Widok

Współczesne demonstracje

Mam dość demonstracji z bluzgami a i niszczeniem mienia. Czy tak musi być? Czy nie można demonstrować spokojniej? Przez to nie mam ochoty brać udziału w demonstracjach, bo boję się samemu dostać przypadkowo albo dostać przez Policję mandat, bo jak im wytłumaczę, że to tłum do mnie się zbliżył a nie ja do tłumu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ty miałeś odpoczywać. Sympatyczny to atrament bywa. R jest już tylko zgorzkniały i przekorny. Paaa

Edit. Jak nie urok to przemarsz wojsk. Te nawiasy kwadratowe teraz i urleeeee

https://tinyurl.com/y4n9dkd6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanuj sympatycznego R. Zostajesz z nim w pobliżu.
To nie ten wątek.

Jestem. Ale mi się siku chciało. Ledwie zdążyłam donieść :D
Nie dla mnie kwiaty! Dla Ciebie.
https://naforum.zapodaj.net/f9cbaa3ac316.jpg.html
ps
Tamten już nasmęcił jakimś skowytem :(((
Udanego weekendu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do lekarza, lecz się

jaki czas, takie demonstracje

Mały sprawdzian solidarnościowej przeszłości dla łowcy : Błażej Wyszkowski - gdzie mieszka ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wdr

Podziwiam ludzi, którzy dysponują skróconymi algorytmami, zręcznie wyjaśniającym sedno rzeczy w trymiga. No to ja mam taki sam algorytm, jaki zaproponowałeś 9 godzin temu bo coś mi się widzi, że to znowu Żydzi.

Co się stało w internetach, skąd ten nagły a niespodziewany przypływ niewiary w omnipotencję Żydów ?

Jeżeli za zamachem na wieże WTC stali Żydzi, to czemu mieliby nie stać za pandemią covid-19 ? Dlaczego im tak nagle i nieoczekiwanie odpuszczono ? No, kto, na zdrowy rozum biorąc, mógłby za tym stać ? Jak nie Żydzi, to chyba tylko kosmici.

Ale mi zaczyna świtać w głowie inne podejrzenie. Rozejrzyjmy się dookoła, bo pod latarnią bywa najciemniej. Któż taki mógłby mieć moc sprawczą większą niż Żydzi, no kto ?

Że też wcześniej na to nie wpadłem. Osobno to pewnie żaden z nich, ale już razem to na pewno oni - Rydzyk i Kaczyński. To oni stoją za paniką covidową, a dla niepoznaki usiłowali odwrócić uwagę ludzi atakiem na aborcję, ostatnią furtkę wolnośći dla gimbazy.

Żydzi są daleko, Rydzyk i Kaczyński blisko, a lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu, uznała gimbaza.

Sprytni są jednak ci Żydzi, to muszą państwo im przyznać, tak wpuścić gimbazę, ale jeżeli ma się w ręku tzw. social media, to nie ma co się dziwić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

wdr 9 godzin temu
Mam coś dla ciebie, ale to osobnym wpisie, bo mi znowu skasują.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wyrok TK był do przewidzenia. Nie bardzo mógł w naszym systemie prawnym zapaść inny, co potwierdzają również osoby, którym trudno zarzucił przychylność dla PiS-u, jak choćby Zoll, czy Rzepliński. Udział Kaczora był nieco przypadkowy. Z pewnoscią naciskał na odsunięcie tematu na "po wyborach". I tak się rzeczywiście stało - tyle, że czas "po wyborach" zbiegł się z powszechnym wk.wem społeczeństwa. Głównie oczywiście na nieporadne działania PiS-u w kwestii "zarazy", styl forsowania ustaw na których Kaczorowi zależało (piątka dla ziwerząt), zajmowanie się tematami zastępczymi (rekonstrukcja rządu) kiedy trza było robić porządek w opiece zdrowotnej. Plus wk.rw ekonomiczy (lockdowny całych branż, kwarantanny) i bajzel w oświacie. Zaufanie do rządzących spadło drastycznie, a symetrycznie frustracja sięgnęła punktu zapłonu. Wyrok TK był iskierką, która to podpaliła, kiedy Kaczor był przekonany, że przejdzie "jak zwykle", czyli wściekłe baby z wieszakami trochę popyszczą i sprawa się rozejdzie. Jednak nie tym razem...

Inna bajka, że z wybuchu frustracji w pierwszych dniach, po tygodniu zrobił sie z tego cyrk. Cos pomiędzy tęczowym happeningiem z jednej, przemarszem kiboli z drugiej i imprezą plenerową z trzeciej strony. Io ile po kilku dniach można było mieć obawy o poważniejszy rozwój sytuacji, to teraz, zwykłe społeczeńśtwo, zmęczone juz jest blokowaniem miast a jednocześnie nie chce swym udziałem firmować ekstremy czy g.wniarskich wybryków. Zatem protesty prawdopodobnie zaczną wygasać samoistnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

przecenił

przegonił miało być

Nie przegonił Kaczyńskiego, bo właśnie skutków protestów Kaczyński chyba nie przewidział.
Pożyjemy, zobaczymy

Jeżeli przyjąć taki tok rozumowania ( doprawdy, przeceniasz Kaczyńskiego) to w jaki sposób wyładuje się energia protestujących ? Ot tak sobie pójdą ?

@Masz rację. To Kaczyński wyprowadził ludzi na ulice. Rzeczywiście. Tylko po co ? By przyglądać się młodym chłopcom ?

Kaczyński nie wyprowadził ludzi na ulicę, tylko odpalił temat aborcji, w celu zrobienia afery i odwrócenia uwagi od coraz większej zapaści służby zdrowia, od kolejek na sor, od sparaliżowanych brakiem miejsc i brakiem porządnego zarządzania szpitali - w wyniku gwałtownego skoku zachorowań.

Teraz będzie można powiedzieć że winni skoku zakażeń są protestujący na ulicach, a nie jakby wydawało się wcześniej ci chodzący do kościoła i uczestniczący w świętach religijnych, od nich na pewno nie, bo cmentarze zamknięte i siedzą w domu.

Rząd swoje cele osiągnął - nikt o szpitalach nie gada - a jak zacznie to winni będą protestujący ¯\_(ツ)_/¯ i jak coś kolejne obostrzenia też przez nich.
A protest ..... pod protest podłączyła się grupka próbująca odzyskać od kilku lat władzę - ci od "spierdzielimy wszystko czego się dotkniemy" - Efekt... Jakieś ogólne, oderwane od rzeczywistości postulaty bez konkretów, gadanie o je..niu pisu i wyp......niu, a to przecież żadna alternatywa... ¯\_(ツ)_/¯

W najlepszym wypadku zakończy się to tak że "wspaniałomyślny" Andrzej poprze kobiety ....a pis przepcha w tym zamieszaniu jeszcze kilka swoich wałków. ¯\_(ツ)_/¯
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Realnym wyróżnieniem łowcy jes nagroda Darwina z ekonomii, oczywiście za co ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lowco, przecież to wszystko o czym piszesz jest publikowane w świecie wirtualnym. Nie wymieniamy się listami pisanymi na papierze, doręczanymi przez pocztę, lecz przez media elektroniczne. Jesteś kłamcą i nie masz honoru.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Utrata kontroli określenia w którym świecie się funkcjonuje to objaw odlotu.
Jego prezes już to ma.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja funkcjonuję w świecie realnym a nie wirtualnym

Od kiedy? Od dzisiaj?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

I Ratlerek uciekł z podkulonym ogonkiem.
Odwaga niczym Krzyż umawiającym się na solo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

oskarmacerat@gmail.com

???
To ma być ten adres ?
Ja funkcjonuję w świecie realnym a nie wirtualnym i dokumenty także są ze świata realnego, a nie cyfrowego. Adres też ma być realny, a nie wirtualny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Hydepark

Własna firma? (53 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Grajdołki (278 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

gdzie warto studiowac (8 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry