Widok

Wypadanie włosów u dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mojej córci od niedawna dosyc mocno wypadają włoski:( czasami gdy złapię ręką mam 4-5 włosów w garści.
Czy u dziecka też mogą wypadac ze względu na porę roku czy może to oznaka braku witamin?

Owoce zjada ale gorzej przemycic warzywa no i nie je serów,serków topionych,twarogu i wszelkiego rodzaju jogurtów.Pije tylko mleko modyfikowane plus zwykłe i od wielkiego święta plasterek serka.

Jak myślicie można jakieś witaminki zaserwowac takiemu dziecku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapytałam pediatrę dziś o to powiedziała,że ok 5 roku życia dopiero włoski stają się silniejsze a że moja córcia troszkę alergiczna jest to podobno tym bardziej mogą wypadac.Poradziła na razie obserwowac i gdyby naprawdę było ich np. masa w wannie po kąpieli to wtedy udac się do dermatologa.Aż tak źle nie jest więc pożyjemy zobaczymy...
wybrałabym się do pediatry bo wg mnie nie powinny wypadać

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry