Widok

Wymiary gondoli w wózku dziecięcym

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej, drogie Mamy, właśnie przymierzam się do zakupu wózka i zastanawiam się jakie wymiary wewnętrzne powinna mieć gondola, żeby dziecku było wygodnie? Może macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Zastanawiam się nad kupnem wózka Bebetto Torino ale ze to moj pierwszy wózek to mam wiele wątpliwości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przede wszystkim każdy wózek obejrzyj i zmierz osobiście, bo wielu producentów kłamie na swoich stronach internetowych i zamiast wymiarów materacyka podaje wymiar zewnętrzny gondoli. Np przy Mutsy (materacyk 73-74cm, producent podaje 80cm) różnica jest gigantyczna. Dużo zależy od tego, jak duże urodzi się dziecko i jak szybko będzie rosło. Ja musiałam wymienić gondolę na większą, bo dziecko mi bardzo szybko rosło i się nie mieściło. Z kolei znajomi zamienili gondolę na mniejszą (!!!), bo ich córeczka była mała i w dużej gondoli sprawiała wrażenie "zagubionej", wolała mieć ciaśniej.

Dokładnie, wymiary bywają różne. Można kupić wózek z dużą i małą gondolą. Pomyśl na ile ma ci to starczyć, czyli czy tylko na lato czy dzidzia urodzi sie na zimę i lepiej żeby gondola dłużej służyła. Moim chłopakom gondola służyła krótko, bo oboje urodzili sie duzi i dłudzy i mając na starcie 60 cm rośli błyskawicznie i szybko przeszłam na spacerówki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry