Widok

Wózek MIKADO BOSTON

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, interesuje mnie wózek Mikado Boston - 4 koła, w tym przednie skrętne. Czy macie bądź miałyście z nim do czynienia? Zastanawiam się nad zakupem właśnie jego. Rozważam również zakup uzywanego wózka, więc jeśli ktoś ma na zbyciu, to zapraszam, i proszę o opinie :)
siostryzet@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no dziala -ciemna ze mnie baba i tyle :D
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
kurdele - teraz zauważyłam jak spojrzałam na zdjęcie oryginalne wózka że powinien on mieć te kółeczka na materiale na dole gondoli a nasz nie ma! chyba złożę reklamację!:D
a kolor widzę że różni się diametralnie od tego z oryginalnego zdjęcia :P
Anessa dobra robota, dzięki za zdjęcia:D
faktycznie bardzo różni się ten kolor od zdjęcia z sieci- no i na zdjęciach też przykrycie gondoli miało kółka a w oryginale nie ma, ale nie wiem, czy wtedy nie wyglądałoby to zbyt pstrokato:) widzę też, że podnóżek jest inny niż w bostonie czy milano, no ale to nie ma znaczenia:)
widzę, ze i Ty zdecydowałaś się na fotelik- no my też chcemy, mimo rożnych opinii- jak na taką cenę, nie jest zły ten fotelik:)

tacka wygląda ok, więc dzięki Tobie już mam pewność, że ją domówimy, ze śpiworka zrezygnujemy, no i co do koloru, to chyba jednak pozostaniemy przy tym jeansie... troszkę inaczej sobie wyobrażałam ten kolor, nie jest zły, ale mimo wszystko jeans jest weselszy:)
dzięki jeszcze raz!! no i miłego oczekiwania, widzę, że Wy już w pełni gotowi na lokatora/kę :) łóżeczko, póleczka, nawet piękna lampka nocna:)
pozdrówki
tak, tak u nas wszystko gotowe no jakby nie było na miesiąc może juz lokatorka sie pojawić w domu hehe
no ja nie chciałam ani niebieskiego ani czerwonego a mimo że wiem że będzie dziewczynka to róż też odpadał a ten od razu mi przypadł do gustu.
a najlepsze jest to że od rana byłam tak zafascynowana tym wózkiem że nie zobaczyłam odstępstw we wzorach dopiero teraz się ogarnęłam i do mnie to dotarło...nie wiem czemu tak wyszło mikado zawiodło po raz pierwszy hehe zaraz pisze do pana Krzysztofa!
to fajnie że też bierzecie mikado :)
a podnóżek od początku chyba miał być inny, co do fotelika to na razie nie chciało nam się kombinować a fotelik i tak jest do 10 kg więc pewnie za niedługo następny kupimy jakiś maxi cosi albo coś w tym stylu.
no trzeba przyznać, że ten kolorek z wzornictwem jest bardziej niepowtarzalny niż czerwony czy niebieski:)
z różem lepiej nie ryzykować, jakby dzidziuś jakimś cudem niespodziankę zrobił:D zresztą potem wózek może posłużyć kolejnemu dzidziusiowi, więc lepiej brać kolorki uniwersalne:)
My też się spodziewamy dziewczynki, w połowie października, ale Babcia mi cały czas powtarza, że dziewczynki zawsze rodzą się wcześniej:D a chłopcy później, zresztą ja mam taka naturę, że myślę, że pod koniec sierpnia też będę w 100% wyposażona:D a póki co mamy "dary" czyli wór ciuszków i przewijak, no zawsze to jakiś start,
pozdrawiam Cię serdecznie i pomyslnego rozwiązania życzę, mam nadzieję, że dasz znać na forum, jak już użytkowniczka wózka się pojawi:)
Monika,
wstrzymaj sie z wyborem, moze nowe kolory (mam nadzieje, ze juz sa w drodze do mnie - mialam dostac probki poczta) nas powala na kolana :)
ja bardzo licze na ten turkus - miec city cara, to juz rzadkosc na ulicach, miec go w kolorach, ktorych nie ma na allegro - bezcenne ;-)
Gosia
Anessa - no i Wasza budka jest cała we wzorki ;) a na zdjęciu Mikado - nie ;P

ale co tam - wózek wygląda fajnie, nie ma xxx takich na ulicach naszych miast i to się liczy :)

my dzisiaj dokupiliśmy fotelik :) od jednej z Forumek :D Ramatti Mars z limitowanej kolekcji Animals :) jestem bardzo zadowolona :)

czyli trzeba brać poprawkę na kolory prezentowane na fotkach w sieci - w rzeczywistości kolory są ciemniejsze ;)

tak jak mój czerwono-czarny okazał się wiśniowo-czarnym :) chociaż jak sama robiłam fotki to też bardziej wyglądał na czerwony ;P
Gosia,no to jak będziesz mieć próbki nowych kolorów to super:) w takim razie czekam, i tak zamówię nie wcześniej niż w połowie sierpnia więc mam czas:) a może faktycznie będzie coś powalającego:) turkus brzmi szczególnie kusząco:)
hehe to wy już chyba kumple z Panem Krzysztofem:) ja z nim może ze dwa maile wymieniłam, bo wszystko co chciałam wiedzieć dowiedziałam się tutaj:)
no a z kolei dzins mi się w rzeczywistości wydaje jaśniejszy niż na zdjęciach, ale teraz to juz sama nie wiem:) fakt że ten materiał jest taki specyficzny. no cóż zobaczymy:)
rany nie spodziewałam się , że wybór wózka będzie taki skomplikowany, hehe to zakup samochodu przy tym to pestka:D
no właśnie cała buda we wzorki mnie trochę rozczarowała - bo sam deseń jest super - jak oglądałam we wzorniku w sklepie byłabym gotowa wziąć go w ciemno, ale nie wiem, czy w takiej wersji z całą budą w ciapy nie za dużo efektów specjalnych... no nic, czekam na turkus :)

i przypomnijcie mi jeszcze jakie jest optymalny zestaw kół - pompowane, niepompowane, bo będę się zbierać do składania zamówienia, jak tylko zobaczę nowe kolorki, a dostałam już kociokwiku, które najlepsze (będziemy się poruszać głównie po mieście, niewiele w terenie).
w City Carze chyba nie ma wyboru - przednie koła NIE SĄ pompowane :P

wybór możesz mieć przy Bostonie :)

my wybraliśmy przednie pompowane :)
no nie są pompowane juz o tym pisałam tu chyba bo sama o to pytałam pana Krzysztofa:D ja właśnie wystukałam do niego maila czemu mi się te wzroki tu nie zgadzają - troszkę szkoda bo to był przecież kolor typowy dla city cara nie z bostona czy oxforda tylko właśnie dla city cara....generalnie ja chciałam wzorki więc luz ale tamto zestawienie sie tak fajnie komponowało....zobaczymy co nam napisze jutro.
a agusia oglądałam ten twój fotelik na necie przed chwilą - bajer nie z tej ziemi szkoda że sama nie wiedziałam wcześniej bo ja kocham takie motywy zwierzęce - panterki, zeberki!!!
a jakiego zwierza macie na tym foteliku?:P
ot takie małe rozbieżności :P:P:P
image
Anessa - mamy zebrę :)

image

image

image

image

jak zobaczyłam na Allegro używany fotelik Ramatti Mars - Żyrafa, to stwierdziłam, że chcę fotelik z tej serii i koniec :)

i znalazłam Forumkę, która prawie 3 m-ce temu pisała, że ma do sprzedania Zebrę ;) okazało się, że aktualne :D
no faktycznie super ten fotelik:) nawet o takiej firmie nie słyszałam, ech a już myślałam, że po tym wszystkim co wygrzebałam o wózkach, fotelikach i innych takich mogę doktorat pisać:) to chyba temat woda:)
co do tych kołek, to na pewno te szprychowe co ma Agusia są solidniejsze- ech już sobie wyobrażam jak będziecie z potomkiem śmigać po plaży :) i zazdroszczę, bo mi pozostają tylko szare chodniki:) ale osobiście nie podobają mi się te wozki z takimi kołami bo są takie "kandacharowate" :) a city car na pierwszy rzut uwiódł mnie właśnie tą swoją zgrabnością:) troszkę się obawiam, że te przednie koła takie liche, ale myslę, że amortyzację paski i tak zapewnią, a nawet jakby coś z kółkami było nie tak po paru miesiacach (ech zimowych) zawsze można do Pana Krzysztofa uderzyć:)
Napisałam do Pana Krzysztofa co do tego niezgadzającego się wzoru na wózku. Odpisał, że zaszła pomyłka, że zrobiono nam wózek we wzorze C3 PLUS - a ten wzór idzie tylko na Skandynawię...Hmmmm...Nie wiem czy to prawda czy nie:) Napisał też że w ramach rekompensaty wyślą nam za darmo śpiworek do wózka - a my przecież zamawialiśmy dodatkowo ten śpiwór i już go mamy. Za chwilę się chyba zorientował że tak jest i napisał że odda nam za niego pieniądze skoro tak...
Sama nie wiem co mam zrobić. To by było 60zł za ten śpiworek.
Mąż mówi żeby zadzwonić i powiedzieć że odeślemy ten pokrowiec na gondolę i budkę od gondoli i niech nam uszyją w takich kolorach jak miały być. No ale z samą gondolą to ciężka sprawa no bo szyć nową? I wysyłać ją - ciężkie to. A dla nich to też przecież spore zamieszanie i kłopot.
Nie wiem...
Anessa - dostałaś odpowiedź odnośnie innego koloru/wzoru?
Yyyyyy no Agusia dostałam od Mikado to co napisałam o 11.10:)
właśnie chcę znać wasze opinie co sądzicie o tej sytuacji.
mój Mąż mówi, że w takim razie wziąłby te 60zł i w to miejsce kupił coś dla dzidziusia :)

a ja mam mieszane uczucia - chyba jednak reklamowałabym CAŁOŚĆ - bo jeśli odeślesz tylko budkę i nakrycie, to później może być jakaś różnica w odcieniu materiału itp.

W końcu zamawiałaś C3 a nie C3 plus ;)

chyba, że Ci to nie przeszkadza, a wózek i tak Wam się podoba ;) to wtedy tylko wzięłabym te 60zł :)
P.S. miałam nie odświeżony wątek ;) nie zauważyłam tego co napisałaś :P
hej, jeśli mimo wszystko podoba Ci się ten wózek, to ja bym się nie bawiła w zwracanie, tylko wzięlabym te pieniążki za śpiworek, wiesz teraz to każdy grosik się przyda:)
jeden plus jest taki, że możesz mieć pewność, że nikt w Polsce nie bedzie miał takiego samego wózka jak Ty:)

a jeśli zwracać, to tak jak pisała Agusia, tylko calość, bo faktycznie jest spora szansa. że będą inne kolorki.

hmm tak sobie myślę, że jak ja bym była w tej sytuacji, to bym jednak nie zwróciła, moze się okazać, że tamten wcale by nie wyglądal jakoś super lepiej, sama widzisz, jak duże są różnice między zdjęciami a rzeczywistością, a ten Wasz wcale jakoś bardzo źle nie wygląda...

pozdrówki

ps Agusia, jaka tam pogoda nad morzem? juz za 2 dni będziemy w łebie, a wKrakowie teraz upał, że funkcjonować normalnie się nie da z brzucholkiem

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry