Widok
Współczesne demonstracje
Mam dość demonstracji z bluzgami a i niszczeniem mienia. Czy tak musi być? Czy nie można demonstrować spokojniej? Przez to nie mam ochoty brać udziału w demonstracjach, bo boję się samemu dostać przypadkowo albo dostać przez Policję mandat, bo jak im wytłumaczę, że to tłum do mnie się zbliżył a nie ja do tłumu?
Ogladalem wczoraj stream z Warszawy. Tam były wyłącznie dzieciaki nieletnie. Otwarcie klubów i pubów w piątek skończyłoby cały protest jeśli o ulicę chodzi. Krzyczy te bluzgi również to pozbawione kobiecosci indywiduum z Wrocławia ale ona jest do klasycznego rewolycyjnego pozarcia zgodnie z tym wyswiechtanym pozekadlem
> Otwarcie klubów i pubów w piątek
To nie nastąpi, bo władza trzyma się linii straszliwej zarazy.
G..wniarstwo można by wyłapać i powlepiać mandaty za naruszenie zakazu zgromadzeń (który, w przeciwieństwie do przymusu maseczkowego, ma podstawy ustawowe) - do zapłaty oczywiście przez rodziców nieletnich. A jakby jeszcze z połowę pozytywnie wymazać i powsadzać ich (wraz z rodzinami) na kwarantannę, to "sprawdzone" przez dekady "ścieżki zdrowia" byłyby najzupełniej zbędne :D
Tyle, że Kaczorowi taka sytuacja najwyraźniej odpowiada. Znakomita większosć normalnego społeczeństwa niebawem będzie juz tak zmęczona i wku..wiona protestami, że zaakceptuje każde rozwiązanie, nawet siłowe, które przywróci jako-taką normalność.
To nie nastąpi, bo władza trzyma się linii straszliwej zarazy.
G..wniarstwo można by wyłapać i powlepiać mandaty za naruszenie zakazu zgromadzeń (który, w przeciwieństwie do przymusu maseczkowego, ma podstawy ustawowe) - do zapłaty oczywiście przez rodziców nieletnich. A jakby jeszcze z połowę pozytywnie wymazać i powsadzać ich (wraz z rodzinami) na kwarantannę, to "sprawdzone" przez dekady "ścieżki zdrowia" byłyby najzupełniej zbędne :D
Tyle, że Kaczorowi taka sytuacja najwyraźniej odpowiada. Znakomita większosć normalnego społeczeństwa niebawem będzie juz tak zmęczona i wku..wiona protestami, że zaakceptuje każde rozwiązanie, nawet siłowe, które przywróci jako-taką normalność.
Jest wysyp plotek, że ktoś tam ma gdzieś tam znajomego i ten znajomy, ryzykując niemalże życiem i odpalając lampową radiostację na fale krótkie, ostatnim tchnieniem przekazał śwaitu, że to wszystko po to, by w niedzielę ogłosić stan wyjątkowy. Taka akcja już była latem z chmurą radioaktywną znad Czarnobyla.
Tymczasem mbank wsparł protesty, czyli to znowu wielkie korporacje w coś grają. Dzisiejszy bunt społeczny przeciwko systemowi sponsorowała coca cola, nestle, shell i JP Morgan (to były pierwsze z brzegu, co mi przyszły do głowy, nic nie chciałem przekazać tajnego, zeby znowu nie było że coś tam...)
Tymczasem mbank wsparł protesty, czyli to znowu wielkie korporacje w coś grają. Dzisiejszy bunt społeczny przeciwko systemowi sponsorowała coca cola, nestle, shell i JP Morgan (to były pierwsze z brzegu, co mi przyszły do głowy, nic nie chciałem przekazać tajnego, zeby znowu nie było że coś tam...)
Tu o mbanku:
https://www.money.pl/banki/mbank-wspiera-strajk-kobiet-kobieta-powinna-miec-wybor-6569543538400032a.html
A tu o tym, kto sponsoruje tęczowe marsze:
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/parada-rownosci-warszawie-2019-lista-marek-i-sponsorow-do-polski-wchodzi-globalny-trend
Najlepszą formą buntu jest dziś założenie pulowerka po dziadku i podlewanie pomidorków w ogródku
https://www.money.pl/banki/mbank-wspiera-strajk-kobiet-kobieta-powinna-miec-wybor-6569543538400032a.html
A tu o tym, kto sponsoruje tęczowe marsze:
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/parada-rownosci-warszawie-2019-lista-marek-i-sponsorow-do-polski-wchodzi-globalny-trend
Najlepszą formą buntu jest dziś założenie pulowerka po dziadku i podlewanie pomidorków w ogródku
Pod "protest kobiet" postanowili podłączyć się "patopatformowcy" , a ci jak z historii wiadomo czego się nie dotkną to spierdzielą. Cel mają jasny z protestu społecznego zrobić protest polityczny (do stu razy sztuka jak to mówią ;) ) . Wszystkim "nie ekstremistom" polecam siąść w fotelu, popcorn i dopingować słabszych , póki ci co nie umieją wysłuchać innych nie zlinczują się wzajemnie to lepiej nie będzie.
P.S.
- życzę cierpliwości policjantom szczególnie tym bez ekstremistycznych poglądów
- mam nadzieję że to co było "genezą społecznego protestu kobiet" zostanie osiągnięte, bo jeżeli już musi to być w gestii prawa, to było to dość dobrze wyważone do momentu zanim partia Jarka uznała że "moja racja jest najmojsza" .
P.S.
- życzę cierpliwości policjantom szczególnie tym bez ekstremistycznych poglądów
- mam nadzieję że to co było "genezą społecznego protestu kobiet" zostanie osiągnięte, bo jeżeli już musi to być w gestii prawa, to było to dość dobrze wyważone do momentu zanim partia Jarka uznała że "moja racja jest najmojsza" .
A co zdrożnego jest w tym, by popierać protest wobec bezprawia i zwykłej głupoty ? Jest czas, by powiedzieć swoje zdanie. Czy para prezydencka i ich córka tez według Ciebie maja milczeć ? Zło jest złem, nawoływanie do wojny domowej, mobilizowanie "obrońców wiary" spod znaku ONR ma pozostać bez odpowiedzi ? Cokolwiek by się stało po protestach młodzieży, to wreszcie jest ich głos. Widoczny i słyszany dla wszystkich. Jasnym jest że w d...e mają PIS i Kaczyńskiego oraz Kościół Katolicki który swoimi postawami i czynami doprowadza sie do samozagłady. Tam gdzie zabrakło młodych na protestach, nie udało się zgnieść pisowskiej gnidy. Teraz młodzież wreszcie wyszła na ulice i pokazała swoje zdanie. Wasze utyskiwanie na rzekome inspirowanie z zewnątrz protestu jest niczym innym, jak powielaniem starych schematów rodem z PRLu. Niczego nie nauczyliście się z lekcji demokracji. Żyliście i dorastaliście w czasach gdy demokracja była pustym słowem, niczym demokracja ludowa. Macie wąskie światopoglądy, skażone niestety poprzednią epoką. To co dzieje się w Polsce od czasu rządów PIS, było by teraz nie do pomyślenia w europejskich krajach o dłuższym stażu demokracji i świadomości obywatelskiej. Mam nadzieję że dni PISu są policzone, tak jak Wasze. PESELu nie przekonacie do swoich zatęchłych poglądów.
Dla mnie to wygląda na wyładowywanie swoich frustracji z powodu obostrzeń przez pandemię. Ale ludzie nie umieją radzić sobie z emocjami. Zamiast pójść na terapię, idą i wyładowują swoje emocje w najprostszy sposób.
Gdyby tak na to spojrzeć, to katolicy też powinni pójść i wyładować swoje emocje w taki sposób. Dlaczego tego nie robią? Bo wiedzą, że Jezus nie chce nienawiści.
Gdyby tak na to spojrzeć, to katolicy też powinni pójść i wyładować swoje emocje w taki sposób. Dlaczego tego nie robią? Bo wiedzą, że Jezus nie chce nienawiści.
Do zwolenników teorii spiskowych i oczu szeroko zamkniętych
Zapytajcie o problem pandemii jakiegoś lekarza, to otrzymacie kompetentną odpowiedź. U takich zwolenników, zwolenników stania z boku i chaty z kraja mamy do czynienia z klasycznym przypadkiem psychologicznego wyparcia niewygodnych faktów nie pasujących do starych tez.
Zapytajcie o problem pandemii jakiegoś lekarza, to otrzymacie kompetentną odpowiedź. U takich zwolenników, zwolenników stania z boku i chaty z kraja mamy do czynienia z klasycznym przypadkiem psychologicznego wyparcia niewygodnych faktów nie pasujących do starych tez.
Tą narrację znam. Ona na wiosnę była aktualna. Jednak przymusowych testów nie ma, zgłaszają się głównie ludzie, którzy źle się poczuli. Jak ktoś zupełnie bez objawów i bez zapotrzebowania na papier idzie sobie to zrobić, to ma pewien problem z psychiką. Ale z 300 jest 20 tys. Tej dysproporcji nie można wytłumaczyć, że jakiś illuminat albo reptlilianin siedzi na szczycie i potejemnie wydaje komendę: zwiąkszamy testy o milion. Ewwentualnie grypa jest pod covid podciągnięta. Chińczycy zagrali brutalnie i teraz budują drogi przez pustynie, elektrownie potężąne i drapacze chmur