Widok

Wybory

Czy ktoś coś wie o kandydaturze do rady gminy ? Jacyś konkretni kandydaci z naszej miejscowosci ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko Pis. Koleczkowo w nasze ręce!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

wybitny arogant z tego anonimowego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A nie przyszlo Ci do głowy,ze ktos kto kandyduje na radnego sam musi tego chcieć ? Nie da sie juz czytac tych niektorych bredni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jaką bratanicę?

Bratanicę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jaką młodziez Pan Andrzej wystawia ?

A nie wiesz Panie Andrzeju że do szkoły w Kielnie chodzą jeszcze inne dzieci z okolicznych wiosek? Więc nie sądzę że Koleczkowo szybki przebije w tym Kielnie. Każdy się mądruje, a każdy g*wno wie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No co za gieroj! z tego Pana Andrzeja. Na Wójta go! Taki co pogoni wszystkich złych by się przydał, szkoda, że taki talent marnuje się w domu...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie Andrzeju, sam Pan startuj i pokaż co na salonach znaczysz! A nie młodzież wystawiaj...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co do 8 klas w naszej szkole to chodzą różne zdania. Niektórzy woleliby dzieci wozić do Bojana. Tam szkoła większa i hala sportowa. A w tej sytuacji nie mamy wyboru , nie przyjmą naszych dzieci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

No to może pan powinien kandydować ? Skoro ma pan takie przebicie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powtórze to ostatni raz tym wszystkim "reformatorom" edukacji w Koleczkowie.
szkoła w Koleczkowie pozostanie (8 klas) - i pogonimy każdego (jeden już urząd wójta stracił) który spróbuje cos tu zmieniac.
Poczytałem trochę bzdur (że zatrudniamy 2 nauczycieli słabiej opłacanych zamiast jednego) - człowieku - ty nie wiesz o czym piszesz.
Piszesz że wójt nie ma pieniędzy - jakoś na rondo w Kielnie, na asfalt w polach wokól Kielna ma. Rownież na rozbudowę szkoły w Kielnie. Dla twojej wiadomosci - to w Koleczkowie za kilka lat będzie więcej dzieci niż w Kielnie. O inwestycjach w wioskach gminnych w których mieszka kilkakrotnie mniej osób też chyba wiesz - to nie jest równomierny rozwój gminy. Nie pozwolimy nierozważnymi decyzjami patrzącymi tylko TU i TERAZ na zdegradowanie Koleczkowa do sypialni. A taka jest tu koncepcja promowana - nie wierzę że przez Koleczkowianina.
BYc moze obecny wójt i radny starali się załatwić kwestie ronda czy chodnika i się odbili. to świadczy że nic nie znaczą w województwie/powiecie./ instytucjach. To znaczy że nie mają przebicia politycznego, towarzyskiego. To tylko stwierdza fakt. Do oceny każdego pozostawiam czy inny kandydat po ewentualnej wygranej będzie miał inne - lepsze szanse. Juz wiemy że obecna ekipa tego wsparcia nie ma.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Lepsze standardy nauczania ? Z doswiadczenia (mając tam dzieci,juz absolwentów) wiem,ze absolutnie szkoła w Koleczkowie standardami nauczania nie odbiega od innych szkół. Dobro dziecka ? Jesli mielibyscie doswiadczenie z niektorymi nauczycielami z Bojana,Koleczkowa
jak i Gdyni przykładowo, moglibyscie dostrzec roznice. Jak to jest,że dyrektor szkoly w Bojanie wraz z niektorymi nauczycielami jak i pedagogiem gnebi wybranych sobie uczniow a pozniej wyciera sobie ich sukcesami za..k ?
Czy to jest stawianie na dobro dziecka ? I kiedy dziecko konczy tamta szkole z laskawym zachowaniem na poziomie 3 a szkole srednia z zachowaniem wzorowym ? Mysle,ze cos tu jest nie tak. Wiec przestancie te licytacje na temat poziomu nauczania nie majac odniesienia do obu szkol w naszej Gminie jak i w Trojmiescie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro szkoła w koleczkowie nie jest tak wspaniała jakbyście chcieli to przecież lepiej by było żeby było tam do klasy przykładowo piątej, a potem wysłać ich do bojana. Jakość nauki na pewno by wzrosła, ale wielu pewnie nie chodzi o samą jakość, tylko to że musieli by dzieci wozić kawałek do szkoły, że później by wracały do domu itp. ale standardy nauczania na pewno byłyby lepsze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dodam tylko, że fanem gościa nie jestem, ale wkurza mnie fala hejtu na niego. Jakby kto inny sensownie się zaprezentował to dałbym mu być może szansę. A tak mamy co mamy, ale to znamy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie nie było mi dane. Ja patrzę z innej perspektywy, niż ten Pan, dobra dziecka, a nie miejsca pracy, czy budynku samego w sobie. To, że dzieci odchodzą ze szkoły to nie wina, braku sali gimnastycznej, uwierz mi. W tej szkole dobro dziecka było na 2 miejscu. Zaraz po dobru nauczyciela. Ale nie o to biega. Chodzi o rozdział kasy na inwestycje. Jak jej brak (kasy) a spójności w narodzie nie ma to są kłótnie, normalne. To skoro zrobiono szkołę na miarę możliwości Koleczkowa za ok 1mln zł, to po co pretensje do wójta o chodniki ronda itd? chłop maszynki do drukowania pieniędzy nie ma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A gdzie jest napisane,ze komus sie cos nalezy ? I co ma z tym wspolnego PIS czy ktorakolwiek z partii ? PO nie przy korycie i juz dusza boli .. Dla mnie zadna z partii nie powinna byc obecnie przy wladzy. Prawda jest taka,ze gdyby postawiono na rozbudowe szkoly w Koleczkowie chociazby w kierunku sali gimnastycznej to juz byloby to jakies udogodnienie. Swoja droga,drogi anonimie to skoro sie tak angazujesz w sprawy wsi i siedziales obok tego najglosniej nadawajacego na wojta Pana to na pewno przedyskutowales z nim jego pomysly odnosnie poprawy oferty edukacyjnej w szkole w Koleczkowie. Ten Pan wlasnie nie poraz pierwszy angazuje sie w obrone i rozwoj szkoly. I swoj prywatny czas i zdrowie poswieca,zeby zorientowac sie w wielu kwestiach. Wiem,ze wlasnie przez brak podstawowej chociazby sali do cwiczen wielu z mieszkancow decyduje sie na poslanie dzieci do szkol w Trojmiescie. I nie jest to wcale Bojano.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takto,
Nikomu nic się należy, trzeba na wszystko zapracować, no chyba że jesteś z PISu to tak, wam socjalizm na gębie wymalowali. Pisałem o optymalizacji kosztów prowadzenia działalności edukacyjnej / zresztą każdej innej też. Jak tego nie rozumiesz to Twój problem.
Rozumiem zupełnie co innego. Że w szkole powinno obowiązywać dobro dziecka a nie dyrektora, czy nauczyciela. Dobro dziecka to dobry dostęp do nauki, dobrzy nauczyciele itd. A jak zamiast 1 nauczyciela musisz zatrudnić 2 to koszty rosną i zatrudniasz 2 kiepskich, masz 2 razy mniej kasy na narzędzia naukowe itd, ale wiem nam się należy!. Tak niestety żyjemy w czasach niefajnych, na dzieciach nie powinniśmy oszczędzać, to oszczędzamy na drogach, chodnikach, kanalizacji. A jak ich nie ma to wina wójta bo się zadłuża, albo nic nie robi, a jak zrobi sobie to zdrada gminna. Zdecydujcie się wreszcie. I aby rozwiać Twoje wątpliwości. Jestem z Koleczkowa, siedziałem obok starszego Pana na poprzednim zebraniu walki o szkołę, który najgłośniej na wójta nadawał. Także jestem zainteresowany w sprawy wsi, jak niegdyś szkoły.
Na marginesie boisko jest używane 1.5 dnia w tygodniu, także nie gadaj głupot.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jezeli musza,ponieważ nie ma szkoły w takiej miejscowosci lub jest bardzo mała to inna sprawa. Nasze dzieciaki z Koleczkowa mają szkołę tutaj na miejscu,więc po co na siłę i ku twrodze dla niektorych rodziców jakiś "klan", ktory działa ciagle na niekorzysc szkoly chce zeby musiały one dojezdzac do okolicznych wsi ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakoś inne dzieci muszą dojeżdżać do innych wsi do szkoły. Więc dzieci z koleczkowa te starsze też by mogły
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry