Widok
Jeśli zależy Ci na najbezpieczniejszym foteliku proponuję wybrać najpierw model fotelika a potem wózek, który jest z nim kompatybilny. Na pewno jednym z najbezpieczniejszych fotelików jest bez wątpienia Maxi Cosi Carbrio Fix lub nowy Pebble.
Co do wózka musiałabyś określić jakieś Twoje wymagania ponieważ jest ogromna ilosć wózków na rynku np:
Czy mają być skrętne koła
Czy wolisz koła pompowane
Czy chciałabyś wózek na 3 czy 4 kołach
Przedział cenowy od do itd...
Co do wózka musiałabyś określić jakieś Twoje wymagania ponieważ jest ogromna ilosć wózków na rynku np:
Czy mają być skrętne koła
Czy wolisz koła pompowane
Czy chciałabyś wózek na 3 czy 4 kołach
Przedział cenowy od do itd...
A mi się wydaje ze powinnas udac sie do sklepu z wózkami zaopatrzonego w dobrego sprzedawcę, który Ci powie co i jak i doradzi. Wiem, że o takiego ciężko, ale można trafic :)
Oglądanie i sprawdzanie wózków na żywo jest zupełnie inne anizeli oglądanie ich na allegro i proszenie o rady-kazdy ma bowiem inne wymagania...
Oglądanie i sprawdzanie wózków na żywo jest zupełnie inne anizeli oglądanie ich na allegro i proszenie o rady-kazdy ma bowiem inne wymagania...
My mamy emmaljunge smart duo combi, jak dla mnie rewelacja, w gondoli jeszcze mala czasem spi (a ma 10 m-cy) bo jest ogromna, ale uzywamy juz tez spacerowki i jest super. Jedyny minus to ze nie mozna na stelaz zainstalowac fotelika maxi cosi:/ A wozek kupilismy prosto od producenta,ze skarszew, dostalismy fajne gratisy i bylo taniej,wiec polecam
Po ostatniej "aferze" z fotelikami dla dzieci, my postanowiliśmy najpierw wybrać fotelik, a potem dopasować wózek. Poszukaliśmy crashtestów odnośnie fotelików:
http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/ergebnistabelle_suchmaske.asp?ComponentID=276015&SourcePageID=291796
i zdecydowaliśmy się na Romer'a. Podoba się nam wózek JEDO FYN 4DS, okazało się, że fotelik do niego pasuje i taki właśnie zestaw kupiliśmy.
Polecam najpierw zapoznać się z wynikami crashtestów i na tej podstawie wybrać fotelik i pod niego dobrać wózek. :)
http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/ergebnistabelle_suchmaske.asp?ComponentID=276015&SourcePageID=291796
i zdecydowaliśmy się na Romer'a. Podoba się nam wózek JEDO FYN 4DS, okazało się, że fotelik do niego pasuje i taki właśnie zestaw kupiliśmy.
Polecam najpierw zapoznać się z wynikami crashtestów i na tej podstawie wybrać fotelik i pod niego dobrać wózek. :)
Spokojnie mogę polecić wózek Delti Cat. Wozek 3 funkcyjny z mozliwościa podpięcia fotelika samochodowego. Z gondoli byłam bardzo zadowolona, jeździliśmy nią ponad pół roku, ponieważ była długa i obszerna chociaz wizualnie bardzo zgrabna. Zagłówek gondoli ma 2stopniowa regulacje wysokości, więc jak dziecku znudzi sie leżenie na płasko można mu lekko podnieśc oparcie.
Teraz jeździmy spacerówką i róznież sobie ja chwalę. Siedzisko kubełkowe, mi nie przeszkadza, ale słyszałam różne opinie na jego temat. Niektóre osoby wolą, gdy rozkłada się na płasko. Dla mnie ok.
Wózeczek bardzo skrętny i lekko sie prowadzi. Świetną sprawą jest łatwe składanie wózka. Podobno po złozeniu jest to wózek najmniejszy w swojej klasie. Do tego duży kosz na zakupy, regulowana wysokość rączki, no i cena nie za wysoka jak na taki wózeczek. Widziałam juz za 1000 zł, więc nie jest źle.
Teraz jeździmy spacerówką i róznież sobie ja chwalę. Siedzisko kubełkowe, mi nie przeszkadza, ale słyszałam różne opinie na jego temat. Niektóre osoby wolą, gdy rozkłada się na płasko. Dla mnie ok.
Wózeczek bardzo skrętny i lekko sie prowadzi. Świetną sprawą jest łatwe składanie wózka. Podobno po złozeniu jest to wózek najmniejszy w swojej klasie. Do tego duży kosz na zakupy, regulowana wysokość rączki, no i cena nie za wysoka jak na taki wózeczek. Widziałam juz za 1000 zł, więc nie jest źle.
ja mam Maxi Cosi Mura 4 i służy już drugiemu bejbisowi...fotelik Maxi Cosi czyli w sumie najlepszy, gondola duża i śweitna spacerówka, bardzo zwrotny, lekko się prowadzi, super składa, bez zbednych bajerów i pierdółek...nie zamieniłabym na inny wózek a miałam taki zamiar ;)
po obejrzeniu na żywo swoich typów i pojeżdżeniu nimi stwierdziłam ze Mura jednak najlżej się prowadzi
po obejrzeniu na żywo swoich typów i pojeżdżeniu nimi stwierdziłam ze Mura jednak najlżej się prowadzi
Ja mam Deltim Fokus ,starawy model ale gondola szeroka,długa i dobrze zabudowana buda nachodzi daleko i dobrze chroni przed wiatrem,spacerówka też wygodna i jak rozkładasz na płasko robi się coś na kształt gondoli posiada swój pokrowiec,i fotelik też można na stelaż wsadzić ,łatwo się składa i do małych rozmiarów,pompowane koła,dobra amortyzacja,gondolę składasz na płasko,idealne rozwiązanie jak ktoś ma nieduże auto,to mój 4 wózek typu gondola/spacerówa i okazał się najlepszy,dokładnie taki sam http://allegro.pl/deltim-fokus-gondola-spacerowka-garnatowy-i1294543428.html
a co najważniejsze jak się coś spier...niczy to bardzo łatwo naprawić ,miałam złamaną rączkę (wózek po 2 dzieci i wciągany codziennie po 2 razy na 2 piętro) mój tata dorobił tylko rurkę , łatwo się rozkręca wszystko,i wstawił ,składa się tak samo jak oryginał .Przy synku miałam 3 wózki,ten dostałam dla córki i okazał się sto razy lepszy od wszystkich,kumpelka też zadowolona była bardzo z tego wózka.w nowszej wersji chyba Delti Puma http://allegro.pl/wozek-deltim-puma-gon-spac-fotelik-super-cena-i1286507821.html
a co najważniejsze jak się coś spier...niczy to bardzo łatwo naprawić ,miałam złamaną rączkę (wózek po 2 dzieci i wciągany codziennie po 2 razy na 2 piętro) mój tata dorobił tylko rurkę , łatwo się rozkręca wszystko,i wstawił ,składa się tak samo jak oryginał .Przy synku miałam 3 wózki,ten dostałam dla córki i okazał się sto razy lepszy od wszystkich,kumpelka też zadowolona była bardzo z tego wózka.w nowszej wersji chyba Delti Puma http://allegro.pl/wozek-deltim-puma-gon-spac-fotelik-super-cena-i1286507821.html
Jeśli autorka ma na myśli zakup bezpiecznego fotelika to odradzam wszystkie polskie wózki 3 w 1 no może oprócz X-landera. Niestety polskie foteliki często firmy krzak nie mają nic wspólnego z bezpieczeństwem. Najlepiej kupić wózek 2 w 1 + dobry fotelik kompatybilny ze stelażem, który ma jakieś notowania i przeprowadzone testy zderzeniowe.
aa ja po 2 dzieci proponuje takie rozwiazanie :
gondola na klasycznym stelarzu, a na wypady do sklepu fotelik - markowy plus pozadna spacerowka(lekka- ktora potem poslozy jakies 2 lata albo i dluzej) z mozliwoscia zamontowania "fotelika" - pozatym wazne zeby i fotelik byl duzy bo czesto polroczniaki juz sie w nich nie mieszcza(nie chodzi o nogi tylko glowa wystaje - maxi cosi chyba jest jednym z wiekszych i mozna praktycznie do wszystkiego dobrac adaptery.
jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego ;)
gondola na klasycznym stelarzu, a na wypady do sklepu fotelik - markowy plus pozadna spacerowka(lekka- ktora potem poslozy jakies 2 lata albo i dluzej) z mozliwoscia zamontowania "fotelika" - pozatym wazne zeby i fotelik byl duzy bo czesto polroczniaki juz sie w nich nie mieszcza(nie chodzi o nogi tylko glowa wystaje - maxi cosi chyba jest jednym z wiekszych i mozna praktycznie do wszystkiego dobrac adaptery.
jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego ;)
Wątek sprzed jakiegoś czasu ale jeśli ktoś byłby zainteresowany to polecam taki zestaw :D
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/sprzedam-wozek-camarelo-carera-fotelik-maxi-cosi-gratisy-na-gwarancji-ogl10061917.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/sprzedam-wozek-camarelo-carera-fotelik-maxi-cosi-gratisy-na-gwarancji-ogl10061917.html
Jak dla mnie numerem jeden jest wózek 3w1 Vicco z Adamexu. Jestem jego posiadaczką i z czystym sumieniem mogę polecić ten wózek. Jest bardzo funkcjonalny i ma bezpieczny i wykonany z bardzo dobrych materiałów fotelik, który jest świetnie wyprofilowany, dzięki czemu nasz maluszek uwielbia w nim jeździć.
Ja uważam że Riko xd . bo takim porusza się moja mała księżniczka i ma zapewnioną dużą wygodę. Teraz korzystamy już z siedziska które posiada wysokie oparcie, dodatkowy materacyk oraz regulację oparcia. Bardzo zadowolona jestem z dużego koszyka , praktycznej torby oraz regulacji wysokości zawieszenia .