Widok

Współczesne demonstracje

Mam dość demonstracji z bluzgami a i niszczeniem mienia. Czy tak musi być? Czy nie można demonstrować spokojniej? Przez to nie mam ochoty brać udziału w demonstracjach, bo boję się samemu dostać przypadkowo albo dostać przez Policję mandat, bo jak im wytłumaczę, że to tłum do mnie się zbliżył a nie ja do tłumu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ogladalem wczoraj stream z Warszawy. Tam były wyłącznie dzieciaki nieletnie. Otwarcie klubów i pubów w piątek skończyłoby cały protest jeśli o ulicę chodzi. Krzyczy te bluzgi również to pozbawione kobiecosci indywiduum z Wrocławia ale ona jest do klasycznego rewolycyjnego pozarcia zgodnie z tym wyswiechtanym pozekadlem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Spokojnie i elegancko już było, ale wówczas młodych nie było na demonstracjach. Nie zależało im na obronie sądów, TK. Teraz wreszcie zabrali głos. A że są naprawdę wk....ni, to już wina Pisu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Otwarcie klubów i pubów w piątek

To nie nastąpi, bo władza trzyma się linii straszliwej zarazy.
G..wniarstwo można by wyłapać i powlepiać mandaty za naruszenie zakazu zgromadzeń (który, w przeciwieństwie do przymusu maseczkowego, ma podstawy ustawowe) - do zapłaty oczywiście przez rodziców nieletnich. A jakby jeszcze z połowę pozytywnie wymazać i powsadzać ich (wraz z rodzinami) na kwarantannę, to "sprawdzone" przez dekady "ścieżki zdrowia" byłyby najzupełniej zbędne :D
Tyle, że Kaczorowi taka sytuacja najwyraźniej odpowiada. Znakomita większosć normalnego społeczeństwa niebawem będzie juz tak zmęczona i wku..wiona protestami, że zaakceptuje każde rozwiązanie, nawet siłowe, które przywróci jako-taką normalność.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Badylak ma rację. Wszystkich do więzień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest wysyp plotek, że ktoś tam ma gdzieś tam znajomego i ten znajomy, ryzykując niemalże życiem i odpalając lampową radiostację na fale krótkie, ostatnim tchnieniem przekazał śwaitu, że to wszystko po to, by w niedzielę ogłosić stan wyjątkowy. Taka akcja już była latem z chmurą radioaktywną znad Czarnobyla.
Tymczasem mbank wsparł protesty, czyli to znowu wielkie korporacje w coś grają. Dzisiejszy bunt społeczny przeciwko systemowi sponsorowała coca cola, nestle, shell i JP Morgan (to były pierwsze z brzegu, co mi przyszły do głowy, nic nie chciałem przekazać tajnego, zeby znowu nie było że coś tam...)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

tr -pokaż na forum choćby jeden przykład spełnienia się twoich rozlicznych "wyroczni". Prorok, od 7 boleści.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tu o mbanku:

https://www.money.pl/banki/mbank-wspiera-strajk-kobiet-kobieta-powinna-miec-wybor-6569543538400032a.html

A tu o tym, kto sponsoruje tęczowe marsze:

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/parada-rownosci-warszawie-2019-lista-marek-i-sponsorow-do-polski-wchodzi-globalny-trend

Najlepszą formą buntu jest dziś założenie pulowerka po dziadku i podlewanie pomidorków w ogródku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pod "protest kobiet" postanowili podłączyć się "patopatformowcy" , a ci jak z historii wiadomo czego się nie dotkną to spierdzielą. Cel mają jasny z protestu społecznego zrobić protest polityczny (do stu razy sztuka jak to mówią ;) ) . Wszystkim "nie ekstremistom" polecam siąść w fotelu, popcorn i dopingować słabszych , póki ci co nie umieją wysłuchać innych nie zlinczują się wzajemnie to lepiej nie będzie.

P.S.
- życzę cierpliwości policjantom szczególnie tym bez ekstremistycznych poglądów
- mam nadzieję że to co było "genezą społecznego protestu kobiet" zostanie osiągnięte, bo jeżeli już musi to być w gestii prawa, to było to dość dobrze wyważone do momentu zanim partia Jarka uznała że "moja racja jest najmojsza" .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co zdrożnego jest w tym, by popierać protest wobec bezprawia i zwykłej głupoty ? Jest czas, by powiedzieć swoje zdanie. Czy para prezydencka i ich córka tez według Ciebie maja milczeć ? Zło jest złem, nawoływanie do wojny domowej, mobilizowanie "obrońców wiary" spod znaku ONR ma pozostać bez odpowiedzi ? Cokolwiek by się stało po protestach młodzieży, to wreszcie jest ich głos. Widoczny i słyszany dla wszystkich. Jasnym jest że w d...e mają PIS i Kaczyńskiego oraz Kościół Katolicki który swoimi postawami i czynami doprowadza sie do samozagłady. Tam gdzie zabrakło młodych na protestach, nie udało się zgnieść pisowskiej gnidy. Teraz młodzież wreszcie wyszła na ulice i pokazała swoje zdanie. Wasze utyskiwanie na rzekome inspirowanie z zewnątrz protestu jest niczym innym, jak powielaniem starych schematów rodem z PRLu. Niczego nie nauczyliście się z lekcji demokracji. Żyliście i dorastaliście w czasach gdy demokracja była pustym słowem, niczym demokracja ludowa. Macie wąskie światopoglądy, skażone niestety poprzednią epoką. To co dzieje się w Polsce od czasu rządów PIS, było by teraz nie do pomyślenia w europejskich krajach o dłuższym stażu demokracji i świadomości obywatelskiej. Mam nadzieję że dni PISu są policzone, tak jak Wasze. PESELu nie przekonacie do swoich zatęchłych poglądów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dla kogoś bezprawiem jest działanie obecnego rządu. Dla kogoś innego bezprawiem jest to co dzieje się obecnie na ulicy. Dla mnie to na ulicy, to bezprawie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dla mnie to wygląda na wyładowywanie swoich frustracji z powodu obostrzeń przez pandemię. Ale ludzie nie umieją radzić sobie z emocjami. Zamiast pójść na terapię, idą i wyładowują swoje emocje w najprostszy sposób.

Gdyby tak na to spojrzeć, to katolicy też powinni pójść i wyładować swoje emocje w taki sposób. Dlaczego tego nie robią? Bo wiedzą, że Jezus nie chce nienawiści.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobrze. Nazywaj to bezprawiem. Czym nazwiesz poznański czerwiec 1956 roku ? Grudzień 1970 roku w Gdyni i Gdańsku ? Sierpień 1980 w Polsce ? Te wszystkie manifestacje i strajki w stanie wojennym ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

" Bo wiedzą, że Jezus nie chce nienawiści." Oho, następny anonim, który wie czego chce Jezus. Powiedział ci o tym ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do zwolenników teorii spiskowych i oczu szeroko zamkniętych

Zapytajcie o problem pandemii jakiegoś lekarza, to otrzymacie kompetentną odpowiedź. U takich zwolenników, zwolenników stania z boku i chaty z kraja mamy do czynienia z klasycznym przypadkiem psychologicznego wyparcia niewygodnych faktów nie pasujących do starych tez.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak te spędy nie przełożą się na około 100 tys. zakażeń dziennie to sam dołączę do antycovidowców. Powariowali z tymi marszami. A na wiosnę, jak było 300 dziennie, to krzyczeli o nekrowyborach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

A tobie powiedział, żebyś tak potępiał tego, który napisał wyżej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mogą się przełożyć na dowolną ilosć "zakażeń". Wszak jest to jedynie pochodna odpowiednio dużej ilości wykonanych testów rtPCR, bardzo zresztą wątpliwych diagnostycznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

@zetjot:

Zjawisko wyparcia niewygodnych faktów daje się zaobserwować, jeśli zapyta się wszystkich zwolenników straszliwej zarazy o oficjalne liczby zgonów, podawane przez GUS.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tą narrację znam. Ona na wiosnę była aktualna. Jednak przymusowych testów nie ma, zgłaszają się głównie ludzie, którzy źle się poczuli. Jak ktoś zupełnie bez objawów i bez zapotrzebowania na papier idzie sobie to zrobić, to ma pewien problem z psychiką. Ale z 300 jest 20 tys. Tej dysproporcji nie można wytłumaczyć, że jakiś illuminat albo reptlilianin siedzi na szczycie i potejemnie wydaje komendę: zwiąkszamy testy o milion. Ewwentualnie grypa jest pod covid podciągnięta. Chińczycy zagrali brutalnie i teraz budują drogi przez pustynie, elektrownie potężąne i drapacze chmur
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (4 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Grajdołki (270 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Trójmiasto do bani (386 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

do góry