Widok

Wózki Emmaljunga - proszę o opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie!
Zastanawiam się nad zakupem wózka Emmaljunga. Z tego co się zorientowałam to ma bardzo dobre opinie. Nie wiem tylko jaki typ wózka wybrać??? Dzidzia urodzi się w sierpniu, więc zakładam, że będę dość długo używać gondoli, bo zimą chyba nie będę przechodzić na spacerówkę. A może jednak?
To moje pierwsze dziecko, więc proszę Was drogie mamy o radę. Czy szukać wózka z dużą gondolą? Czy dziecko będzie chciało tak długo jeździć w gondoli ( 6-7 miesięcy)?
Wózek Emmaljunga Edge Classic (gondola, spacerówka, fotelik do samochodu) to koszt pond 3500 zł, nie wiem czy warto wydawać aż tak dużo pieniążków na wózek. Jest to chyba największy model Emmaljunga.
http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=924&id_kol=14
Kolejny typ to wózek Emmaljunga Smart. Jest to model trochę tańszy. Koszt ok 2500 zł
http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=880
A może Emmajlunga City Cross? To jest najlżejszy wózek głęboko spacerowy i gondola wypada mniejsza.
http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=881&id_kol=37
A może oddzielnie kupić tylko wózek głęboki a później spacerowy?
Jak widzicie mam mętlik w głowie. Słyszałam też, że takie wózki 3w1 sprawdzają się właściwie na 1,5 roku, bo później i tak przechodzi się an zwykłą tzw. parasolkę.
Bardzo proszę o jakieś opinie na temat wózków Emmaljunga. Czy są to wózki dobre i jaki model polecacie?
Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
City miało byc:-)
My też mamy smarta i polecam gorąco, tez sie najpierw zastanawiałam nad edgem, ale wzielam smarta i w zupelnosci wystarczy, a zdecydowanie tanszy, gondola duza, bez problemu sie prowadzi i ogólnie jestesmy bardzo zadowolone.
Smart duo kombi :) Nasz "mercedes". Polecam! Nie ma chodnika ani krawęznika, którego nie pokona :) sprawdził się w tą srogą zimę, wielkie zaspy, nieodśnieżone chodniki... Dzieko jeździło w nim od lipca do marca, bo gondola jest duza.
Dziękuję bardzo za wszystkie opinie. Jak na razie jestem raczej zdecydowana na Emmaljunga Edge Duo Combi, tylko jeszcze nie wiem czy na podwoziu Classic czy Sport. Może jakieś sugestie? Będę bardzo wdzięczna:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a pozwól że zadam ci pytanie czy masz windę w domu gdzie mieszkasz, bo bez windy nie ma szans żebys zniosła ten wózek, to niby mało istotna rzecz wg wielu osób, ale ja wczoraj miałam swojego city crossa wniesc na 4 piętro bez windy i ledwo dałam radę, a co dopiero jak wózek będzie ważył więcej o kilka kg ??
oczywiście nie namawiam na siłe ale najlepiej jakbys jednak pojechała do mama i ja i obejrzała wózki dotknęła i przymierzyła się do nich , ja byłam i po obejrzeniu wszystkich wymienionych wziełam właśnie crossa.
W takiej jakości wózku podwozie to właściwie już tylko kwestia wizualna więc jakie nie wieźmiesz będzie super - lepsze jednak chyba jest sport wg mnie oczywiscie ale jak znam życie jest pewnie droższe wieć kwestia na co cie stac :)
zycze udanych zakupów
Hej,

ja jestem wlascicielka Smarta i jestem zadowolona. Rzeczywiscie prowadzi sie go super - nasz ma kola pompowane i zaden grubszy piach czy snieg mu nie straszne. W gondoli mozna podnosic oparcie, wiec troszke jeszcze w niej pojezdzimy. Spacerowka poczeka.

Mam rowniez fotelik samochodowy i z niego juz mniej jestem zadowolona. Moja mala ma poad 4 miesiace i jak ja posadze, to jest zgarbiona. Mam wrazenie, ze oparcie na glowke jest za bardzo wypukle. Do tego mam problem, zeby go odpowiednio zamocowac pasami z aucie tak jak zaleca producent. Fotelik stawiam na tylnim siedzeniu na srodku i niestety pasy w naszym aucie sa za krotkie, zeby opasac caly fotelik. Do mam, które uzytkuja fotelik - prosze o wasze opinie.

Z góry dziękuję.
Mieszkam w domku, więc ciężar wózka jest dla mnie ważny ale nie najważniejszy.
Na razie niestety nie mam możliwości obejrzenia tego wózka na żywo, gdyż mieszkam za granicą a tych wózków tutaj nie ma. Pozostaje mi tylko internet i wasze opinie, za które jestem Wam bardzo wdzięczna:)
Ja mam podwozie Classic, bo takie najlepiej pasuje do Mondiala. Natomiast do Egda wzięłabym Sport. Takie było w Mama i Ja i fajnie to wyglądało. Podwozie Sport ma łatwiejszy hamulec w obsłudze (jest plastikowy) niż w podwoziu Classic - tam ten hamulec ciężej chodzi, bo jest metalowy. Brałam Edga pod uwagę, ale ostatecznie kupiłam Mondiala - lubię klasyczny styl.
Ja mam ten fotelik i rzeczywiście jest beznadziejny. Jak ,moja była malutka to topiła się w nim okropnie i przez kombinezon w ogóle nie mogłam jej zapiąć. Wkładka dla niemowląt to zwykła lipa, i tak musiałam wkładać jeszcze kocyk. Natomiast teraz mała jest już większa to tez tak siedzi w nim tak mało naturalnie, ten zagłówek według mnie jest za wąski i za twardy. Poza tym fotelik jest bardzo ciężki. I rzeczywiście w niektórych samochodach nie można go zamontować z tyłu bo pasy są za krótkie. Oczywiście jeśli chce się mieć 3w1 to nie ma za bardzo wyjścia. Albo ten albo trzeba kupować na allegro stelaż do Maxi Cosi bo w sklepach się nie kupi.
Ja zastanawiałam się miedzy City Cross a Smartem, wybrałam Smarta, chociaż teraz myślę ze City byłby lepszy bo ten co mam jest bardzo ciężki i piszczy mu podwozie. Ogromną zaletą tego wózka jest bardzo duża i szczelna gondola. Dziecka ma dużo miejsca i żadne wiatry nie są groźne dla maluszka. Kółka trzeba ciągle pompować i smarować silikonem. W ogóle teraz gdybym miała kupować wzięłabym coś ze skrętnymi pompowanymi kolami, bo i tak teraz jest lato i śniegów nie ma a jak były to i tak nie jeździłam. Takie jest moje zdanie.

A czy jest możliwość kupienia jakiegoś innego fotelika tak aby można było go zamontować na stelażu wózka?
kiedyś można było zamontować maxi cosi , były odpowiednie adaptery
ale wiem ze już nie ma takiej możliwości
Mam Edge Duo Combi na podwoziu Sport. Funkcjonalnie rewelacja, ale jest potwornie ciężki i to chyba jedyna wada. Gondola posłużyła mi do 11 miesiąca, spacerówka się aktualnie sprawdza. Fotelik nadal w użyciu. Jakość – bardzo dobra. Posłuży i kolejnej planowanej pociesze.

Fakt, sporo kosztuje, ale jesli chcesz kupić osobno dwa wózki i do tego fotelik z bazą dobrej jakości, wyjdzie Ci na to samo albo i drożej niż zestaw all-in-one :)
Znalazłam informację, że można dokupić do wózka adapter do fotelika Roemer Baby Safe Plus SHR. Może wiecie coś na temat tych fotelików?

Wózki Emmaljunga - proszę o opinie

Ja też się czaję na emmaljungę, ale na podwoziu smart. Poleciła mi go pani w hurtowni "mama i ja" tylko niestety przeraża mnie cena. A jak znalazłam używany to ceny ludzie wystawiają z kosmosu np: nowy w sklepie model 2010 kosztuje niecałe 1800zł a ludzie wystawiają używany np:3 letni za 1500 czy 1400!! Masakra jakaś.
No chyba, że któraś z Was ma do sprzedania Smarta w rozsądnej cenie??
Jeśli tak to poproszę propozycję ceny i zdjęcia wózeczków na maila andzia.gdan@wp.pl
Byłam dzisiaj w sklepie z wózkami i wybór padł jednak na Emmaljunga City Cross...:) Z porównaniu z Edge Duo Classic jest dużo lżejszy i zgrabniejszy:) Teraz pozostała jeszcze kwestia koloru....bo niestety jak dla mnie nie ma zbyt wielkiego wyboru. Większość jest bardzo ciemna. Do tego zamiast fotelika Emmaljunga first class wezmę fotelik ROEMER Baby Safe Plus. Z tego co się zorientowałam to potrzeby jest dodatkowy adapter i wtedy można fotelik mocować na stelażu wózka. Mam nadzieję, że będzie to udany zakup:)
Ja mam jeszcze pytanie do użytkowników Emmaljunga City Cross. Do którego miesiąca dziecko mieści się w gondoli? Bo z tego co widziałam to ta gondola (City Korg) wygląda na mniejszą niż w modelu Edge czy Mondial. Jak to wygląda w rzeczywistości?
mam pytanie odnosnie edge sport - a czy regulacja raczki (zakres tylko od 100 do 110 cm) nie jest dla Ciebie za mala... wydaje mi sie ze sa to wozki tylko dla w miare wysokich osob...?
skoro pytasz o emmaljunga, to wyrażę swoją opnię...a ty zrobisz jak uważasz:) gdyż sama jej nie posiadam, tylko moja kol. ma....

sama zastanawiałam się nad tym wózkiem.ale cięższego nigdzie nie widziałam...on jest pod tym względem okropny!

fakt..sadzisz, ze pojezdzisz dlugo w gondoli (kazda mama rodzaca, w tym okresie tak sadzi) ale przeciez nie wiesz jakie bedziesz miala malenstwo..tzn..czy tak dlugo bedzie chcialo lezec w gondoli
(chociaz z tym roznie, mojej kol. wlasnie dzidzisu jezdzil az do 8 miesiecy)takze tu masz zagwarantowane, ze to najwieksza gondola :)

jednak zastanow sie nad wersja spacerowa?! jest strasznie cięzka, mało wygodna, bardzo duuuuuuza...ogolnie to masakra, jak dla mnie:/ i wyglada tez nieciekawie, ale to nie jest najwazniejsze

zastanow się, czy sama nie zrobisz tak,ze kupisz spacerowkę -parasolkę, zeby bylo wygodniej?!

na rynku masz duzy wybor, są również inne wozki z duzymi (ale nie az tak) gondolami, ale bardziej wygodniejszymi spacerowkami:) i wcale nie takie drogie jak emmaljungi :)

zycze pwodzenia w tym trudnym wyborze... (ps. ja rowniez nadal szukam wozka) :)
cutuję twoją wypowiedz : "Jak widzicie mam mętlik w głowie. Słyszałam też, że takie wózki 3w1 sprawdzają się właściwie na 1,5 roku, bo później i tak przechodzi się an zwykłą tzw. parasolkę."

sadzisz, ze jak kupis ztego ciezkiego wielkiego emmaljunga to nie przejdziesz do zwyklej parasolki?

sadze, ze wszystko zalezy od pory w jakiej rodzisz, temperamentu dziecka, twojej wygody... odpowiedz sobie na te pytania i przemysl :)
cutuję: A może oddzielnie kupić tylko wózek głęboki a później spacerowy?

odp. ja wlasnie mam ten sam problem..i znalazlam na allegro fajna, tania gondolę..a pozniej z dzieckiem kupowalabym wygodna dla mnie i dziecka spacerowkę - to bylaby najlepsza opcja, (nawet ze wzgledu na kase)

ale ciezko kupwac kota w worku, a nigdzie nie moge obejrzec tego wozka " na zywo"...bo w trojmiescie takiego nie widziialam....a moge polegac jedynie na opinni jednej znajomej, ktora go miala...ale sprzedala po po drugim (mysli ze ostatnim :P ) dziecku i nawet go nie widzialam...
a wiesz...to co dla jednej jest ok...to nie znaczy ze mi sie bedzie podobac, prawda....
a link do tej gondoli...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry