Widok

Wyleczyłam się z Gdańska

Od zawsze marzyłam, żeby mieszkać w Gdańsku, blisko morza, żeby moje dzieci mogły dorastać w mieście pełnym przestrzeni, powietrza i bezpiecznych miejsc do zabawy. Na zewnątrz wszystko wygląda pięknie - jarmarki, festiwale, wydarzenia - ale codzienność rodzin bywa dużo trudniejsza. Komunikacja miejska działa, ale przez korki i remonty bez koordynacji podróż trwa dłużej, trasy bywają ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też tak uważam. Ludzie w ogóle mają problem z miastem, że jest miastem. Chcieli by żyć w mieście, ale żeby było jak na wsi. Śmieszne. Wielki problem że korki, no bo to miasto, korki są jak wszędzie w każdym mieście. Problem że nowe osiedla i bloki, no bo to jest miasto, coraz więcej się tu ludzi sprowadza. Problem że Hotele i turyści, bo to jest miasto, z historią, ma swoją starówkę, leży nad zatoką. Ściąga turystów. Można tak wymieniać cały dzień, a i tak będą narzekać że miasto jest miastem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie chyba "na". Na naszej dzielnicy. Jedziemy na naszą dzielnicę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jednego mniej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo tam jest taniej, logiczne. Mniejsze miasto niższe ceny
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Haha, na pewno
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obserwator

Jeszcze jedno forum na starym mieście i będzie więcej luzu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty czekaj

Ale co miastu samochody przeszkadzają inwestować w zbiorkom? Jak zrobią SKM, to się ludzie przesiądą do pociągów, często auto to smutna konieczność a nie wybór.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

No chyba że do koryta dorwie się PiS i rozkradanie nawet to, czego tamci się krępowali, bo ci to nie mają żadnych hamulców.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ha

Wybudowaliśmy dom pod miastem. Cisza, 80 metrów od ulicy ogródek. A potem przyszła obwodnica południową. Zabrali część działki, z dwóch stron bardzo ruchliwe ulice, a z trzeciej pociągi. Okna nie można otworzyć bo halas. Wszystko pokrywa się pyłem. W działkę nie można inwestować bo na wszystko są odmowy. Miasto nie liczy się z ludźmi.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Narzekacze

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brak usprawnień ruchu i pozwalanie na budowanie kolejnych osiedli bez poprawy i zmian ulic. Dojazd jak na wioske a osiedle jak małe miasto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kocham Gdańsk,tu się urodziłam i tu mieszkam. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Duże miasta, duży tłok,ale Gdańsk ma swój urok . Jeżeli komuś to nie pasuje ,musi się wyprowadzić . Tylko czy tam gdzieś ...jest fajniej? Bliskość morza i centrum to marzenie wielu ludzi . Tak właśnie mam i jestem szczęśliwa
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tak.. zgadza się ,coraz więcej ukraińców i więcej ..

Konfliktów na naszym osiedlu i w szkole.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkam w Gdyni i jest źle...coraz więcej ukraińców...

zwolnienia z pracy dostają Polacy a na ich miejsce ??..przyjmują ukraińców - są w przychodniach, w sklepach, Hipermarketach, w szpitalach,w ośrodkach rehabilitacyjnych,w szkołach uczą polskie dzieci ,w przedszkolach...już teraz człowiek się czuje jakby nie mieszkał w Polsce tylko na Ukrainie - czy ktoś za to odpowiada???
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z dziada pradziada jestem gdanszczanka. Mysle, ze sila rzeczy to jest moje miejsce, do ktorego tesknilam, kiedy na dlugo wyjezdzalam. Moze ten, kto tu przyjechal, ocenia krytycznie, ale nie te ounkty powinien poruszac, ktore dotycza wszystkich aglomeracji. Mnie dziwia "swieze rybki"(??!) srewowane nad morzem, brak toalet, niewystarczajaca ilosc sluzb porzadkowych, mozna dlugo wyliczac. Ciekawy jest fakt, ze wlasnie tutaj byl, czy jest najwyzszy wskaznik raka pluc. Wiec gdzie to swieze powietrze? Gdzie czysta woda, nadajaca sie do kapieli bez ryzyka zachorowania
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dobre

Przyjadą najadą a później marudzą ze jest ich za dużo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję przyjrzeć się Londynowi, Paryżowi, NY. Nasze korki? Zła komunikacja? Serio????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale gdzie byś wyjechała? Gdzie jest lepiej?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry