jazdy po schodach :))). Chce kupić wózek city car na paskach, jeden problem... mieszkam na 4p. bez windy :(. Pani w sklepie powiedziala, ze ciezkie wozki po to mają duze koła zeby nimi wjezdzac. Czy moze któras sprawdzic, czy to zeczywiscie jest mozliwe??? i nie za bardzo meczace. bede ogromnie wdzieczna za pomoc.
Wczoraj byłam w sklepie i oglądałam-prowadziłam wózek... marzenie... po prostu w prowadzeniu "płynie"! jest niezle wkonany... jedyne co, ciezar... na klatce nie bede mogla go zostawiac-jest strasznie brudno :(
he, masz rację, może być z tym problem :) Mój od razu odrzucał wszelkie moje propozycje z kwiatkami... No ale w końcu kto będzie więcej czasu spędzał z maluchem? - mama, więc niech mama ma decydujący głos:)
A ja czytałam, żeby właśnie nie wjeżdżać kółkami po schodach, wcale nie do tego służą... A nie mogłabyś zostawiać samego stelaża? Gondolę łatwo się wypina i wpina. Ja właśnie zamówiłam City Cara ale będę go miała na początku września bo w Mikado mieli urlop. A co myślisz o tych małych kółkach w City Carze? Ja się trochę martwię, że się nie sprawdzą na śniegu i na dużych dziurach... Bo w terenie płaskim to tak jak napisałaś - prowadzi się jak marzenie jedną ręką:)
malymi kolkami sie nie przejmujcie. Mialam wylacznie wozki z malymi kolami (wielofunkcyjny peg perego, potem jakis uzywany graco i potem maclaren) i wszedzie nimi jezdzilam. Nie mieszkamy w koncu na syberii, by sie przez zaspy sniegu przeciskac :)
chyba zaryzykuje szaro-roz. to moje ulubione kolory przecie... no i lubie skandynawie, wiec musze trzymac sie tego, co tam sie dobrze sprzedaje :)
i po schodach tez bym jezdzila, a co tam. Po to kupujemy wózie za 800, a nie za 3800, by owa roznice wykorzystac dla wlasnego komfortu :) Wozek nie moze powstrzymywac mame przed wyjsciem z domu na szybki spacer czy zakupy. A gdybym mieszkala na 4p. to gdybym miala nie zjezdzac/wciagac, w zyciu bym z domu nie wyszla :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry