Widok

Wybory

Czy ktoś coś wie o kandydaturze do rady gminy ? Jacyś konkretni kandydaci z naszej miejscowosci ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jest godzien sprawowania władzy ten który, tej władzy nadużywać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadza się

Gdzie Pani wcześniej była gdy trzeba było bronić szkoły , żeby nie została 1-4? Kiedy ostatnio zaangażowała się Pani w jakiekolwiek prace społeczne na terenie Koleczkowa? Komu Pani ostatnio pomogła? Co jest najistotniejsze w Koleczkowie do zrobienia? Ja Pani nigdzie nie widziałam. Obrona szkoły ? Teraz ? Śmiechu warte, nikt tej szkoły nie chce zamknąć, Bojano już ze swoimi uczniami ledwo się mieści nie dało by rady przyjąć uczniów z Koleczkowa. To wszystko to są rozsiewane wiejskie plotki.
Zaangażowanie w kulturę? Te podrygi w zespole? Życzę powodzenia, ale w Koleczkowie jest Pani znana tylko z pyskowania oooo tyle się dowiedziałam no i czekam z niecierpliwością na ciętą odpowiedź.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do kogo się odnosisz "Koleczkowianko" ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie, młoda osoba bez ograniczeń w przebieranych słowach, bez jakiegokolwiek doświadczenia w życiu społecznym. Przynajmniej w ostatnich pięciu latach, a wcześniej to tylko w piaskownicy pewnie.

Skrzykiwanie ludzi bazujące na plotce o domniemanym zamknięciu szkoły to wyssane z palca bzdury. Nikt nie ma w planach zamknięcia szkoły i przeobrażenia w przedszkole. Ale w taki sposób teraz niektórzy myślą dzięki plotce.

Promuje się pod szyldem PiS i jawnie popiera działania tej partii, a na swojej stronie fb zapiera się, że jest bezpartyjna.
Co za hipokryzja.....
Planują pod przywództwem p. Sz. Utworzyć Stowarzyszenie i utworzyć szkołę społeczną. Pytanie którym sposobem chcą utrzymać A może doprowadzić do ruiny i zamknięcia....

Pytanie gdzie byli wcześniej, o wiele wcześniej...

Budować i współpracować trudno, krytykować i psuć łatwo....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Obserwatorium leć tam do Gdańska do swojego chłopczyka i z nim spaceruj a nie pisz głupot ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do naszej miejmy nadzieje nowej radnej, czekam z niecierpliwością na jej owocną pracę.
A i w jej ulotce (PiS) były dwa błędy, poszło na całe Koleczkowo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiecie jak tam u Nas po wyborach? Kto wygrał?

Ponoć dotychczasowy wójt wygrał nawet w Koleczkowie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam nadzieję, że niedoszła Pani radna Koleczkowa nie podda się i będzie wspierać nalal naszą szkołę. Proponuję zacząć od porządków na terenie szkoły, ponieważ nie widać tam gospodarza- dyrektora. Nie ma kto zadbać o nowe boisko, plac zabaw jest w stanie agonalnym- bo nie ma kto go konserwować. Pani Marto powodzenia i trzymam kciuki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wcale mnie to nie dziwi, przeciwników miał bardzo marnych w zasadzie nie było innej możliwości. Nawet ja będąc jego przeciwnikiem zagłosowałem na Niego bo nie widziałem innej możliwości. Miejmy nadzieję że będzie realizował swój program wyborczy i gmina będzie się rozwijała !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tzn sugerujesz że Pani Marta ma złapać za miotłę i sprzątać? - tylko dlatego że kandydowała?
Jest (wybrany) stary-nowy radny, jest wybrany Wójt który pełni nadzór nad pracą placówki oświatowej - prosze do nich kierować uwagi.
Pani Marta (albo inna osoba) za 4 lata - jeśli nadal będzie bałagan może powiedzieć - "jest bałagan- jeśli na mnie zagłosujecie zrobię z tym porządek". Ale to za 4 lata. Teraz ją już to nie dotyczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A może za miotłę powinien wziąć się nowy wójt i posprzątać, tak w szkole jak i wokół niej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Od tego jest dyrektor.... a zapomialem nie ma go... ciekawe dlaczego? Czyzby uciekl na zwolnienie lekarskie?... No ale pewnie jest ktos P.O. moze sie tym zajmie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

."..w stanie agonalnym ", ale Ty pleciesz !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Drodzy mieszkańcy,
przytoczę posta,którego opublikowałam wczoraj wieczór, na jakże szalenie ważnym portalu,którym jest Facebook(Jak ktoś wcześniej wspomniał) odnośnie moich odczuć po zakończonych wyborach,aczkolwiek przed poznaniem wyników.
"Szanowni Państwo. Dziękuje wszystkim tym,którzy wzięli udział w tych wyborach samorządowych i oddali głos,tym samym spełniając swój obywatelski obowiązek.W sposób szczególny chciałabym podziękować wszystkim Tym,którzy swój głos oddali na mnie. Bez względu na wynik,który się ukaże,Ja juz wygrałam..Dzięki Wam :) Wygrałam,ponieważ usłyszałam od Was setki ciepłych słów wsparcia, jak i wiadomości czy telefonów dotyczących mojej kandydatury i programu.Wygrałam,ponieważ uczciwie przepracowałam całą kampanię wyborczą nie zapominając o tym,że najważniejszym jej punktem jesteście Wy, mieszkańcy,którzy decydujecie o tym co najważniejszego jest do zrealizowania w Naszej miejscowości i Gminie. Dziękuje Wam wszystkim za to,że tak licznie stawiliście się dzisiaj przy urnach i zdecydowaliście o tym,kto będzie Was reprezentował w danych miejscowościach. Razem możemy zdziałać więcej ! "
Dla osób,które zainteresowane są tematem wspierania naszego Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Koleczkowie..
Nie poddam się i jak najbardziej postaram się o to,żeby Rada Rodziców we współpracy z mieszkańcami Koleczkowa,Radnym,Radą Sołecką,Sołtysem jak i najważniejszymi osobami,czyli rodzicami dzieci uczęszczających do tej szkoły, wspierała zarówno poszerzenie/wzbogacenie oferty edukacyjnej szkoły jak i jej rozbudowę. Pozdrawiam serdecznie i każdemu z osobna chciałabym podziękować za oddane głosy a Panu Radnemu S.Skibie pogratulować wygranej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zdecyduj się więc - kto ma posprzątać - najpierw piszesz że Pani Marta (która jest zwykłym mieszkańcem Koleczkowa - bez funkcji) a teraz piszesz że może NOWY wójt (który jest starym wójtem). Coś masz problem z logiką
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dyrektorka juz wróciła. Tylko co to zmieni..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani Marta silnie popierana przez obecną dyrektor wyszła z propozycją założenia w szkole stowarzyszenia.
Oczywiście chciałaby również zostać jego prezesem. To nic, że nie potrafi sklecić poprawnie ulotki, to nic, że nigdy nie piastowała takiej funkcji. Prezes - to przecież by dopiero było coś w CV.
Stowarzyszenie ma zbierać pieniądze (np. z funduszy unii europejskiej) na cele szkoły oraz walczyć o jej przetrwanie i zrobić z niej szkołę wg wzoru tej w Karczemkach. Wg słów dyrektorki szkoła w obecnej postaci (jako podstawowa do klas 8) ma umowę jedynie do roku 2019 a potem nikt nic nie wie.. Grunt to zasiać strach..
I znów.. Pani Marta nie ma żadnego doświadczenia w wnioskowaniu o fundusze europejskie, nie wie nawet czy są na chwilę obecną prowadzone programy regionalne na ten cel.
Jak zostało również nadmienione na spotkaniu, dużo większe szanse na uzyskanie dofinansowania z UE w ten sposób ma szkoła poprzez Gminę a nie fundację. I nawet na to przytaknęła p. Marta, że to fakt.
Więc się pytam po kiego?!?!
2h wyjęte z życia na wysłuchanie czegoś co kompletnie nie trzymało się kupy - pani Marto niech Pani miesza gdzie indziej i zostawi ta szkołę w spokoju.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

No ładnie. Tak pisałem wcześniej. W tej szkole pod wodzą tej Pani Dyrektor nie chodzi o dobro dzieci, ale o dobro kogo innego. A teraz wyszło szydło z worka i już wiemy o czyje. Dzieci są na drugim miejscu. Kurra, scyzoryk się w kieszeni otwiera...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry