Widok

Wypady motocyklowe

Hej, chętnie poznam kogoś do wspólnych wypadów motocyklowych w Trójmieście, bo jak wiadomo samemu tak jeździć to nudaaa..
Ktoś chętny?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

poszukaj na moto3miasto albo podobnym faceb........
Mogę jako pasażer robić, jestem w trakcie zdawania prawka i kupowania motocyklu:-)
I jak idzie nauka?
No ja właśnie w zeszłym roku zdałem, teraz kupiłem motocykl i chętnie bym pojeździć z kimś dla towarzystwa jakieś wypady poza miasto .
Nie długo egzamin z teorii mam, a z jazdą to problemu nie będzie, bo już dużo jezdzilem:-)myślę że do czerwca będe miał już prawko...i jak się uda to w tym roku motor jeszcze kupię...a ty czym smigasz?:-)

Jaki motocykl masz?

Ja zamierzam takie coś kupić jak zdam... Kawasaki zx6r 2011r 134PS

To nieźle. Ja mam "tylko" 20 letnie Kawasaki ER-5. I jestem zadowolony, bo zapłaciłem grosze, a jeździ :) Nie mam zapędów sportowca więc po sezonie mocy wcale mi nie brakuje, jak kiedyś będzie mnie stać na nowocześniejszy motocykl to myślę, że też na nic mocniejszego niż te 70KM nie będę patrzeć bo na publiczne drogi to uważam, że trochę bez sensu. Tylko ABS-u trochę mi brakuje bo jednak wolałbym, by był, nigdy nie wiadomo kiedy się przyda.

Też i mam staruszka którego niedawno uruchomiłem:-)ale 140 vmax:-)a z roku 86 ale tego nigdy nie sprzedam:-)

Życie Moje strasznie się zmieniło nigdy bym takiego motocyklu nie kupił ale teraz spełniam marzenia które miałem zablokowane... prędkość to jest to czego ostatnio mi brak:-)

Przejdzie ci.

Ze 20 lat temu miałem ciśnienie na bodźce. Robota to wymuszała.
Obrazowo: fast food.

Po latach... nadal umiem depnąć. Ale nie jest to do niczego mi potrzebne.
Obrazowo: slow food.

Łapanie smaków, których w pośpiechu nie zdążysz złapać.

Samochodem jak jadę to deptalem ile wlezie aż czuję że wyskakuje z pasu ale i tak but dalej bo wyciąga przednio napedowiec...:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciężko żeby to przeszło bo cały czas to mnie kręci, od 10 lat...w terenie zabudowanym zwalniam, ale potem bez granic...i nawet jak machają się nie zatrzymuje:-)

@Marek:

Z tego, co czytałem, wynika, ze jeszcze nawet prawka "A" nie masz.
Ja miałem pitolca na prędkość jakieś 10 lat po zrobieniu prawka. A jakieś 20 lat temu ;)
Przez te 20 lat mi przeszło... :D

Mi to nie przechodzi, nie raz punkty już kasowałem ale i tak dalej...myślałem że kiedyś mi papierosy pomogą żeby wolniej jeździć, ale to w drugą stronę zadzialalo:-)mam teraz busa ale i tak za szybki jak na nasze przepisy.. a przedtem smigalelem passatem CC:-)ale życie nie mam go juz...

Teraz robię, bo wkoncu trzeba być odpowiedzialnym, za to jak się jeździ i wg ubezpieczenie i wszystko...bez prawka odrazu nie ma uznania ubepieczalni...

> papierosy pomogą żeby wolniej jeździć

Hmmm...
Palę od 13 rż a nałogowo (czyli ponad paczkę dziennie) od 16.
Nie zauważyłem, żeby miało to jakikolwiek wpływ na styl jazdy ;)

> bez prawka odrazu nie ma uznania ubepieczalni...

Zgadza sie. W większości masz od ręki zwyżkę rzędu 200%

A jak palisz 3 paczki i nic nie pomaga wszystko przez to że moje życie się rozwaliło...zawsze byłem bardzo po układany i starałem się bezpiecznie wracać...teraz brak furtki zatrzymani ale bardzo i tak uważam żeby nic nie wywinąć na tych którzy jeżdżą prawidłowo...

Inne tematy z forum Towarzyskie

Para szuka pary (7 odpowiedzi)

Hej, chcielibyśmy się spotkać z fajną parą na drinka- inteligentni i zadbani - ona 34 on 42....

Moja Żona nie chce sie ze mną kochać (294 odpowiedzi)

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę. Co z kobietą moją jest nie...

Co myslicie na temat poligamii? (27 odpowiedzi)

W koncu czlowiek z natury jest poligamista, a monogamie wymyslile niektore religie... Jakie sa...

do góry