Widok

Wybory

Czy ktoś coś wie o kandydaturze do rady gminy ? Jacyś konkretni kandydaci z naszej miejscowosci ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A patrzył w oczy?, niejaki Rysiek ma chyba jakąś wadę wzroku, lub tik nerwowy, bo nigdy nikomu nie patrzy w oczy. Może ktoś miał ten zaszczyt, spojrzenie Ryśka prosto w oczy?. Psycholog twierdzi, że takie zachowanie mówi o nieczystych intencjach. ignorowaniu rozmówcy, lekceważeniu i ukrywanie czegoś. Poza tym rzeczony Rysiek rondo w Koleczkowie może sobie obiecywać. To przecież nie kosztuje przynajmniej nie jego. To droga jest powiatowa czy może nawet wojewódzka. Wiecie obietnice to też kiełbasa wyborcza. A kto będzie spłacał długi za Kielno / np. basen/. Spłacać będziemy my podatnicy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sklepie pobralem ulotkę wyborczą Ryśka. Obiecuje wiele - w tym UWAGA - Rondo w Koleczkowie !!!!
Co prawda ok rok temu mówił że nie ma szans, nie ma chajsu, to nie zakres gminy itd - ale dziś cos się chyba zmieniło i rondo obiecuje.
Jak złozy notarialne zapewnienie i pokryje je np hipoteką swojego domu - to mu uwierzę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pan Janek to chyba nas sołtys.....

Nie oczekujcie od niej że postawi wam rondo. Wcześniej już były debaty do kogo należy ta droga. Nie była ona przypadkiem wojewódzką bądź powiatowa? Tam powinniście kierować swoje roszczenia co do ronda. Ona jako radna może żądać chodnika na jakimś odcinku i innych pierdół. Sami wiecie że na tej krzyżówce są zabudowania, jest hurtownia budowlana, może to oni nie chcą oddać swoich ziem pod budowę ronda. Co niektórym może i by trzeba było dom wyburzyć, może się nie chcą zgodzić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przepisy niektórzy mistrzowsko potrafią obejść albo nagiąć. W myśl szeroko pojętego własnego interesu .http://samorzad.pap.pl/depesze/wiadomosci_centralne/182219/Zastepca-niezbedny--Niepowolanie-zastepcy-wojta-narusza-ustawe-
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakie podjęła Pani kroki w tej sprawie, czy interesowała się Pani dotychczasowymi działaniami gminy w tej sprawie. Czy tam temat przysłowiowo "spuścili". Bo widać że się nic nie dzieje, a korki coraz większe. A i co z chodnikiem do Bojana. Tzn, Pani nic nie obiecuje czyli ronda i chodnika tez nie? A co to oznacza dbać o nasz interesy?
A kim są wg Pani wybitni ludzie z Koleczkowa i przykładowy Pan Janek?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli czegoś się nie da zrobić, to się nie da. Czasami nie można przeskoczyć przepisów choćby najbardziej się chciało.

Kpt Sowo- Jeśli chce Pan/Pani znać moje zdanie w różnych kwestiach zapraszam do dyskusji twarzą w twarz. Jestem otwarta na każdą sugestię i startuje w wyborach po to żeby reprezentować interesy całej naszej wsi w Gminie. Ostatnio również na forum Bojana wyraziłam swoje zdanie odnosnie jednej z ważniejszych według mnie obecnie inwestycji,czyli ronda w Koleczkowie. W żadnym "klanie" jak to zostało określone nie jestem i należeć do takowego nie będę. Jeśli uzna Pan za słuszne oddać na mnie głos w wyborach i ja będę Pana jako jednego z mieszkańców Koleczkowa reprezentowała w Gminie to w takim wypadku będzie mnie Pan mógł rozliczac z tego co zrobić będę mogła i co zrobię. Tzw.Gruszek na wierzbie obiecywać nie będę co nie oznacza,ze przy wsparciu wybitnych ludzi z Koleczkowa jak i zwykłego "pana Jasia" nie osiągnę nic. Każdy z nas w wieku 21 lat był inny jak juz ktoś wspomniał wyżej. Ja zdecydowałam się na kandydaturę,żeby działać dla ludzi a nie we własnym interesie. Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ty jechałes "ostatnio" a jeżdżę codziennie.
Korek w Koleczkowie jest pochodną korków w Chwaszczynie i Zukowie. Kaszuby omijając tamte dwa zatwardzenia grzeją przez Koleczkowo-Kielno- Warzno- Przodkowo. Dopóki tam będzie taka sytuacja (a nie zanosi sie żeby coś się zmieniło szybko) - to będzie korek w Koleczkowie.
Sytuacja z roku na rok jest coraz gorsza - to po prostu widać. W piatki dodatkowo ludzie wyjeżdżają w rodzinne kaszubskie strony. Oczywiście latem jest gorzej - po sezonie 300-400m krócej (bo sporo brygad w białych T4 też zimą nie robi).
Pewnym wyjściem (bez ronda) byłaby zmiana pierwszeństwa przejazdu - ale tu również trzeba by jakiegoś wsparcia gminy.
Budowa ronda wiąże się z wykupem terenu pod drogę omijającą zabudowania (bo przy A-Z miejsca jest za mało) - nie wiem jak to wygląda własnościowo i z miejscowym planem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mi on nie przeszkadza niech jest chodź od Rumi . .....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wracałem nie raz po 16 i czekałem kilka minut. Raz są większe raz mniejsze

Monitoruje korek w Koleczkowie i w tym roku padł rekord, korek zaczynał się od Silvana. A np. październik poń-czwartek od 15:00, piątek 13:30 Zapraszam.

Rysiek będzie budował S6 dostarczając żwir pozyskany z terenów przed Szemudem które kupił do spółki ze Se...ą.

Pewnie po co to rondo. Za duży ruch by się zrobił. A tak w korku nikt nie będzie chciał stać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Większość i tak wskoczy na polifarbie na s6 i poleci sobie dalej, zresztą jak ostatnio jeździłem przez koleczkowo to nie było aż takich strasznych korków.

Rysiek ronda w Koleczkowie nie zbuduje - sam to powiedział na zebraniu wiejskim. Gminy na to nie stać - tak argumentował (ale na Kielno było stać). Jest za cienki (i nie z PISu) żeby załatwić cokolwiek w powiecie czy w urzedzie marszałkowskim. Nie zbuduje też chodnika do Bojana bo to droga wojewódzka.
W ramach budowy S6 nie są kontraktowane dojazdy do wjazdów - więc korek będzie się zaczynał przy skręcie na Rumię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wtedy dopiero się zaczną korki, przecież w Koleczkowie będzie węzeł z S6 więc ruch się zwiększy a nie zmniejszy

Może to rondo nie będzie potrzebne skoro powstanie S6, wtedy korków już nie będzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kielna i nie tylko. W każdej wsi coś się dzieje. Wszędzie na raz się nie da . Koleczkowo na rondo ma szansę jedynie przy budowie S6 . I na pewno jeśli będzie to możliwe to powstanie .

Podejdziesz powiesz mu do ucha, wysłucha i wrzuci do kosza razem z innymi nie ciekawymi sprawami które go nie dotyczą. Teraz jest Czas Kielna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry