Widok

Wymrażanie nadżerki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Gdzie w Gdańsku dobrze wymrażają nadżerkę? Czy ktoś miała taki zabieg i był zadowolony?
Ile kosztuje ten zabieg?
Proszę podajcie jakieś namiary na przychodnię lub nazwisko lekarza.

Ile po takim zabiegu "dochodzi się do siebie"? Pytam bo muszę iść na wymrażanie a 4 sierpnia idę na wesele i nie chciałabym już odczuwać jakiegoś dyskomfortu związanego z tym zabiegiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U jakiego lekarza? Gdzie?
Hej, wiem ze stary wątek, ale postanowiłam się podzielić swoimi doświadczeniami. Miałam nadzerke krwawiącą. Kilka dni temu byłam na wydrążeniu (cytologia II gr, stwierdził u mnie to 3 ginekologów, z nadzerka krwawiącą chodziłam 6 lat). Sam zabieg: długi 27 min ze wziernikiem, mocno czułam rozwiewanie szyjki macicy, sama wprowadzona sąde czułam, ale żadnego bólu zamrażaniem, nawet podbrzusza, uderzeń gorąca i tego ze ciemno przed oczami się robiło tez nie. Lekarz tez bardzo się wymęczył żeby cholerstwo wymrozic, klękał, przechodził, schylał się itd. Wiec zależy chyba od wielkości i umiejscowienia nadżerki. Po było dużo krwi u mnie prxy schodzeniu z fotela (bo nadzerka krwawiącą) upławy po 3 godzinach, do 25 godzin podmyte krwią, potem w sumie białe, zero bólu brzucha i tabletek przeciwbólowych. Wizyta za 6 tygodni.

Dziękuję bardzo za czekanie w takiej sytuacji. A wiesz kiedy będziesz w ciąży? Może zanim zajdziesz minie rok, dwa czy więcej? A twój stan będzie się pogarszał. Wiesz, że nie leczona nadżerka może spowodować zmiany nowotworowe? Lepiej wyleczyć i mieć spokój. A potem planować dziecko. Polecam wymrażanie, szybko i bezboleśnie, skutecznie. Robiłam jakieś 5 lat temu i do tej pory mam spokój.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co wiem lekarze pytają czy chcemy mieć dziecko.. Bo ciąża może wchłonąć nadżerke... Hmm

A robił ktoś laserem? Słyszałam o dr Kubik, ktoś zna?

Przez ponad 3 lata nic nie nawróciło. Szyjka wygląda ładnie, nie ma ponoć żadnych śladów i jest to opinia innego lekarza niż ten co robił zabieg, więc mam nadzieję, że obiektywna. Poza tym byłam potem w ciąży i jakoś nie słyszałam, że stan szyjki może mieć jakiś negatywny skutek na ciążę czy poród. Zabieg robiłam prywatnie u Pani Paszkiewicz w jej gabinecie na Szadółkach. Koszt 300 zł i chyba nadal tyle kosztuje. Zresztą na jej stronie jest cały cennik.

A gdzie? Nie nawrócilo? Szyjka ladnie wygląda? :) sorki za ogromną ilość pytań

Robiłam wymrazanie 3 lata temu prywatnie. Dosłownie 5 min zabieg, zero bólu. Szybko przeszło.
Odświeżam tematgdzie najlepszy lekarz, najdelikatniejszy? Najchętniej chciałbym laserem
Aga Amelka
Gdzie miałaś robiony zabieg nadrzerki wymrażałaś ? Pliz daj namiary :)
A gdzie w jakiej miejscowości i w jakim szpitalu ?
Witam a w jakiej placówce na NFZ i ile sie czeka na zabueg po zarejestrowaniu.pozdrawiam
Nie znasz przychodni na Jaskółczej? :)
http://nzozjaskolka.pl/
image
image

image
o kurcze, pierwsze slysze i o gince i o przychodni, a gdzie to jest?
Nie poszłam pierwszy raz teraz się tam przeniosłam bo lekarka zrobiła na mnie duże wrażenie. Bardzo miła i konkretna babka. Robiłam w kwietniu w przychodni "Jaskółka" u doktor Sylwii Gulkowskiej
image
image

image
Agusia , a gdzie i kiedy wymrazalas na NFZ?
to byl jakis twoj staly lekarz, czy poszlas do niego tylko na to wymrazanie
Nadżerki już się nie wypala ze względu na większe uszkodzenia tkanki i blizny po takim zabiegu. Ja miałam wymrażaną na NFZ jestem bardzo zadowolona cytologia z III gr zeszłą na II.
image
image

image
Zabieg nie jest groźny, nadżerka jest. Nie wiem jakiego lekarza macie ale jeżeli wam mówi inaczej to trzeba zmeinić. Nadżerka może się przerodzić w raka z czasem jak nie leczona.
Może się pojawić z powodów przeróżnych ktore są wymienione na medycznych stronach.
Noszenie tamponu nie grozi chyba że trzymamy go za długo. Powinniśmy je zmieniać co ok 4 godz.
Sex w młodym wieku też może spowodować wiele problemów na przyszłość.

Ja miałam nadżerkę jak byłam w liceum i nie wiem dlaczego. Z listy powodów nie mogę żadnego do siebie przypisać. Miałam ją zamrożoną i był spokój.

W wieku ok 24 lat zaczęły mi się problemy z infekcjami. Dostałam zapalenie dróg moczowych i lekarz dał mi antybiotyki. Nic nie myśląc zaczęłam je brać. W Polsce lekarze też dają jakieś pozytywne bakterie ponieważ antybiotyki niszczą te dobre bakterie niestety. Lekarze w Ameryce nic ci nie powiedzą i mało wiedzą. Niestety inny tu system leczniczy jest i dużo trzeba samemu czytać i mało lekarzom ufać. Ja wtedy o tym nie wiedziałam, dostalam grzybicę i od tego czasu (teraz już 10 lat) mam chroniczny ból ktorego w żaden sposób nie da się usunąc

Ich werdykty pokazywaly ze mam inflamacje ktora okazala sie nadzerka. Przez prawdopodobnie 6-8 lat mialam niedotykana nadzerke poniewaz tutaj sie tego nie robi.

Dopiero lekarz w polsce to znalazl i uzywajac lasera wypalił. Wiem że jakbym miała dobrego lekarza na poczatku nie mialabym tyle problemów także radzę sie tego pozbyć jak najszybciej i nieczekać.
Samo nie przejdzie a sie będzie powiększać. Po tylu latach mnie weszło głęboko.

Nie można sie moczyć w wodzie przez jakiś czas i nosić tamponów przez jeden okres, tak żeby sie wygoiło. Może też być lekkie krwawienie z zabiegu.

Ja polecam wypalanie, robiłam w Krakowie niestety także nie polecę w gdańsku. A jezeli chodzi o porody albo nie to zawsze można cesarkę wziąść. zawsze bezpieczniej dla matki i dziecka.
moze skonsultuj to z jeszcze innym ginem, na jakies podstawie ten obecny postawil swoja diagnoze ( o zrobieniu krzywdy, głębokosci uszkodzenia)?
Ja miałam wymrażaną nadżerkę 4 lata temu. Przy takim zabiegu nie kontroluje się głębokości wymrazania, przez co wymrożono mi jeden zwieracz szyjki macicy i ciężko mi będzie teraz utrzymać ciążę powyżej 15 tygodnia (obecnie 5 tydzień). Za zabieg zapłaciłam 400 zł., przy kontroli lekarz mowił, że wszystko jest super, a teraz inny ginekolog powiedział mi, że tamten zrobił mi poprostu krzywdę i moja ciąża będzie zagrożona. I jak tu komukolwiek ufać? Jestem przerażona!

Inne tematy z forum Zdrowie

Gastroenterolog -prosze o informacje (8 odpowiedzi)

a chciałabym się dowiedzieć czy ktoś leczy się u Pani dr Joanny Graczyk ,czy jest to polecany...

Jak urozmaicić seks (4 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

Gdzie na badania krwi? jakie laboratorium? (11 odpowiedzi)

Chcę zrobić badania krwi pod kątem żółtaczki - profilaktycznie, są mi potrzebne do pracy dla...

do góry