Widok

Wybór wideorejestratora

Witam wszystkich,
W dniu dzisiejszym niestety miałem pecha i ktoś obtarł mi róg auta.
Niestety na parkingu gdzie stało auto nie było kamery - przez co naprawa z AC.

Żyjemy w Polsce i delikwent nie raczył zostawić kartki ze swoimi namiarami :)

W związku z zaistniałą sytuacją rozglądam się za wideorejestratorem - ważny jest dobry obraz podczas jazdy, czujnik ruchu na takie wypadki jak mój na parkingu no i takie same parametry w nocy. Niestety nie zawsze staję pod latarnią także IR wskazane.

Czytałem sporo o MIO 358, ale wolę posłuchać opinii różnych.

Byle nie najtańszy chiński produkt - bo to się mija z celem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Tutaj na chińskim allegro masz naprawdę dobry Car DVR.

aliexpress.com/item/2012-New-arrival-original-full-HD1920-1080P-30fps-car-dvr-with-GPS-logger-H-264-video/518080298.html

By tam zamówić musisz mieć Skrill.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sprawcy szukaj wśród samochodów nauki jazdy. Wiem co mówię bo znajomy miał podobny przypadek i po wielu poszukiwaniach odnalazł sprawcę.
Świadek twierdził że sprawca zarzekał się że zostawił kontakt pod wycieraczką. Oczywiście odjechał z kursantem.
Ale udało się go namierzyć i przeciągnąć po błocie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 16
Akurat stało się to na parkingowym osiedlu - mamy takie szczęście, że "L" do nas nie przyjeżdżają. Niestety sąsiedzi kamer nie mają na ten parking. Po zauważeniu przeszedłem cały parking, ale żadnego auta nie znalazłem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też jestem zainteresowana tym co polecacie/używacie - podłączam się.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
w hipermarketach jest chińskie badziewie za 99zł nagrywa w HD nawet nocą ma własne zasilanie i ekran podglądu oraz czujnik uruchamiany ruchem.
Spotykane pod różnymi naqzwami od manty po jakiegoś producenta suszarek do włosów
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
To nazywa się H198 i na aliexpress kosztuje ok 17 usd z wysyłką do polski. Przy zakupie większej ilości są po 9 USD z wysyłką. W jakiejś chińskiej hurtowni można pewno to kupić za 5 USD, później transport do polski, 23% vat. Za 20 zł netto mamy to w polsce, później do sklepu i za 99,99 pln brutto w promocji :P 60 zł zysku na sztuce, narzut 300%
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
No tak nie do końca, bo jeszcze marża sklepu, transport, opakowanie, spolszczona instrukcja, podatki.. a cena jeszcze musi być konkurencyjna.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Instrukcja to wydruk na kartce A4, czyli ok 4 grosze. Marża sklepu, transport mieści się w narzucie. Opakowanie faktycznie może być jakimś tam kosztem, ale podatek Vat uwzględniłem. Cła na elektronikę nie ma lub ogranicza się do 5% :)

Też importuję z Chin i sprzedaję na allegro. Wszystko 100% legal. Jedynym dodatkowym kosztem jest zdrowotne w ZUS, ale to i tak częściowo refundowane z podatku dochodowego. Zadowalam się 20% narzutem, więc jestem jednym ze średnio drogich sprzedawców, ale towary mam najlepsze :P Oczywiście klientów mało, bo klient masowy woli kupować tani, wysokonarzutowy chłam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
A czy coś poza tym H198 jest jeszcze - wolę unikać tego typu rzeczy z Chin.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście, że jest cała masa innych kamer samochodowych. Wszystkie są produkowane w Chinach. Jak wcześniej pisałem najlepiej poszukać na aliexpress, bo tam będą najlepsze kamery w normalnych cenach. W Polsce dostaniesz najtańsze urządzenia w cenie tych ze średniej półki.

Ten H198 (chińczyk sprzedaje za 17 USD z wysyłką) na allegro kosztuje 50 PLN, 99 PLN, 120 PLN, 150 PLN, 180 PLN, 200 PLN, nazywa się omega, goclever, dvr hd.

Na aliexpress bardzo chwalony jest GS1000 z linka w tym temacie. I generalnie większość w cenie w okolicach 100 USD będzie ok. Na allegro nie znajdziesz sprzętu tak wysokiej klasy - polskie byznesmeny od żółtych kupują tylko najgorszy chłam i go ładnie eksponują.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przede wszystkim nie kupuj najtańszego sprzętu. Tutaj ma znaczenie zasada cena-jakość. Dobry rejestrator można kupić od 300zł. Tanie produkty psują się po najmniejszym upadku nawet z małych wysokości. Zdarza się, ze mała stłuczka powoduje, że film sie zaciał i nie nagrał.

Duże znaczenie ma przerwa w zapisach pomiedzy plikami. Trasa rejestruje sie w plikach np. 1min, 5min it. W tanich produktach przerwa pomiedzy tymi plikami wynosi nawet 10 sekund! a wiadomo, ze wypadki do sekundy. Nalezy wybrac rejestrator, ktory nie ma przerw w zapisie.

Nalezy uwazac przy wyborze rozdzielczosci. Musiy byc 1280x720 czyli 720p. Inna rozdzielczosc np. 1280x960 albo 960x720 jest "rozciagnieta" i film jest gorszej jakości. TYLKO 1280X720!

Pozniej napisze wiecej bo musze isc do pracy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję za konkretną odpowiedź.

Obecnie jestem nastawiony na Mio MiVue 358 - jest w rozdzielczości Full HD 1902x1080.

Niestety nie mam żadnych informacji odnośnie przerwy pomiędzy plikami.

Czekam też na opinię kogoś kto ma to Mio lub coś podobnej klasy warte uwagi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poczytaj na ponizszym forum. Sa tam opinie i przyklady konkretnych rejestratorow.

http://avensis.info/viewtopic.php?f=7&t=12197
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super - dzięki.

Bardzo ciekawy wątek.

Na razie wezmę Mio MiVue 358 - chyba najlepsze w dość rozsądnej cenie będzie.

Ma też czujnik aktywujący się po uderzeniu - ciekawe jak na parkingu się sprawdzi.

Czekam jeszcze może ktoś ma ten model i powie jak to na parkingu się sprawdza i czy przy szkodzie da radę coś w warunkach nocnych zobaczyć?

Ostatecznie jak jakość będzie słaba to sprzedam i jakieś DOD będzie trzeba kupić, ale to konkretna już kasa.

Pewnie jeszcze rok i wszystkie będą w HD i super rozdzielczościami w nocy - w sumie tylko dobre oświetlenie IR starczy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszytsko fajnie, ale jak taką kamerkę zostawioną w aucie przyuważy złodziej to możesz mieć dodatkowy koszt wstawiania szyby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To pomyśl jak sprowadzić seryjkę takich kamer jak wyżej. Też się podłączę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
W moim przypadku zajście miało miejsce na parkingu, więc chciałbym też mieć możliwość rejestracji takich sytuacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Ale udało się go namierzyć i przeciągnąć po błocie"

Ot polaczek, zakompleksiony gn*jek - mściwą satysfakcję ma!

Zgodnie z azjatycką zasadą, że wroga nie wystarczy pokonać, trzeba go jeszcze zjeść...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 37
Za polaka powinieneś dostac w ryłol.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry