Widok

Wybory

Czy ktoś coś wie o kandydaturze do rady gminy ? Jacyś konkretni kandydaci z naszej miejscowosci ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pan Janek to chyba nas sołtys.....

W sklepie pobralem ulotkę wyborczą Ryśka. Obiecuje wiele - w tym UWAGA - Rondo w Koleczkowie !!!!
Co prawda ok rok temu mówił że nie ma szans, nie ma chajsu, to nie zakres gminy itd - ale dziś cos się chyba zmieniło i rondo obiecuje.
Jak złozy notarialne zapewnienie i pokryje je np hipoteką swojego domu - to mu uwierzę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A patrzył w oczy?, niejaki Rysiek ma chyba jakąś wadę wzroku, lub tik nerwowy, bo nigdy nikomu nie patrzy w oczy. Może ktoś miał ten zaszczyt, spojrzenie Ryśka prosto w oczy?. Psycholog twierdzi, że takie zachowanie mówi o nieczystych intencjach. ignorowaniu rozmówcy, lekceważeniu i ukrywanie czegoś. Poza tym rzeczony Rysiek rondo w Koleczkowie może sobie obiecywać. To przecież nie kosztuje przynajmniej nie jego. To droga jest powiatowa czy może nawet wojewódzka. Wiecie obietnice to też kiełbasa wyborcza. A kto będzie spłacał długi za Kielno / np. basen/. Spłacać będziemy my podatnicy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://www.youtube.com/watch?v=Ilbh5Jnvo1s&feature=youtu.be w Będargowie też już mają rondo :)

Ja pitolę. Człowieku, basen w Kielnie, powinniśmy się wszyscy cieszyć, bo wszystkie dzieci z gminy Szemud będą mogły korzystać z tego basenu, jak i my dorośli. Nie będzie trzeba jeździć 25 km do Gdyni czy Wejherowa, ale wam to kurczę nic nie pasuje. Bo co, bo w Kielnie? Jakby to zrobili w Koleczkowie, albo w Bojanie to już nikt by nie miał pretensji. To może ronda w Koleczkowie nie powinien robić, warszawskiej w Bojanie też nie bo przecież zadłuża naszą gminę, skąd on bierze na tą ulicę pieniądze? Chyba nigdy nie wyjdziemy z tego polskiego ciemnogrodu. Człowiek coś robi to zawsze komuś coś przeszkadza. Najgorsze jest to że najbardziej wam przeszkadza że w sąsiedniej wiosce zostało coś zrobione, a w mojej wiosce nic.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

PItol, pitol. To tylko przyklad / basen/. Może fontanna w Szemudzie jest lepszym przykładem. Fakt dzieci będą korzystały. Tyle, że do wszystkich basenów dopłacają samorządy na ich utrzymanie. Nie mogą się same utrzymać. Proste - dzieci za darmo, właściwie przez cały dzień / no bo z całej gminy./. Dla odpłatnych dorosłych niewiele zostanie miejsca.a Tak naprawdę skończy się na tym , że dalej będziesz jeździł 25 km. z braku miejsca Rondo w Koleczkowie z perspektywy chyba wszystkich mieszkańców jest naprawdę potrzebne. Denerwuje mnie to ciągłe prześciganie się mieszkańców Koleczkowa i Bojana w roszczeniach i pretensjach. Przyjrzyjcie się pozostłej części gminy. Tam mieszkają najdłużej mieszkańcy, tam są najstarsze osiedla domków jednorodzinnych i co ...............dalej szutrowe drogi. Jakiś kawałek chodnika, jedna lampa na otarcie łez. Gdzie się podziały wszystkie wydatki. Taka duża gmina i wszyscy niezadowoleni. Pewnie w pole asfalt . Pewnie prywatne przygotowanie do budowy / i płynących stąd profitów/ do S6.
Pewnie kolejna impreza na miarę wojewódzkiej, a może i krajowej, z rozmachem i pompą. Kasa jest no to i ok. Ale wszystkie długi trzeba spłacać/ ale to dla trochę młodszych , którzy jeszcze wyborcami nie są

Co do Bojana i Koleczkowa napisałeś to jestem za. Co do basenu to mam nadzieję ze w wieczornych godzinach czyli do około 20 będzie otwarty, a wtedy dzieci pewnie nie będą miały zajęć. Co do zadłużenie to nie pracuję na gminie by wiedzieć jak wyglądają finanse, więc nie będę się wypowiadał, ale jestem za tym żeby się coś działo w naszej gminie. To politycy z sejmu nas zadłużają i o to powinniśmy się bardziej martwić, a niżeli naszą gminą.

Nie trzeba pracować w gminie aby widzieć , no i trochę trzeba wiedzieć o życiu. Nic nie ma za darmo. Kiedyś ,jakieś cztery lata temu, to wyłączano lampy uliczne, w celach oszczędnościowych. Teraz np. w Kielnie lampa co metr i do tego się pali. Moim zdaniem, żyjemy ponad możliwości. to jest tak jak w domu, domowym budżecie. A tak w ogóle, kto chce wiedzieć ten zawsze może spojrzeć na budżet gminy , ktory jest jawny i dostępny. Trzeba tylko pamiętać , że wymienione tam obligacje są też de facto kredytami. Do spłacania.

A lampy są po to żeby się paliły....

Ile ludzi tyle opini wiadomo. Basen a niech doplaca samorząd- chociaz jedno co dobre uczciwie dopłacać będą a i kiedys wie ej dzieciaków bedzie umialo pływać. Basen przy szkole integracyjnej to dobra sprawa- patrząc zwyczajnie to w bojanie mają juz super boisko a w koleczkowie niby gdzie wyskoczyc z basenem z resztą poki co szkola w koleczkowie ma takie standardy ze naprawde nie jest tu najwazniejszym posiadanie basenu. Kazdy moze sie czepiać zawsze kiedy sue podobać. Zasieg gminy to tak naprawdę pikuś polityki- okradają nas tak naprawdę d*pki z rządu a my tu o żuczku Rysiu ciągle- naszych dziadków rydzyk okrada a dziad ciągle jest tam gdzie mu cieplutko i wygodnie. Pójdziemy na wybory i poprostu zobaczmy co z tego wyjdzie- a moze bedzie lepiej jak wybierzemy innego wójta a moze bedzie gorzej :)

A może teraz gdy będzie S6 to powstanie ronda stało się bardziej prawdopodobne. Niż rok czy dwa lata temu na zebraniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na ulotce są piękne wykresy brakuje jeszcze jednego mega-imponującego zadłużenia gminy i informacji kto je spłaci .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nawet na latarniach się powiesił wysoko aby nie patrzyć ludziom w oczy.Widocznie potrafi tylko patrzyć na ludzi z wyższością.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej - a na mojej ulotce nie ma wykresów - są kandydaci w białych kapelusikach i dwie panie trzymają się pod rękę. Kazdy kandydat w 1os coś o sobie mówi (jeden profesor, jeden doktor - kilku magistrów - a Rysiek nic nie mówi - widocznie nie ma zbyt naukowej przeszłości).
Radny Koleczkowa mówi że wspiera wydarzenia kulturalne i sportowe. To dobrze. Mógłby wesprzeć także inne (obrona szkoły, chodnik do Bojana i na Chylońskiej, rondo, modyfikacja kursów i tras autobusu).
Czy ktoś sie orientuje ile teraz dostaje radny? Czy to nadal działanie społeczne czy już zarobkowe?

Tego nie wiesz. Może wspierał inne tematy też ale nic nie wyszło to siedzi cicho... wiem bo z nim rozmawiałem, na temat ronda i hippicznej ciągłych korków. Był z wójtem w GDDKiA (on ze 2 razy) wójt to nie wiadomo ile razy, pokazywali statystyki korków(zlecili badania) itd. Nie chcą ich słuchać. Bo GDDKiA realizuje poważne inwestycje w 1 gminie raz na 20 lat... . a myśmy dostali remont dw218 na euro 2012... . ale sytuacja ma się zmienić jak wybudują S6. Wtedy jest szansa. Prawda taka, że to ekipa przed Kalkowskim, która przygotowywała (konsultowała) projekt dw218 dała d..y i dlatego nie mamy chodnika do Bojana. Teraz Panowie i Panie z rady się gimnastykują, wójt w tej sprawie był też w stolicy, ale w ministerstwie odpowiedzieli mu jak w gdańsku. No i już teraz się przygotowuje do tego S6 aby znów czegoś nie przespać. Ja ich tam nie bronie ale pisze co mi powiedział. Dalej... kwestie polityczne też są ważne... okazuje się że polityka państwa ma przełożenie na politykę i na inwestycje we wsi. Gdyby PIS nie zlikwidował gimnazjów i nie wprowadził reformy edukacji, to byśmy jako wieś mieli kasę na chodniki, chociażby na en wzdłuż kamieńskiej... a tak prawie 1mln poszło w remont szkoły. Takich wsi jak nasza były 4 w gminie. Co do chodnika na chylońskiej jest też jakiś problem, ale tego tematu nie dopytałem bo radny już się spieszył. Niektórzy traktują radnego jak św mikołaja i że ma coś im zrobić, ale jak sama nazwa wskazuje on radzi w radzie gminy. Jeśli chodzi o pieniądze to założę się, że jeśli byłaby to jakaś intratna posada to zamiast 2 kandydatów mielibyśmy całą listę. A tak kandyduję gość co już chyba kasę ma, z Panią która no właśnie nie wiem co ma, bo nic o niej nie wiemy. Do Pana radnego można zadzwonić i napisać mejla. Podpowiedz jest w google, po wpisaniu hasła Radny Skiba Koleczkowo Telefon. Pierwszy link.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Brawo anonimie. Ludzie zawsze myślą że wójt nic nie robi tylko siedzi na d*pie i liczy pieniądze jakie to on nie zarobił. Ale to że musi latać to tu to tam i tak go w d*pie mają to nikt nie widzi. Choćby wójt się poniżył i całował stopy Kaczyńskiego by ten dał kase na to rondo, to ludzie jak nie zobaczą tego ronda to będą marudzić że wójt nic nie zrobił w tej sprawie. A gdyby już udało się zrobić to rondo to zacznie się gadka że to chodnika gdzieś nie ma i wójt nic nie robi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie. Taka prawda.

najlepiej wójt robi długi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To niech nie buduje warszawskiej w w Bojanie to nie będzie długów. Ronda w Koleczkowie niech też nie buduję. Nasze państwo zdziera z nas kasę, a wy macie pretensje do wójta. Może to jego wina że paliwo takie drogie, że mamy najdroższe autostrady, a zusy takie wysokie

No bo zamiast optymalizować koszty, zrobić w szkole Koleczkowie nauczanie początkowe, a w Bojanie resztę to sobie grupa PiSowska protesty zafundowała, za naszą kasę na chodniki i inne inwestycje pięterko dobudowali za co jak ktoś wspomniał jeszcze najgłośniejszy protestujący kasę do własnej kieszeni zabrał. No ale na wsi musi być szkoła 8 klas a co stać nas, ta jasne, własne podwórka uprzątnąć i na socjalu przestać jechać za robotę się brać a nie wójta roboty uczyć. Długów by nie było gdyby nie takie ekstra "rządowe" wydatki. Budżet centralny jest piękny a lokalny zadłużany coraz bardziej, ale czego wy się w TVP dowiecie ciemnoty jedne. Megalomani szkoła 8 klas i pełne garnitur nauczycieli trza zatrudniać... dla 1 rocznika. Szkoda gadać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry