Widok

Wykonanie studni glebinowej

Witam,
Poszukuje solidnej ekipy wykonujacej w rozsadnych cenach studnie glebinowe.
Jestem zainteresowany wykonaniem studni na potrzeby gospodarstwa domowego. Studnia wraz z hydroforem i obudowa studni na zewnatrz budynku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podczepiam sie. potrzebuje kogoś kto mi objaśni "jak krowie na rowie" procedurę z urzędami i doprowadzi sprawę do końca
my robilismy studnie tylko ,ze mieliśmy ludzi z półwyspu bo w tych okolicach sie budujemy.
Mozesz opisac ile kosztowalo i co za to zostalo wybudowane /kupione ??

Tu masz przykładowy cennik studni głębinowych https://polskiestudnie.pl/ aktualizowane co rok.
Jak krowie na rowie: studnie budujesz do celow socjalno bytowych bez pozwolen. Zglaszasz jedynie obudowe studni (jesli ja robisz)
czy po wykonaniu takiej studni są przez jakiś "urząd" robione badania wody? tzn. czy jest ona zdatna do picia np., po przegotowaniu itd itp. chodzi mi o to, aby taka studnia była moim źródłem wody potrzebnym do odbioru tech. budynku.
emi jak bedziesz podlaczać do domu wode musisz oddac probki do sanepidu do badania.

My za nasza studnie, za znalezienie wody i wszystkie potrzebne urzadzenia zaplacilismy 9800 plus kregi jeden okolo 200zl(musza byc minimum 2)plus godzina roboty koparki ktora wykopie doł.
a jak głęboko musieliście kopać?
emi kurcze nie pamiętam jak glęboko:-( u nas to było ciężka sprawa bo w ziemi było duzo kamieni i twarda ziemnia, wiercili naprawde dość długo
już wiem:-)wiercili na 28 metrów.
czeka mnie rozbudowa sieci. koszt 15-20k pln. zastanawiam się więc nad studnią. myślałam, że koszty sutdni są mniejsze i chyba wybiorę rozbudowę. nie mam przecież pewności czy i jaką wodę dostanę ze studni :/ gruby temat, dlatego nadal poszukuję fachowca z którym można wejść w dyskusję.
jesli to jeszcze aktualne polecam hydro-geo service, tel. 601 815 760
up!
Podbijam wątek, żeby uzyskać więcej inf.
Interesuje mnie praktycznie wszystko w tym temacie.
Tutaj masz trochę info ma temat tego, co jest potrzebne do wiercenia studni: http://www.sandmix.pl/oferta/zwiry-filtracyjne/, mam nadzieję, że artykuł Ci się przydał i ptzynajm niej kilka kwesti rozwiązał.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Wystrój mieszkania (91 odpowiedzi)

Witam Chciałąbym jakoś oryginalnie rozplanować wystrój swojego mieszkania. Zastanawiam się jakie...

Czy ktoś żałuje zakupu mieszkania na kredyt? (417 odpowiedzi)

Witajcie, mam pytanie do osób, które kupiły mieszkanie na kredyt: czy żałujecie, że wzięliście...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry