Widok

Wspaniali kierowcy

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Nie pozostało nic innego jak wrzucać numery rejestracyjne kierowców, którzy nie potrafią jeździć normalnie i nie szanują drugiego człowieka. Oto pierwszy z nich ... numer GKAVR*9 ciemny Volkswagen ( aby uniknąć problemów jedna ''*'', ale myślę że osoba odpowiedzialna za sytuację i bez gwiazdki będzie wiedziała, że to o nią właśnie chodzi )
Ulica Księżycowa stała się autostradą nie zwraca się uwagi na pieszych, szczególnie na dzieci idące do/ze szkoły ... Można ich ochlapać, nie trzeba zwalniać, ani zwracać na nich uwagi... Patrzy się tylko na swój tyłek, który siedzi w ciepłym samochodzie.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dodam, że osoba ta ochlapała dzisiaj 3 dzieci wracających ze szkoły. Od stóp po samą głowę... Policja powinna stać na Księżycowej znacznie częściej niż raz czy dwa w tygodniu.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0
Można spróbować zgłosić to na policję i próbować uzyskać odszkodowanie od kierowcy
http://www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/prawa-konsumenta/294537,Odszkodowanie-za-ochlapanie-pieszego.html
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest to jakaś opcja i na pewno warto z niej skorzystać. Nawet jeśli nikt takiego odszkodowania nie przyzna. Będzie to bowiem jasny znak, że takie zachowanie nie jest akceptowane społecznie.

To niestety pozostanie jednostkową sytuacją. Pytanie - jak zmienić postawę całego zmotoryzowanego społeczeństwa - kampanie społeczne, odpowiednio realizowane zagadnienia na kursach na prawo jazdy? Co o tym myślicie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi się wydaje, że wczoraj kogoś niechcący ochlapałem kogoś przy przejściu na Zwycięstwa przy Podjeździe Sopocie. Niezmiernie mi przykro.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Dwie osoby zanegowały, czyli co...jednak nikogo nie ochlapałem?...kamień mi z serca spadł :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zdarza się ochlapać kogoś niechcący - to prawda. Ale to powinna być lekcja na przyszłość, by zwolnić - z drogi korzystają nie tylko kierowcy, ale też piesi. I wszyscy muszą sobie jakoś ułatwiać życie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzisiaj zachlapał błotem a jutro potrąci - skoro nie widzi błota to człowieka też może przeoczyć.
Ciekaw jestem o ile wydłuża się droga hamowania na tak kiepskiej drodze jak Księżycowa?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aż tak bym nie uogólniał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tępić takich...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jest to oczywiście jakieś wyjście, ale wszyscy doskonale wiemy jak to działa w Polsce...
Smutna prawda, ale szkoda naszego czasu i nerwów...
Nic się nie zmieni dopóki na naszych drogach osiedlowych nie powstaną progi zwalniające i nie będą stały patrole policyjne. Ograniczenia prędkości niczego nie dają ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIEWAŻNE
Czy ochlapie dziecko czy starszą osobę , która nie ma gdzie odsunąc się (brak pobocza)
CHAM JEST CHAMEM i mam takiego na ulicy obok, sam ma małe dzieci ale jak ktoś idzie do MALUSZKOWA ( przedszkole) z dzieckiejm to potrafi ochalpać dziecjko i dziadka i matkę.
NIC TYLKO DAĆ W RYJA , szkoda tylko ręki na takiego kogoś!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie zawsze widać kałuże, a ominąć ją w ostatniej chwili przy dzisiejszej pogodzie jest czasem bardzo trudno...więc pohamuj wodze fantazji inie wyzywaj wszystkich od chamów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
To trzeba wolniej jechać to zauważysz :) Młodzież wracająca ze szkoły też powinna nauczyć się chodzi po naszych osiedlowych drogach, a nie brną jak krowy na pastwisku jak im się podoba, a potem się dziwią, że ktoś ich mało nie przejechał.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Akurat miałem na myśli drogi przelotowe jak Grunwaldzka czy Zwycięstwa...na tyc drogach czasem widać kałuże w ostatniej chwili labo jak już w nie wjedziesz. Na osiedlach z reguły wolniej się jedzie, więc problem praktycznie nie istnieje w moim przypadku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wszystko od czegoś zależy
- jak jedziesz 30 kM/h to raczej zauważysz przy 70 już niekoniecznie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to spróbuj jechać grunwaldzką 30km/h...bo o tej drodze pisałem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chołota była ,jest i będzie w każdym środowisku. Tego niestety nie wypleni się.
Chociaż zauważyłem ,że tego typu kierowcami są najczęściej młode kobiety.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zgadzam się z Tobą, jesteś tego najlepszym przykładem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
a wiesz, że za podawanie takich danych publicznie ta osoba może cię zaskarżyć za pomówienie? był już nie jeden taki przypadek.
I nie żebym ja chlapał wszystkich wokół, ale po prostu nie podaje się danych na forum, od tego jest policja i inne służby, zrób zdjęcia, nakręć film i idź tam gdzie trzeba, a nie wypisujesz na forum swoje żale i myślisz, że to pomoże
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17
A wiesz, że podałam celowo niepełne dane ?? Czy może nie doczytałeś ?? Jeśli nie podobają Ci się ''żale'' nie czytaj, nie komentuj - proste :) A forum to forum :)

Pozdrawiam !
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
niepełne?? brakuje jednej cyfry, bez problemu można znaleźć taki numer rejestracyjny, ciekawe ile jest ciemnych volkswagenów z takimi numerami.
a forum to jest raczej od wymiany informacji które w czymś pomagają mieszkańcom, a nie wypisywania numerów rejestracyjnych chlapiących samochodów, zatrzymaj takiego i zwróć mu uwagę, bo to że się wyżalisz nic nie da
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
Idiotyczne - kto odpowiada za maly zbiornik wody w drodze ?
Kierowca czy wlasciciel tej drogi ?
Jezeli kierowca jechal zgodnie z prawem np nie przekraczal predkosci i trzymal sie prawej strony drogi - bo taki ma obowiazek to wszelkie ochlapania sa wina wlasciciela drogi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15
to prawda, a przy dużych opadach w Baninie naprawdę nie jest łatwo ominąć kałuże
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Gdyby kierowcy poruszali się naszą drogą z obowiązującą na niej prędkością 30km/h nie byłoby problemu :) Jadąc z taką prędkością nie ochlapiesz nikogo od stóp po głowę !! Co najwyżej ochlapiesz spodnie... co da się jeszcze jakoś przeżyć !!
Chodzi o to,że Księżycowa stała się autostradą i strach nią chodzić, tylko czekać aż stanie się jakaś tragedia...
Sama jeżdżę samochodem i widząc przechodnia zwalniam maksymalnie żeby nie ochlapać, a co po niektórzy specjalnie przyspieszają i sama się z tym ostatnio spotkałam. Więc nie chrzanić, za przeproszeniem że się nie da ominąć kałuż ! Jak się nie da to zwolnij i tyle !
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
idiotyczne jest ustalanie odpowiedzialności za kałużę

jedź wolno to nikogo nie ochlapiesz. Trzeba na drodze trochę myśleć.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Generalnie wypowiadam się dość powściągliwie na tym forum. Ale w tej sytuacji nie potrafię - jak można się w tak dziecinny sposób usprawiedliwiać?
OK - nie zawsze ochlapie się pieszego umyślnie. Może się zdarzyć też tak, że człowiek się zagapi lub za późno zareaguje. Ale błąd jest błędem i nazywajmy rzeczy po imieniu, a nie szukamy winnych poza sobą.
Jeszcze brakuje, żeby ktoś napisał, że to wina pieszego, bo "jak pada, to się w domu siedzi", albo "mógł się zasłonić parasolem". Absurd.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli jeżeli kogoś ochlapię po wjechaniu w "niewidoczną" kałużę to jestem chamem?....bo nie wiem co chcesz nazywać po imieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Takie rzeczy to tylko w Baninie,te Wasze Banino jest naprawdę sławne :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do mieszkaniec
a od kiedy numery rejestracyjne pojazdu sa tajne
Jezdzisz z zakryta tablicą czy jak?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakiś cawaniak w granatowym pastuchu kombi zapier..la po księzycowej jak głupi.
Cham jakich mało , nic do gościa nie dociera ,że ludzie wieczorami tez tędy chodzą bo wracaja od autobusu lub z psem wychodzą.
ŻENADA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nic tak nie leczy jak pieniądze. Paczka wkrętów do drewna pod koła albo cegłówka na przedniej szybie na pewno pomoże jak prośby nie pomagają. Czterech zapasówek na pewno nie ma w samochodzie, a jak kilka razy odwiedzi wulkanizacje to w końcu zrozumie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Myślisz, że możesz czuć się bezpiecznie wypisująca takie pierdoły?. Załóżmy, że ktoś mu poprzebija koła, ...być może kogoś zabije przy okazji, gość może wystąpić o ustalenie właściciela tego wpisu, pewnie policja nic nie zrobi, bo nie będzie dowodów, że to Ty, wg procedury policja będzie miała obowiązek wylegitymowania Ciebie, a tym osoba zgłaszająca jest informowana...znając Twoje dane i adres....nie odmówiłbym sobie obicia Ci delikatnie twarzy.

Do Ciebie i reszty osób nawołujących do niszczenia cudzego mienia lub innych zachowań, które mógłby mieć katastrofalne skutki do głębszego zastanowienia póki nie jest za późno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Czujesz się winny czy o co
chodzi ? :-D
Co do "obicia delikatnie ci twarzy" ja również mogłabym użyć tej wypowiedzi jako groźby :-)
A gdy powtórzy się podobna sytuacja o jakiej nowa w tym poscie nie zawaham się i zrobię to samo. Oczywiście ponownie podam niepełne numery :-) bo jeśli Ty w dalszym ciągu nie zdążyłeś zauważyć że brakuje jednego znaku to radzę zainwestować w okulistę :-)
A wiesz co to jest proces przyczynowo-skutkowy?......w moim przypadku nie ma przyczyny...więc nie czuję się winny, bo to nie ja.
mieszkanko, mozesz sie rzucac ile wlezie, ale w przypadku ujawnienia konkretnych danych ktore moga w latwy sposob naprowadzic na osobe o ktorej piszesz warto miec w kieszeni dowody na to co sie pisze w postaci zdjec filmow etc.
juz wielu sie zdziwilo jak przyszlo wezwanie do sadu ktory potem orzekal grzywne w dosc duzej wysokosci na rzecz pokrzywdzonego, miej sie na bacznosci, albo uwazaj co piszesz, bo jak wnosze dowodami zadnymi nie dysponujesz :)
dodam ze nic mnie nie laczy z omawianym przez ciebie przypadkiem, ostrzegam tylko bo w necie kazdy mysli ze wolno mu wszystko bo jest anonimowy, otoz nie, mozna sie mocno zdziwic, bo granice naszych poczynan sa dozs scisle regulowane prawem i w razie braku dowodow na swoje wpisy latwo mozna zostac pociagnietym za nie do odpowiedzialnosci, nawet jesli to o czyms ie pisze jest prawda...
konkluzja - czasem nei warto dawac upustu zlosci bo to sporo kosztuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

dodam ze mocno smieszy mnie

obrona ze zastosowalas wykropkowanie jednego znaku rejestracji, dodajac do siebie 10 cyfr plus 23 znaki alfabetu - bez polskich daje to nam 32 kombinacje znakow w powiecie kartuskim :P
ile samochodow sposrod tych 32 jest marki o ktorej pisalas?
w tym momencie jesli nie masz potwierdzenia swoich wpisow, a auto jest np firmowe mozesz miec przegwizdane, myslenie nie boli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

art.212 § 1 i 2 k.k.

warto miec na uwadze nieznajomosc prawa nie zwalnia od jego przestrzegania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jak można się nie zgadzać z tym tekstem?...prawo w Polsce jest takie a nie inne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Banino to trójmiasto w pigułce, ponieważ oprócz rodowitych Baniaków mieszkają tu głównie przyjezdni z trójmiasta ;)

tak więc jest to obraz nas, Polaków, zarówno ze wsi jak i z dużych miast. Nie mniej ani nie więcej
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
I taką puenta zakończmy prowadzący do nikąd temat. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
prawda jest taka ,że szaleńcy stwarzają zagrożenie na drodze i chamstwo należy piętnować a nie zasłaniać się przepisami.
W Niemczech taki gostek by sobie nie pojezdził bo mieszkańcy by zgłosili sprawę na policję. Wystarczy ,że ludzie poczują zagrożenie i sprawę się nagłaśnia. U nas dzicz jezdzi jak chce i ma w poważaniu dzieci, ludzi starszych itp.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

tez mieszkanko

od pietnowania przestepstw i wykroczen sa odpowiednie organa, a nie forum trojmiasto pl :D
masz problem - zbierasz dowody zglaszasz na policje a nie wylewasz zale na forum podajac numery rejestracyjne aut bo to w omawianym przypadku nie pomoze a moze ci mocno zaszkodzic
do 2 latek w pierdelku jesli nie wierzysz - zajrzyj do kk
nie masz dowodow - nie pyszczysz na forum ujawniajac dane, to proste, sa inne metody aby gosciowi zycie utrudnic zgodne z prawem.
A kropkowanie jednego znaku w rejestracji jest dla mnie ubawem dzisiejszego dnia :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Zakropkuj sobie dwa będziesz miał większy ubaw ;-)
W krajach cywilizowanych - np UK, ujawnienie wizerunku pirata drogowego to standard. Jak widać to najbardziej dotkliwa kara. Kiedy my w końcu dojdziemy do tego poziomu...

Po drugie po co wchodzisz na to forum i czytasz , ktoś założył nowy watek o kierowcach - świrach i dyskutujemy tu i wymieniamy spostrzeżenia a nie wylewamy żale. Ja osobiście nie namawiam nikogo do przebijania opon piratowi drogowemu ale jak opiszemy auto i sytuacja będzie się powtarzała to trzeba zgłosić na Policje i niech inni mieszkańcy wiedzą
uwaga pirat np. w zielonym pastuchu
Spotykając takiego delikwenta np. w sklepie nie omieszkam powiedzieć co o nim myslę i postraszyć policją.A jak firmowe auto zapisać adres lub telefon( często mają naklejona reklamę ) i zadzwonić do firmy ,że kierowcę idiotę zatrudniają.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
matematyka jest prosta
32
a 32*32 =1024
widzisz mieszkanko roznice?
bo ja sie smieje w kulak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
czytelniku sek w tym ze nie zyjemy w cywilizowanym kraju
sek w tym ze aby podawac namiary na kogos na forum trzeba miec w garsci dowody
bo mozna za to nawet 2 latka odsiedziec jesli ktos sie uprze i bedzie robil problemy
nie ja ustanawiam durne prawo
ale dura lex sed lex
i nie rozumiem minusowania tego ze ktos jako ostrzezenie przytoczy pieniaczom artykul ktory moze zostac wykorzystany na ich niekorzysc :)
podawajcie sobie dane osobowe nawet, ale po nr ip nie problem jest dojsc skad poszedl wpis i przyjdzie polecony i bedzie placz i zgrzytanie zebow, po co komu nerwy?
nie masz dowodow nie swiec rejestracjami na forum to proste
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@:)
Jeśli wjedziesz w "niewidoczną" kałużę, to nie jesteś chamem. By nazwać rzecz po imieniu, to Twoja wina (choć niezamierzona). To nie oznacza, że trzeba od razu gonić za Tobą z cegłówką. Ale właśnie - nazwijmy rzecz po imieniu.
Rozmawiamy o sytuacjach w ruchu miejskim. Prawdopodobieństwo napotkania "niewidocznej" kałuży, a przy tym jeszcze ochlapania pieszego jest tak znikome, że nie ma co roztrząsać takich przypadków
do ~bbb
numery rej. nie są tajne, możesz zadzwonić na policję i zgłosić, że ten nr zrobił to i to, ale nie wypisuje się danych na forum, bo tak jak napisałem i kilku innych użytkowników tego forum, mogą z tego być wyciągnięte konsekwencje, a poza tym prowadzenie dyskusji tutaj nic nie zmieni w naszym ukochanym Baninie.
Konsekwencje? Ludzie mordują, kradną i nic im nie robią, takie jest prawo, a wspominasz o podaniu czyjegoś numer pojazdu na forum, albo opinii jak potraktować chama. Proszę Cię
banda krzykaczy , nic wiecej, trzeba bylo zostac w miescie a nie przeprowadzac sie na WIES, i robic sobie wlasny folwark,
LUDZIE OPAMIETAJCIE SIE, to jest spokojna wies, nie robta z niej osiedla mijeskiego, wies to wies, a nie miasto, drogi gruntowe a nie asfaltowe, domki zamiast blokowisk jak na przymorzu np, oswietlenie to tylko z ogrodka a nie jak alteria w sopocie, i tak ma byc bo to wies, zrozumta w koncu,
trzeba bylo wam krzykacze zostac w miescie w smogu swietlnym, w tych spalinach i szadulkach, tak do was mowie, dajcie se na wstrzymanie z tymi beznadziejnymi komentami, zajmijcie sie lepiej rodzina, praca,
wykorzystajcie wolny czas na cos porzytecznegho zamiast zrzec sie na forum

tak forum jest po to zeby wyrazic opinie o tak tak, zgadzam sie , ale w ten sposob podchodzic do wszsytkiego to sie mija z celem

jeszcze raz powtarzam banino to wies a wies rzadzi sie swoimi prawami
jak wam sie to nie podoba to won do miasta

czytac sie tego banga nie chce jak jedna z druga dewota biora sie za porzadki tam gdzie brac sie nie powinny

wstydzic sie powinnyscie

dziwne ze prawowici baninianie jakos nie maja zbytnio pretensji do tego wszystkiego tylko krzykacze z trojmiasta ciagne krzycza, beznadzieja

tym oto akcentem kacze swe wystapienie

pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
proszę nie uogólniać jestem z miasta a nie krzyczę :)

co do nr rejestracyjnych dla mnie jest to np. przestroga że muszę uważać na tego kierowcę!! sama pod domem mam babę jeżdżącą jak po autostradzie nie zwracając uwagi na nic ;/ uwagi i grzeczne prośby na nic się zdały... zaogniły wręcz sprawę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do Tiroriro: Święte słowa... Ale nie wszyscy to rozumieją :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja i moja rodzina mieszkamy w baninie od zawsze :-)
A kiedyś nie panowała tutaj taka hołota.
Kiedyś jeden drugiego szanował, a teraz każdy jest Panem i uważa że może wszystko
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
~mieszkanka
wszytko wszystkim , ale określając innych takimi określeniami określasz nim i siebie

zgadzam się , że napiętnowanie na forum pozwoli , ze niektórzy z nich opamiętają się następnym razem , ale np. ~tiroriro zamiast wypisywać na forum przykłady mogłaby nagrać np. telefonem wspomnianą Panią i oddać nagarnie policji zresztą tak można wiele spraw załatwić , a w dobie smartfonów, tabletów i internetu jest to naprawdę łatwe
tak ! będziemy stać od godziny 7 do 15 i nagrywać filmy ! Bo przecież nie mamy nic innego do roboty ; ) A kiedy zaniesiemy to na policję usłyszymy ''to żaden dowód !" :)
Po tych wpisach wygląda, że faktycznie nie macie robić, tylko się szwendacie po ulicach w czasie największych ulew lub tuż po nich.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
do kaszub farbowany
Jaka wies i jej prawa o czym ty piszesz, masz sieczkę w głowie czy jak?
Mieszkam tu 18 lat kiedyś tego nie było, ludzie sie szanowali.
Sa chamy z domu i kultury nie nauczyli ,że się zawalnia jak widzisz kałużę i przechodnia.
Pierdzielisz człowieku jak z kosmosu. Pomieszkaj trochę za granicą to Cię szacunku naucza i mieszkańcy i Policja
Widziałem jak typ ochlapał kobietę i małe dziecko - Z DROGI SLEDZIE BO KRÓL JEDZIE tylko słoma z butów wystaje. Jak idiota jedzie 70 po księżycowej to chyba cos tu nie halo.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale głupota - nawet jesli jest tak jak piszesz to co z tego. Kultura należy do Ciebie a nie do właściciela drogi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze drobna refleksja.
Spacerując po Księżycowej czasami macham do takich wspaniałych kierowców. Niektórzy się nawet zatrzymują i pytają o co chodzi. Wówczas staram się wytłumaczyć, że za szybko jadą. Na kilkanaście zatrzymanych statystyka jest taka:
- 1 Pani - do tej pory jeździ wolno
- większość zamyka okno i z piskiem rusza dalej (bez słowa)
- 1 Pan (z tabliczką Taxi marki Audi) - powiedział sp..laj i ruszył z piskiem.
Jaki wniosek? Edukacja działa na 5-8% dla reszty potrzebne są sankcje.

To tak jak z palącymi śmieci - jak nie zapłaci kary to będzie palił.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
i to chyba jedyna konstruktywna wypowiedź w tym wątku, ktoś próbuje coś robić, a nie marnować czas, który na pewno lepiej wykorzystać na nakręcenie filmu i podesłanie go policji, niż żale na forum
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Banino

Zbieramy podpisy w Sprawie Referendum o odłączenie się Banina od Gminy Żukowo (54 odpowiedzi)

Jak myślicie który Bar lub Sklep w Baninie jest chętny do wyłożenia takiej listy?

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (11 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

jaki piec wybrać do domu? (98 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

do góry