Widok

Wypadanie mleczaków- jak to u waszych pociech jest albo bylo:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wlasnie mnie dzisiaj troszku zdziwilo ze u malego ( 4,5 lat) rusza sie ząb, jestem ciekawa czy to nie za wczesnie? ,
no zacznie sie maly szczerbolek:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi si ewydawalo ze kolo 6-7 lat wypadaja zeby ale moje chlopaki maja kolezanke w przedszkoly ok 5 lat ktora juz pozbyla sie 3 zebow ;)
a moze to tak musi byc bo juz wi w glowie ze gdzies sie uderzyl i sie rusza:) bo jakos malo slyszalam ze tak szybko wypadaja,
U mojej bratanicy dwa miesiace po 5 urodzinach pojawily sie 2 dolne jedynki w dodatku mleczaki sie ruszaly,ale nie wypadly wiec sie udali do dentysty zeby wyrwal.nie minal miesiac a juz u gory sie ruszaja.Tylko ,ze jej tez zeby szybko szly jak byala mala,ale nie wiem czy to ma znaczenie...
mój jak miał 5 to też dolne jedynki wypadły, teraz 6 i ruszają się wszystkie 2 i górne 1, mam wrażenie że teraz dzieciom szybciej wypadają zęby
mojej córci pierwsze zęby ruszały się, jak miała 6 lat. rosły nowe, a mleczaki jeszcze nie wypadły, więc też musiała mieć rwane. Moja chrześniaczka za dwa miesiące kończy 5 lat, a już od dwóch miesięcy ma dwa stałe ząbki - mleczaki wypadły.
ale też miała szybko pierwsze ząbki - chociaż nie wiem, czy to ma znaczenie.
to nic,córka sąsiadki,rówieśnica mojej w wieku 5 lat miała 8 zębów stałych,wszystkie jedynki i dwójki!!!!!!!
image
image
moja będzie miała w sierpniu 6 lat i ma już stałe jedynki na dole
U mojej córki późno wyrżnęły się mleczaki i późno też stałe; pierwszy jej urósł zanim wypadł mleczak w wieku 6 lat i 6 mies. Wiele jej koleżanek już dawno miało stałe jedynki. Teraz ma 7 lat i dopiero pierwsza dwójka idzie. Ale im później, tym lepiej :>
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moj ma 6 lat i ma juz stale dwie dolne jedynki i dwie gorne
moj syn ma 6 lat a jeszcze zadnego stalego i na dodatek nic sie nie rusza
mojemu synowi pierwszy ząb wypadł jak miał 7lat
Mojemu synkowi juz wyrosly 2 stale jedynki, dolne. W sierpniu bedzie mial 6 lat.
moj syn w pazdzierniku bedzie mial 6 lat, a pierwsza dolna jedynka mleczna wypadla mu 2 m-ce temu. a mleczne zabki wyrosly mu bardzo pozno.

a jak jest u Waszych dzieci z "szostkami"? Nam dentystka powiedziala, ze one powinny wyrosnac jako pierwsze stale zeby.
image
image
mojej córce dwie szóstki wyrosły niedawno. Ma prawie 7 lat i miała już wszystkie stałe jedynki
A wiesz, ze nie mam pojecia... kurcze musze spytac dentyski w czasie kolejnego przegladu.
a czy od razu wychodzily stale zeby, bo malemu wylecial mleczak 3 dni i juz wyrasta nowy:) nie za szybko:)
u nas tez jak wypada ząb mleczny to zaraz widac juz stałego ale roznie to bywa czasem dzieci dość dlugo chodzą zanim na miejscu mleczaka wyrośnie nowy
a mi mwila siostra ze pozniej beda slabe nie wiem czy to prawda:)
coś ty :-) to czy masz mocne czy słabe zeby to sprawa genów
Córka w sierpniu ma 6lat, na poczatek maja wypadła dolna jedynka, 3tyg pozniej druga, obie juz wyrosły - tylko strasznie krzywo - te mleczaki to takie male perelki a te stałe takie duze - powinnam pojsc juz do ortodonty?? Szóstek jeszcze nie ma.
hop moze ktos mi odpowie dzisiaj?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry