Widok

Wybór wideorejestratora

Witam wszystkich,
W dniu dzisiejszym niestety miałem pecha i ktoś obtarł mi róg auta.
Niestety na parkingu gdzie stało auto nie było kamery - przez co naprawa z AC.

Żyjemy w Polsce i delikwent nie raczył zostawić kartki ze swoimi namiarami :)

W związku z zaistniałą sytuacją rozglądam się za wideorejestratorem - ważny jest dobry obraz podczas jazdy, czujnik ruchu na takie wypadki jak mój na parkingu no i takie same parametry w nocy. Niestety nie zawsze staję pod latarnią także IR wskazane.

Czytałem sporo o MIO 358, ale wolę posłuchać opinii różnych.

Byle nie najtańszy chiński produkt - bo to się mija z celem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeżeli szukasz tanio rejestratora, to polecam zajrzeć na tą stronę: http://24a-z.pl/ Niedawno kupowałam właśnie tam i jestem bardzo zadowolona. No i co najważniejsze, nie zapłaciłam za niego dużo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak trzeba ci opini na temat go pro to już nie mam więcej pytań, straszny gamoń z ciebie i niedoróbka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ten ferguson dostępny jest w sklepach sieciowych czy tylko przez net?
A co powiecie o kamerkach Go Pro?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ważne są takie funkcjonalności jak:
- dobra jakość nagrywania zarówno w dzień jak i w nocy;
- nagrywanie w pętli (czyli nadpisywanie się na najstarszych nagraniach);
- łatwy montaż;
- szeroki kąt widzenia;
- wygodne jest automatyczne uruchamianie na podstawie czujnika ruchu.
Ja na na co dzień korzystam z Ferguson Eye Drive SHD100 i generalnie rewelka. Koszt około 350 plnów.
Też właśnie zastanawiam się nad rejestratorem jazdy. Na co zwracać uwagę przy jego zakupie? Tyle tego jest na rynku, można się pogubić.
Do czego Tobie diody ?
Najpierw zobacz jaki jest obraz z dobrego rejestratora,wtedy będziesz wiedział co jest dobre, a co do bani.
Witaj. Czytałem Twój pis Mio. Czy moge prosić o kontak w tej sprawie na jestryszard@wp.pl Chodzi mi o te pętle 3, 5, 10, 15 lub bez/ Jaki tryb jest najlepszy?
jaki rozmydlony, rzucasz i na kompie śmiga aż miło, zwykły za 60 zeta, ma diody
nawet chinczyk za 60 zeta nagra
Nie ma taniego i dobrego.
Tańszy jest nic nie warty ,obraz rozmydlony ,natomiast droższy spełnia wymagania ,wysoka rozdzielczość Full HD i dobrze widać nr.rej. pojazdów,a to jest najważniejsze przy roszczeniach.
Ja szukam dobrego, ale tańszego.Jadę na wakacje do Włoch i wolę się zabezpieczyć.
Żadnej prędkości nie rejestrują .
Rejestratory godne uwagi to tylko z serii Prestigio. A najlepszy i bezproblemowy to "RR511". Reszta to zabawki nie warte wyrzuconych pieniędzy na ich zakup.
Warto zajrzeć : pcrtv.pl
Okazało się, że dostawca z Allegro ma jakiś skopany termin dostawy - czy wiedzie gdzie w trójmieście można dostać MIO 358 od ręki ?
Na jakiej podstawie prawnej twierdzisz, że jest nic nie warta? Jeśli podniesiesz ją jako dowód niewinności i sąd chciałby go oddalić, musiałby to uzasadnić. Sama prędkość z filmiku to może być za mało, ale jeśli dodasz urządzenie, to biegły będzie musiał się wypowiedzieć co do wiarygodności pomiaru, która będzie większa niż przypadkowy strzał z suszarki.
Ta prędkość na filmie, gdyby była, jest nic nie warta, chyba że to urządzenie ma homologację.
DOD jest z ChRLD a nie USA. Brak prędkości na filmie to bardzo poważna wada, bo nie udowodnisz nieprzekroczenia prędkości jak dostaniesz fotkę lub policjant zmierzy jakąś prędkość innego pojazdu. Właśnie do tego potrzebny jest GPS w kamerze. Łączenie zapisu z nawigacji i kamery jest bardzo słabym a wręcz żadnym dowodem w sądzie.
Prędkość jest rejestrowana przez nawigację - np Lark ma model navi+dvr i tam masz aktualną prędkość wg GPS.

Podejrzewam, że te DOD z USA mogą już mieć taki patent - ale aż tak nie dochodziłem szczegółów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A to cudo rejestruje aktualną prędkość na filmie? Bo jakoś na filmikach w internecie nie widziałem prędkości.
No po zakupie widziałem właśnie - ja wziąłem ten z Bydgoszczy bo dzisiaj tam będę - a kartę dokupię gdzieś u nas. Cena będzie podobna.
do góry