Widok
Wstydliwy temat-okres w dniu ślubu
Czy macie jakieś sposoby na ograniczenie do minimum niedogodnosci związanych z okropnie bolesnym i ogolnie upierdliwym okresem?Akurat wypada mi w dzień ślubu i jestem zalamana,bo normalnie to leże i gryzę ściany.Tylko nie mówcie mi o no-spie,apapie,ibu..,itd,bo to mnie nie rusza.Czy któraś probowala kiedyś powstrzymać okres biorąc antykoncepcję?Jak to wygląda?Staramy się o dziecko i nie chcialabym rozregulować sobie cykli.Jeśli ktoraś z was ma jakieś doswiadczenia,proszę o rady.
A.. i sorki za taki żenujący temat na forum,ale dla mnie to ogromny problem.
A.. i sorki za taki żenujący temat na forum,ale dla mnie to ogromny problem.
wstydliwy, ale to samo życie dlatego ja planując datę ślubu najpierw liczyłam właśnie żeby nie mieć :) sama mam bardzo bolesny i uciążliwy więc nie wiem co poradzić, raz tylko przesuwałam tabletkami i odkupiłam to pogotowiem... dla mnie Ibuprom Max i Nospa tylko skutkują
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Sonia jak bedziesz znała jakies sposoby inne niż tabletki to napisz bo nie tylko Ty masz ten problem. Ja wybierając datę ślubu 2 lata miałam w miarę wszystko uregulowane i przeliczone ale przez wyjazd za granicę wszystko się przesunęło. Słyszałam że ktoś pił ocet żeby przesunąć okres. U mnie też stres wpływa na okres i np dieta przede wszystkim brak słodyczy, czekolady. Mam nadzieję że jak wszystko sie połączy to sie przesunie o kilka dni. (choć picie octu raczej odpada) Ja na 100% nie wezmę tabletek antykoncepcyjnych wole mieć okres niż później problemy
w sumie najlepiej to brac antybociany ale palnujecie dzidziusia wiec nie wiem czy jest sens moze sproboj isc do lekarza zobaczysz co ci podpowie.ja kiedy jak chcialam przesunac sobie okres wiecie co robila tak zrobilam 2 razy i pomoglo brlam rutonoscorbin tak 2-3 tyg wczesniej i raz przesunol mi sie o tydzien a drugi raz o dwa tyg ale to bylo 8 lat temu a teraz nie wiem czy to dziala.bralam 5-6 tabletek na raz.ale wydaje mi sie ze lekarz bardziej pomoze

susel niewiadomo czy nawet biorac tabletki przez 2 miesiace uda Ci sie okres przesunac. na kazdego dzialaja inaczej. ja jak wzielam pierwsze opakowanie po 2 latach przerwy mialam okres 19 dni... masakra
zeby wziecie 2 opakowan naraz poskutkowalo brakiem okresu to organizm musi byc juz przyzwyczajony do hormonow
i podpisuje sie pod wypowiedziami ze najlepiej isc do lekarza
zeby wziecie 2 opakowan naraz poskutkowalo brakiem okresu to organizm musi byc juz przyzwyczajony do hormonow
i podpisuje sie pod wypowiedziami ze najlepiej isc do lekarza
ja kiedys bralam pigulki ale musialam przestac bo po pol roku zaczela mni strasznie glowa bolec okazalo sie ze mam migrene.
to ja juz wogle bym miala masakra jak bym 19dni mialam okres;/to lepiej juz brac jeden miesiec okres niech przyjdzie ten okres po 7dniach i go nieprzesuwac bo pierwszym opakowniu juz i tak niebedzie chyba taki dlugo i bolacy?
to ja juz wogle bym miala masakra jak bym 19dni mialam okres;/to lepiej juz brac jeden miesiec okres niech przyjdzie ten okres po 7dniach i go nieprzesuwac bo pierwszym opakowniu juz i tak niebedzie chyba taki dlugo i bolacy?
ja tez mam ten problem ,co prawda nie mam az tak bolesnego okresu ale wygladam masakrycznie ,oczy zapadniete blada skora jakas szara makijaz na galkach sie nie trzyma, jednym slowem za pieknie bym nie wygladala wiec wymyslilam ze wezme tabletki ...jeszcze weszlam w google i wpisalam ten broblem i wyskoczylo mi kilka porad troche sie nasmialam troche zdziwilam co tez dziewczyny nie wymysla np.stwierdzily ze jak sie pije wapno to okres sie opoznia,watro wejsc i poczytac:)))
tez wlasnie czytalam jedne nawet pija ocet:D masakra.ja wymyslilam ze bede brala miesiec zrobie sobie ta przerwe 7dniowa bo okres jak sie bierze pigulki nie jest taki straszny jak normalny no i trwa krotko:)boje sie sobie przesuwajac ze bede miala jeszcze dlugo okres albo ze wcale sie nieprzesunie:)
sa tabletki ktore sie bieze przez caly miesiac i one powodouja zatrzymanie okresu dopoki je bierzesz nie bedziesz miala a jak chcesz dostac to przestajesz,tylko uprzedzam ze kolezanka wyla z bolu jak odstawila.Lekarz Ci powinnien przepisc
P.s. ja dostalam okres w dniu slubu najadlam sie tabletek ktore w poloczeniu z adrenalina i emocjam zabily boli
P.s. ja dostalam okres w dniu slubu najadlam sie tabletek ktore w poloczeniu z adrenalina i emocjam zabily boli
ja tez jak bralam tabletki przez 8 lat poniej miala rok przerwy i zaczelam znowu brac myslam ze moj ogranizm w jakis sposob zaakceptowal horomony.ale pierwsze 2 miesice to byla maskara piersi to nie moglam doknac bylam napuchnieta.pozniej juz bylo oki ale pocztek okropny.wiec roznie organizm dzila na hormony

pewnie ci sie sam przesunie ze wzgledu na stres. sprobuj naturalna metode planowania rodziny zeby sie zorientowac kiedy masz owulacje (tak mniej wiecej) a faza poowulacyjna ma zawsze taka sama dlugosc u danej osoby, wiec bedziesz na 11-15 dni przed wiedziala czy dostaniesz i wtedy moze jak ktos zaproponowal silne przeciwbolowe od lekarza
Może miałaś źle dobrane? Dobry lekarz zanim poda hormony każe wykonać badania poziomu hormonów w różnych dniach cyklu by wtedy dobrać odpowiednie dawki leków ;)
Ja nigdy nie miałam problemów od lat biorę te same i czy rok czy ile nie biorę, jak zaczynam to zero reakcji organizmu jak niektóre dziewczyny mają że waga się rusza (tycie albo spadek wagi), żadnych złych odczuć, bóli, idealnie :D
Polecam wybrać się jak najwcześniej do dobrego lekarza!!
A co do planowania rodziny, to po ślubie przecież można od razu odstawić tylko chciałam przypomnieć (lub poinformować) że w pierwszym miesiącu po odstawieniu tabletek jest bardzo (baaaaaaaaaaaardzo) wysokie prawdopodobieństwo ciązy mnogiej :D
Ja nigdy nie miałam problemów od lat biorę te same i czy rok czy ile nie biorę, jak zaczynam to zero reakcji organizmu jak niektóre dziewczyny mają że waga się rusza (tycie albo spadek wagi), żadnych złych odczuć, bóli, idealnie :D
Polecam wybrać się jak najwcześniej do dobrego lekarza!!
A co do planowania rodziny, to po ślubie przecież można od razu odstawić tylko chciałam przypomnieć (lub poinformować) że w pierwszym miesiącu po odstawieniu tabletek jest bardzo (baaaaaaaaaaaardzo) wysokie prawdopodobieństwo ciązy mnogiej :D