Widok
Dla mnie troszeczkę za mało wystawców :((
No i Pani która cały czas śpiewa i przemawia ze sceny zdecydowanie jest za głośno. Nie można nawet porozmawiać.
Ogólne wrażenie jakie odniosłam to : bałagan :(((
To są oczywiście tylko moje odczucia, po pół godzinie trzeba uciekać taki jest zaduch a szkoda bo można było to fajnie zrobić .
No i Pani która cały czas śpiewa i przemawia ze sceny zdecydowanie jest za głośno. Nie można nawet porozmawiać.
Ogólne wrażenie jakie odniosłam to : bałagan :(((
To są oczywiście tylko moje odczucia, po pół godzinie trzeba uciekać taki jest zaduch a szkoda bo można było to fajnie zrobić .
ja włąsnie wrocilam wiec moge juz ocenic jutro niestety mam egzaminy na uczelni wiec sie niewybiore ale nieodbiegajac od tematu
mysle ze targi dobrze zorganinowane bradzo duzo firm wystwiajacych swoje produkty co do sukni to bardzo duzy wybor co wiecej bardzo duzo zaprezentowanych modeli co godne polecenie niektorej salony poza wizytowkami oferowaly kupony z 5% badz nawet 20% upustem mily gest przy tak duzej konkurencji na rynku mysle ze to dobry chwyt reklamowy
ogolna ocena bardzo pozytywna
polecam:)
mysle ze targi dobrze zorganinowane bradzo duzo firm wystwiajacych swoje produkty co do sukni to bardzo duzy wybor co wiecej bardzo duzo zaprezentowanych modeli co godne polecenie niektorej salony poza wizytowkami oferowaly kupony z 5% badz nawet 20% upustem mily gest przy tak duzej konkurencji na rynku mysle ze to dobry chwyt reklamowy
ogolna ocena bardzo pozytywna
polecam:)
ja jestem bardzo zadowolona :) byl akurat fotograf, na ktorego bylismy zdecydowani i podpisalismy umowę. Też troszke porozmawialam z Panią E. Skoczeń, do ktorej juz bylam umowiona. Poprzymierzalam obraczki i zorientowalam sie w cenach i wstepnie zdecydowałam sie na forme dokoratorską. AAA i zakochałam sie w pewnej cudownej sukni slubnej :D Polecam!
No ja się troszkę rozczarowałam tymi targami... Jesteśmy z narzeczonym na etapie wybierania sali na wesele, czyli właściwie najważniejszej rzeczy. Niestety było bardzo mało propozycji. Oprócz tych wymienionych przez Agatonie były jeszcze: Kozi Gród, Estragon, Hotel Merkury i Wichrowe Wzgórza. Jeśli chodzi o fotografie, videofilmowanie, zaproszenia i dekoracje to faktycznie jest z czego wybierać. Do domu wróciłam z masą ulotek i folderów i zaraz zasiadam do ich przeglądania :D aaaaa, samochody przed halą są przepiękne:)
Mnie rowniez przeszkadzal zdecydowanie halas. Nie moglam z nikim spokojnie porozmawiac. Jestem troche zawiedziona jakoscia zorganizowania tego. Konczy sie na tym, ze przychodzi sie, aby zalapac kontakt, na nic wiecej nie mozna liczyc. To dobre dla tych, ktorzy planuja slub w 2009 roku lub osob, ktore nie zdazyly jeszcze zaczac przygotowac na 2008. Po godziniei na tej hali marzylam, aby tylkos zybciej wyjsc. Wspolczuje wystawca, ktorzy musieli wytrwac w tym halasie do konca.
Hej Joalik! Sorry ze nie dalam znac ale zapomnialam kurde spisac z maila twojego nr telefonu-taka gapa ze mnie, i dlatego nie moglam sie z Toba skontaktowac! Ogladalam suknie salonu Agnes na targach! Model 1752 byl wystawiony ale szkode ze nie bylo 1686! Na stosiku Marietty jeszcze widzialam piekna suknie-modelka przy stoisku byla w nia ubrana! Miala Półprzezroczysty gorset z cekinami i dól lekko dopasowany do bioder i lekko rozszerzana do dolu! Piekna! Umowilam sie na przymiarke zeby zobaczyc jak bede w niej wygladala! A Ty upatrzylas jakas ladne kiecke na targach? Pozdrawiam!
Ja byłam dzisiaj i kupiłam obrączki!!!;)) I z jednej strony bardzo się z tego cieszę, a z drugiej przeżywam, że trochę za wcześnie kupiłam i że po drodze spodobają mi się bardziej inne...;P Dlatego od dziś nie oglądam już żadnych obrączek oprócz swoich;). A Wy myślicie, że za wcześnie? Ślub mam w sierpniu. A co do targów, to bardzo mi się podobało, można dużo rzeczy podpatrzeć i kupić obrączki;). Fakt, że jest za głośno i z nikim nie można spokojnie porozmawiać, ale ludzi dziś nie było bardzo dużo, może dlatego, że to drugi dzień już;)
Pierwsze co zauważyłam to krzykliwa pani, ale jako prezenterka spisywała się bardzo profesjonalnie, po prostu nagłośnienie było źle ustawione. Bardzo fajnie mieli zrobioną scenę, o wiele ładniej niż poprzednimi razami. Super oferta w samochodach - zaklepaliśmy jeden retro bordowy. Podpisaliśmy umowę z kamerzystą. Zaklepaliśmy termin u Eli Skoczeń i kwartetu do kościoła. Jednak zawiedziona jestem co do sukien. W zeszłym roku Agnes i Lisa Ferrera miały o wiele piękniejsze suknie. Duża oferta w słodkościach i zaproszenia. Ogólnie z targów jestem zadowolona.

[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]

No cześć!
No to też byłam. Pooglądałam, trochę zmądrzałam, trochę zgłupiałam. Stos ulotek jeszcze mam w torbie. W torbie też leżą wygrane za bilet wstępu gadżety - para pończoch i dodatki do stroju ślubnego (to ja byłam osobą którą wylosowano dwa razy bo wrzuciłam bilety (sama za nie płaciłam) moje, narzeczonego, przyszłej teściowej i siostrzenicy narzeczonego). No i moje wrażenie: że drogo jest zorganizować ślub i wesele, tak jak sądziłam, czyli pozbyłam się złudzeń ;D.
Cieszę się że pooglądałam i popodglądałam to i owo. Nawet suknie mi się podobały, zwłaszcza z Chantille i Marietty, choć się nie spodziewałam. Jednak szkoda że ich ceny dorównują zachodnim. Miałam nadzieję że polskie marki będą przyjaźniejsze nam pod tym względem.
Kwartetem jestem zachwycona. Buninko, gratuluję wyboru!!!
Nawet do obrączek się dopchałam. Kto wie, może właśnie marki Jubirex kupię, bo mam już od nich pierścionek zaręczynowy a ich oferta obrączek (jak i innej biżuterii) jest całkiem OK.
Samochodów było sporo...
Ten bordowo-kremowy, w rogu sali, tam gdzie też dorożka, był wyjątkowy, faktycznie! A mi podobały się lincolny przed wejściem, zwłaszcza czarny.
Żałuję trochę ale nie miałam chęci przeglądać tych wszystkich fotografii, pytać... No poradzę sobie inaczej. Chociaż te z nagrodzonej za stoisko pracowni Foto Lusia faktycznie były bardzo udane.
A namiary na kwartet - jeśli Buninka ich nie wstawi - mogę dać (chyba skrzypce lub altówka, wiolonczela, flet boczny i coś dętego, może waltornia, i grają na tym cztery fajne dziewczyny).
No to też byłam. Pooglądałam, trochę zmądrzałam, trochę zgłupiałam. Stos ulotek jeszcze mam w torbie. W torbie też leżą wygrane za bilet wstępu gadżety - para pończoch i dodatki do stroju ślubnego (to ja byłam osobą którą wylosowano dwa razy bo wrzuciłam bilety (sama za nie płaciłam) moje, narzeczonego, przyszłej teściowej i siostrzenicy narzeczonego). No i moje wrażenie: że drogo jest zorganizować ślub i wesele, tak jak sądziłam, czyli pozbyłam się złudzeń ;D.
Cieszę się że pooglądałam i popodglądałam to i owo. Nawet suknie mi się podobały, zwłaszcza z Chantille i Marietty, choć się nie spodziewałam. Jednak szkoda że ich ceny dorównują zachodnim. Miałam nadzieję że polskie marki będą przyjaźniejsze nam pod tym względem.
Kwartetem jestem zachwycona. Buninko, gratuluję wyboru!!!
Nawet do obrączek się dopchałam. Kto wie, może właśnie marki Jubirex kupię, bo mam już od nich pierścionek zaręczynowy a ich oferta obrączek (jak i innej biżuterii) jest całkiem OK.
Samochodów było sporo...
Ten bordowo-kremowy, w rogu sali, tam gdzie też dorożka, był wyjątkowy, faktycznie! A mi podobały się lincolny przed wejściem, zwłaszcza czarny.
Żałuję trochę ale nie miałam chęci przeglądać tych wszystkich fotografii, pytać... No poradzę sobie inaczej. Chociaż te z nagrodzonej za stoisko pracowni Foto Lusia faktycznie były bardzo udane.
A namiary na kwartet - jeśli Buninka ich nie wstawi - mogę dać (chyba skrzypce lub altówka, wiolonczela, flet boczny i coś dętego, może waltornia, i grają na tym cztery fajne dziewczyny).
Do bluagnes i joalik:
Pytałyście o namiary na kwartet. Nie wiem czy buninka dokładnie ten miała na myśli (ale chyba innego nie było) i czy dostałyście może już od kogoś wiadomość np na mail, ale na wszelki wypadek odpowiadam tutaj.
Na targach zaprezentowały się dziewczyny z kwartetu "Brillante", grające na flecie, skrzypcach, waltorni i wiolonczeli (spisuje dane z ulotki), nr telefonu do nich to 0608 192 653m, a strona internetowa: www.kwartet-brillante.pl.
Grają klasykę, muzykę filmową, standardy taneczne i ich usługa kosztuje od około 500 złotych np za grę przy wejściu/wyjściu np z kościoła, do 1600 za kilka godzin oprawy całej uroczystości.
Pytałyście o namiary na kwartet. Nie wiem czy buninka dokładnie ten miała na myśli (ale chyba innego nie było) i czy dostałyście może już od kogoś wiadomość np na mail, ale na wszelki wypadek odpowiadam tutaj.
Na targach zaprezentowały się dziewczyny z kwartetu "Brillante", grające na flecie, skrzypcach, waltorni i wiolonczeli (spisuje dane z ulotki), nr telefonu do nich to 0608 192 653m, a strona internetowa: www.kwartet-brillante.pl.
Grają klasykę, muzykę filmową, standardy taneczne i ich usługa kosztuje od około 500 złotych np za grę przy wejściu/wyjściu np z kościoła, do 1600 za kilka godzin oprawy całej uroczystości.
No i ch... Strona kwartetu nie działa.
Ale za to widzę że te dziewczyny piszą o sobie też tutaj (http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=391092&t=391092) i podają więcej namiarów.
Ja przyznam że nie wiem jak brzmi ich gra ale powiem wprost: na tych instrumentach nie mogły się nauczyć grać samodzielnie, na pewno mają odpowiednie wykształcenie a znając wysoki poziom polskich szkół muzycznych mogę dać sobie palec uciąć że ten kwartet to nie jest byle co i warto się zainteresować.
Ale za to widzę że te dziewczyny piszą o sobie też tutaj (http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=391092&t=391092) i podają więcej namiarów.
Ja przyznam że nie wiem jak brzmi ich gra ale powiem wprost: na tych instrumentach nie mogły się nauczyć grać samodzielnie, na pewno mają odpowiednie wykształcenie a znając wysoki poziom polskich szkół muzycznych mogę dać sobie palec uciąć że ten kwartet to nie jest byle co i warto się zainteresować.
Tak właśnie ten kwartet mamy na oku. Martwi mnie tylko fakt że nie mają organisty, i owszem, mogą poszukać ale znów dodatkowa opłata. Zdecydowanie to profesjonalistki - podjęły się zagrać utwór "Agnus Dei" Karla Jenkinsa. Chcemy ten utwór na wejście. Zostało nam szukanie zespołu na wesele. Nie wiecie ile bierze Allabama?

Po prostu wszyscy powariowali z tymi cenami! Od zeszłego roku wszystkie ceny za usługi weselne poszły w górę około 50%. Kurczę, nie wszyscy wyjeżdżają do Irlandii na budowy ani na statki, tylko są np. nauczycielami i zarabiają 1000 zł na miesiąc!!! Bardzo jestem rozżalona takim czymś. A najbardziej denerwuje to, że przez ostatnie trzy lata ceny utrzymywały sie na prawie jednakowym poziomie, dopiero na 2009 sobie tak podnieśli wszyscy.

Cholera! Specjalnie odłożyliśmy datę aby sobie uzbierać więcej kasy! No więc wszystko będzie kosztowalo nas chyba o 5000 więcej. Rozumiem, że np. kwartet (taki przykładowy, nie ten nasz) w zeszłym roku brał 400 zł, no to w tym 500-600. Nieee, oni chcą 800! Sala: Od wielu lat było 150 za wesele, 20 poprawiny, czyli razem 170. W 2009 będzie 200 od osoby. Foto było 2900, teraz to już nie wiem, bo nie mają jeszcze cennika! No ale Allabama i Crazy to pobili wszelkie rekordy - rok temu dzwoniłam do nich i powiedzieli 2400 bez poprawin, teraz kurde 3500!!! Bardzo podoba nam sie jak grają, i mnie i mojemu Miśkowi, no ale 3500! Ale inni porządni też pewnie tyle chcą!

Dziewczyny nie dajcie sie zwariować!
Firmy które pojawiają sie na targach i reklamują w weselniku
windują ceny bardzo wysoko, co wcale nie znaczy, że jakość ich usług jest
o wiele wyższa niż innych. Tak bywa, ale niekoniecznie.Pamiętajcie,iż jest wielu dobrych wykonawców poza Weselnikiem. Jeśli kogoś stać na taką reklamę jak targi stara sie to przecież jak najlepiej wykorzystać. Naprawdę jest wiele bardzo dobrych zespołów o których na tym "opiniotwórczym" forum się nie wspomina. Wystarczy, że ktoś (być może nawet sam wykonawca) wyda pozytywną opinie a temat zespołu, wizażystki etc, cala reszta forum wydaje się popadać w histerię, że już nie udało jej się zdobyć terminu u tej osoby. Wiadomo, że osoby którym same robicie taką reklamę podnoszą ceny (to zrozumiałe naturalne i zapewne słuszne:) ) ale na rynku są jeszcze inni może z mniejsza siłą przebicia w Weselniku, ale niekoniecznie gorsi. Jeśli chodzi o zespoły do 2000zł można znaleźć naprawdę nie tylko dobry ale i bardzo dobry zespół.
Firmy które pojawiają sie na targach i reklamują w weselniku
windują ceny bardzo wysoko, co wcale nie znaczy, że jakość ich usług jest
o wiele wyższa niż innych. Tak bywa, ale niekoniecznie.Pamiętajcie,iż jest wielu dobrych wykonawców poza Weselnikiem. Jeśli kogoś stać na taką reklamę jak targi stara sie to przecież jak najlepiej wykorzystać. Naprawdę jest wiele bardzo dobrych zespołów o których na tym "opiniotwórczym" forum się nie wspomina. Wystarczy, że ktoś (być może nawet sam wykonawca) wyda pozytywną opinie a temat zespołu, wizażystki etc, cala reszta forum wydaje się popadać w histerię, że już nie udało jej się zdobyć terminu u tej osoby. Wiadomo, że osoby którym same robicie taką reklamę podnoszą ceny (to zrozumiałe naturalne i zapewne słuszne:) ) ale na rynku są jeszcze inni może z mniejsza siłą przebicia w Weselniku, ale niekoniecznie gorsi. Jeśli chodzi o zespoły do 2000zł można znaleźć naprawdę nie tylko dobry ale i bardzo dobry zespół.
www.amillo.pl
następnym razem mocno sie zastanowię zanim napisze że kogoś popieram - kolejne posty popieranej osoby mogą bowiem nas nieźle zaskoczyć..
Każdy organizuje imprezę taką jaka chce i w kosztach na jakie go stać. Nikt nas nie uwolni od powzięcia koncepcji tego dnia, reszta to kwestia wyborów. Samodzielna organizacja wesela może być fajnym wstępem do życia we dwoje.
Każdy organizuje imprezę taką jaka chce i w kosztach na jakie go stać. Nikt nas nie uwolni od powzięcia koncepcji tego dnia, reszta to kwestia wyborów. Samodzielna organizacja wesela może być fajnym wstępem do życia we dwoje.
Asia.amilio - najważniejsza rzecz (nie mówie tego w złości) nie wyobrażam sobie aby jakaś inna osoba organizowała mi wesele i slub. To najpiekniejszy okres w moim życiu i mialabym go komuś oddać?
Po drugie ceny (na razie ustalonych i zamówionych) usług wyglądają u nas tak: kapela 2800, restauracja 200 za osobę z poprawinami (i tak biorą od nas mniej bo jesteśmy znajomymi) więc wychodzi to około 8000, kamerzysta 2500, zdjęcia B&W (no chyba nie muszę tłumaczyć), samochód (z dojazdem do Stg) 1000. To już (o ile dobrze policzyłam) wychodzi 18000. A gdzie reszta... Ubranie męża i moje będzie kosztowało około 7000.
Pewnie że można wszystko wypożyczyć, mieć jednego grajka itd ale my tak nie chcemy.
Nie mów że ty byś w jakiś magiczny sposób obniżyła koszty o połowę.

Po drugie ceny (na razie ustalonych i zamówionych) usług wyglądają u nas tak: kapela 2800, restauracja 200 za osobę z poprawinami (i tak biorą od nas mniej bo jesteśmy znajomymi) więc wychodzi to około 8000, kamerzysta 2500, zdjęcia B&W (no chyba nie muszę tłumaczyć), samochód (z dojazdem do Stg) 1000. To już (o ile dobrze policzyłam) wychodzi 18000. A gdzie reszta... Ubranie męża i moje będzie kosztowało około 7000.
Pewnie że można wszystko wypożyczyć, mieć jednego grajka itd ale my tak nie chcemy.
Nie mów że ty byś w jakiś magiczny sposób obniżyła koszty o połowę.

szczerze powiem/napiszę, że przerażają mnie kwoty podawane przez Forumowiczki - ile wydają na śluby/wesela...
i tak się zastanawiam - skąd na to bierzecie kasę?
mnie by nie było stać na takie imprezki... a brać kredyt na wesele - żeby rodzinka się objadła, opiła a później i tak "gadała", albo żeby się "pokazać" - uważam za bezsens...
już bym wolała taką kasę wydać np. na zmianę auta, na remont mieszkania, na super wycieczkę itp ;)
i tak się zastanawiam - skąd na to bierzecie kasę?
mnie by nie było stać na takie imprezki... a brać kredyt na wesele - żeby rodzinka się objadła, opiła a później i tak "gadała", albo żeby się "pokazać" - uważam za bezsens...
już bym wolała taką kasę wydać np. na zmianę auta, na remont mieszkania, na super wycieczkę itp ;)
no coz my tez wchodzimy we wspolprace (korzystamy z usług) tylko takich podmiotow na ktore nas stac. Nie mamy ambicji aby tego dnia wszytko bylo tip-top i nagle ze zwyczajnego czlowieka stac sie na jeden dzien kims zupelnie innym..po co to - lepiej zachowac umiar a i tak najwazniejsza tego dnia est nasza śłubna przysiega.. reszta to dodatek.
Zgadzam się w całej rozciągłości :-)
Moje wesele na 60 osób kosztuje mnie okolo 22 tys z poprawinami. Narazie wyszlo mi 18 tys ale te 4 planuje na rezerwe.
Foto i Video mam super (ogladalam probki)- tylko sie po prostu targowalam, zespol (Apus) rewelacyjny, kucharka z całą obsługą na wesele i poprawiny, piękna sala weselna w wejherowie...
Salę stroję sama, dekoracje ze swiezych kwiatow robie sama- jakies tam zdolnosci ponoc mam :p- a ze musze wstac o 2 w nocy na gielde kwiatowa? Dam rade. To sie nazywa wlasnie obnizanie kosztow :-)
Pozdrawiam Was wszystkie kochane forumki i tym ktore w dalszym ciagu szukaja uslug zycze powodzenia :-)
MM :)
Moje wesele na 60 osób kosztuje mnie okolo 22 tys z poprawinami. Narazie wyszlo mi 18 tys ale te 4 planuje na rezerwe.
Foto i Video mam super (ogladalam probki)- tylko sie po prostu targowalam, zespol (Apus) rewelacyjny, kucharka z całą obsługą na wesele i poprawiny, piękna sala weselna w wejherowie...
Salę stroję sama, dekoracje ze swiezych kwiatow robie sama- jakies tam zdolnosci ponoc mam :p- a ze musze wstac o 2 w nocy na gielde kwiatowa? Dam rade. To sie nazywa wlasnie obnizanie kosztow :-)
Pozdrawiam Was wszystkie kochane forumki i tym ktore w dalszym ciagu szukaja uslug zycze powodzenia :-)
MM :)
Wesele to Wasz dzień i to Wy decydujecie kto i jak będzie to organizował. Uważam, że każdy ma prawo do swoich wyborów i szanuję to.Są osoby, które po prostu nie są w stanie zrobić tego same (z rożnych powodów). Niekoniecznie są to ludzie bogaci, którzy wszystko chcą mieć na tip-top, zresztą jak już pisałam niejednokrotnie finansowo wychodzi się taniej na korzystaniu z takich usług. Ale jest to sprawa indywidualna. Powinno się szanować wybory innych osób, również tych, którzy z usług takich firm korzystają.Jeśli nie byłoby zapotrzebowania nie powstawałyby takie firmy, prawda?
Natomiast inną kwestią jest to, że ceny które podałaś są po prostu kosmiczne (przepraszam) wiesz współpracuję z ludźmi których ceny (nie wliczając rabatu dla agencji) sa przynajmniej 40% niższe. I są to artyści, pasjonaci zawodu, którzy podchodzą do swojej pracy z zapałem i zupełnie nowatorsko, laureaci wielu nagród na skale ogólnopolską. Nie chciałabym tutaj się chwalić na maila mogę kogo polecić.Nawet cena lokalu jaką podałaś jest bardzo wysoka. Standard to 150-170zł. Nie wiem jakie są Twoje oczekiwania ale te ceny to nie jest "średnia". Ciekawa jestem również czy wynikają one z jakiś waszych szczególnych oczekiwań, na pewno nie jest to przeciętny budżet ślubny.
Natomiast inną kwestią jest to, że ceny które podałaś są po prostu kosmiczne (przepraszam) wiesz współpracuję z ludźmi których ceny (nie wliczając rabatu dla agencji) sa przynajmniej 40% niższe. I są to artyści, pasjonaci zawodu, którzy podchodzą do swojej pracy z zapałem i zupełnie nowatorsko, laureaci wielu nagród na skale ogólnopolską. Nie chciałabym tutaj się chwalić na maila mogę kogo polecić.Nawet cena lokalu jaką podałaś jest bardzo wysoka. Standard to 150-170zł. Nie wiem jakie są Twoje oczekiwania ale te ceny to nie jest "średnia". Ciekawa jestem również czy wynikają one z jakiś waszych szczególnych oczekiwań, na pewno nie jest to przeciętny budżet ślubny.
www.amillo.pl
Ja sie zgadzam z kosztorysem buninki, wszystko zalezy kogo masz i za ile. u nas same menu weselne wlacznie z sala bedzie kosztowac 26 tys, dla uscisnienia mamy w bardo w koleczkowie. Jak dobrze pojdzie to sie w 50 tys zamkniemy. Ale mozna wesele na tyle wyprawic i za 20 tys. Dodam ze sa rzeczy na ktorych przyoszczedzilismy mamy dostyc taniego fotografa i video, samochod tez 50% taniej. I nie jest wcale to wesele oragnizowane z wielka pompa, nie bedzie zadnych fajerwerkow ani clowna dla gosci, moim celem jest zorganizowanie wesela ze smakiem, z elegancja ale bez przepychu. Dokladnie notuje sobie kazda zlotowke ile nas ta uroczystosc kosztowala i powiem wam ile nas dokladnie ono wynioslo ;-)
moim zdaniem 2.800 to malo. Jak chcesz miec dobry zespol min 4 os, ktore nie graja tylkko na klawiszach to min. 3000. Widzisz kadzy ma inny poglad na siat i rodzaj swiadczonych uslug. Tak jest ze wszystkim jeans nie jest rowny jeansowi, abuty z gildii nie sa rowne butom Jimiego Choo. i Tak mozna by wymieniac w nieskonczonosc
mysle ze zespol ktorego mamy z jazzem nie ma nic wspolnego. Bawi mnie to ze ludziom, ktorzy organizuja wesele w formie tanszej przeszkadza ze kogos stac i moze zainwestowac, zeby zorganizowac sobie takie wesele o jaki marzyl. Mnie nie interesuje czy ktos ma foto za 100, 500, 1000, czy 3000 zł ma kase i super ze dzieki niej realizuje to na co ma ochote. Osoby ktore maja niski budzet na wesele krytykuja tych ktorzy maja wyzszy od nich. My tez moglibysmy was skrytykowac za to ze zydzicie na najwazniejszy dzien w zyciu. Kazdy robi jak chce, sa ludzie ktorzy nie robia wogole wesela tylko za ta kase jada w podroz zycia, niech kazdy robi jak chce zgodnie ze swoim sumieniem, marzeniami i koszenia. Dziewczyny przestancie byc takie zazdrosne!!!!
Masz racje Umchi :-)
Ja moze nie oczszedzam na weselu tylko urzadzam je w miare moich mozliwosci :-)
I naprawde bardzo sie ciesze kiedy kogos stac na urzadzenie tej imprezy za 50 tys i ciesze sie rowniez gdy robi to za 20 tys. Generalnie nie to sie liczy tego dnia najbardziej, chociaz nie ukrywam ze wolalabym obyc sie bez wpadek :p
Wierzcie mi ze gdybym mogla wydalabym nawet 70 tys. Ale nie moge i wydaje tyle ile mam :-)
A zazdrosne dziewczyny niech zaczna sie uczyc radosci z czyjegos szczescia. Nie tylko ze swojego :-)
Wszystkiego dobrego Wam zycze kochane :-)
MM:)
Ja moze nie oczszedzam na weselu tylko urzadzam je w miare moich mozliwosci :-)
I naprawde bardzo sie ciesze kiedy kogos stac na urzadzenie tej imprezy za 50 tys i ciesze sie rowniez gdy robi to za 20 tys. Generalnie nie to sie liczy tego dnia najbardziej, chociaz nie ukrywam ze wolalabym obyc sie bez wpadek :p
Wierzcie mi ze gdybym mogla wydalabym nawet 70 tys. Ale nie moge i wydaje tyle ile mam :-)
A zazdrosne dziewczyny niech zaczna sie uczyc radosci z czyjegos szczescia. Nie tylko ze swojego :-)
Wszystkiego dobrego Wam zycze kochane :-)
MM:)
Nie ma nic złego w "dużym budżecie" ale za ceną powinna iść jakość
zespół, który gra z tzw. "gotowców" nie jest warty ceny za którą można
wynająć zespół profesjonalnych muzyków grających na żywo. nie jest sztuką wydać dużo pieniędzy, sztuką jest wiedzieć jak je wydać.Widziałam już istne popisy jarmarcznego kiczu przy bardzo wysokim budżecie, niestety budżet nie stanowi o poziomie imprezy.
zespół, który gra z tzw. "gotowców" nie jest warty ceny za którą można
wynająć zespół profesjonalnych muzyków grających na żywo. nie jest sztuką wydać dużo pieniędzy, sztuką jest wiedzieć jak je wydać.Widziałam już istne popisy jarmarcznego kiczu przy bardzo wysokim budżecie, niestety budżet nie stanowi o poziomie imprezy.
www.amillo.pl
oczywiscie ze nie ale skad zakladasz ze moj zespol jedzie z podkladów, bo co wiecej place niz twoj? Gwartuje Ci ze predzej moj bedzie gral bez niz jakis podkladow niz zespol za 1.300 zł, akurat na muzyce sie znamy. Moj budzet jest BARDZO ROZSADNY! i wszytsko ze jest duzo wczesniej organizowane mozglismy wychwycic duzo promocji i nie organizowac wszystko na hurra. Mielismy ogromny wybor w foto i kamerzystach. I nie bylismy skazani na łaskę czy dwa mce przed ktos za kosmiczna cene zrobi byle jakie zdjecia. Nie zgadzam sie z Toba kompletnie!!!
my organizujemy wesele na ok 100osob i mysle ze z sala trafilismy rewelacyjnie bo umowilismy sie na 118 zł od osoby na rok 2009.sala jest tak ąłdna ze wg mnie nie trzeba jej dekorowac bo jest juz sama w sobie elegancka zreszta fotki mozna zobaczyc na stronce.za zespol tez drogo nie placimy bo mamy zepsol apus i to jest 1500 z poprawinami co do slai 500 zł poprawiny wiec narazie nie jest zle.drozej wychodza chyba ten wynajem limuzyny dekoracje kosciola ubior kamera.fotografa tez mamy nie dorgiego bo wyniesie nas 1200 a jest od rana do nocy jak chcemy i jego fotki bardzo mi się podobaja a duzo jeszcze wydatkow na pierdolki zeby urozmaicic ten dzien przykladem jest pokaz fajerwerkow:)
Wiecie co? Jak czytam to co piszecie to robi mi się bardzo smutno. Czy ludzie na tym forum zaczynają się dzielić się na tych których stać lub nie...?
Ja myślałam, że mamy sobie pomagać a nie obrzucać błotem. "Żydzić"? Co to za określenie? Nie zapominajmy, że Polska to nie jest kraj tylko rzymskich katolików. Może warto się zastanić zanim komuś zrobimy przykrość. :((((((((((((
Ja myślałam, że mamy sobie pomagać a nie obrzucać błotem. "Żydzić"? Co to za określenie? Nie zapominajmy, że Polska to nie jest kraj tylko rzymskich katolików. Może warto się zastanić zanim komuś zrobimy przykrość. :((((((((((((
Dokladnie tez jestem jak najbardziej za tym i mam dosyc sluchania czyjejs krytyki bo robimy cos innego niz inni. Słowo zydzic mialo dac wyraz braku jakiejkolwiek tolerancji dla innych i napisalam go z pelna swiadomoscia. Powiem tak 50% rzeczy ktore dziewczyny przedstawiaja nie podoba mi sie ale ja tego nie krytykuje bo nie chce nikomu zrobic przykrosci, jesli mi sie cos nie podba to poprostu tego nie komentuje i tyle. Niech kazdy robi tak jak chce!!!