Widok

Wypłaty 500+ cz.2

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Tamten watek mocno się rozwinął, także zapraszam tutaj- kontynuacja:))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dziękuję za odpowiedź. Tak złożyłam już wniosek 11 maja i brak jakiekolwiek informacji. Byłam przekonana że trzeba zmieścić się w 3 miesiącach , gdybym miałabym dostarczać dodatkowe dokumenty np. Pit czy inne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też składałam na Piastowskiej na 1 dziecko. Miałam przy sobie PITy za 2014(PIT-11 Męża i nasz wspólny PIT-37) i pani ich nie chciała. Musiałam tylko napisać oświadczenie, że nie pracuję, nie osiągam dochodów, nie jestem zarejestrowana w PUP. I wspomnieć o stażu ze środków unijnych, który miałam w 2014r.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdańsk/ 8.04 wniosek na 1 dziecko , cisza i cisza ,06.06 email z formułką a tego samego dnia wezwanie o dostarczenie świadectw pracy , umów za 2014 rok i oświadczenie bieżących dochodów.Jeżeli tego nie dostarczyłyście mogą Was wezwać , przy składaniu wniosku teżmi mówiono że nic nie potrzeba bo pobierałam rodzinne a tymczasem wezwano.Zobaczymy ile to teraz potrwa.
Ja składałam 9 maja w gdańsku dzisiaj łaskawie otrzymałam meila oczywiście formułke że wniosek jeszcze nie rozpatrzony i że trzeba czekać cierpliwie
Słyszałam dziś w kuluarach Urzędu Miasta, że w Gdańsku, który jest enklawą PO, nie będą się spieszyli w wypłatami,chociaż są na to przeznaczone środki przez "przeciwną partię PIS.....coś w tym jest....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja 4 kwietnia 2016 r. przez bank i też nic :(
Niby się nie nastawiałam, bo dziś są a jutro ich może nie być, ale irytuje opieszałość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tymi wypłatami 500+ i 3 miesięcznym oczekiwaniem - przypomina mi to system przyznawania stypendiów na studiach - 3 miesiące na decyzję, po czymz wyrównaniem, a w tym czasie pieniądze na lokatach w bankach i na siebie "pracuja" a uczelnie z procentów remonty sobie robią....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Powiem Wam ze jednak cos daje pisanie do nich @ nawet jesli otrzymacie standardową formułkę zamiast konkretnej odpowiedzi..Mój wniosek przeleżał bez zadnej reakcji z ich strony ponad 2 miesiące i dopiero po @ coś ruszyło- a konkretniej zadzwoniono do mnie bym podjechała zrobić drobną korektę bo chcą wysłać pieniądze a to ich blokuje..A jeszcze kilka dni temu mój wniosek był nawet nie zweryfikowany..Tak więc piszcie, dzwoncie itp. jeśli minał już dość długi czas od momentu złożenia bo oni chybna sami w tym utonęli i nie ogarniają..Tym bardziej ze mój przykład nie jest jedynym który potwierdza tę teorię.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
hejka ,
Też do nich napisałam , otrzymałam szablonową formułkę to im odpisałam że oczekuje konkretnej odpowiedzi a nie formułki , którą wysyłają wszystkim.Godzinę później otrzymałam odpowiedz : cytat:
"Witam.
Szanowna Pani.

Pani uzupełniony wniosek czeka na wydanie decyzji, osoba decyzyjna,
zgodnie z przepisami prawa, musi zostać jeszcze raz zweryfikowany.
Na decyzję czeka jeszcze 23 tysiące wniosków, jest to proces
czasochłonny, dlatego ustawodawca dał organom gminy do 3 miesięcy.
Państwa zniecierpliwienie jest uzasadnione, ale nie mamy na to
jakiegokolwiek wpływu."
o i tyle w temacie , to czekam bo nic mi innego nie pozostało :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jestem z rumi
dziś dostałam przelew na kwiecień i maj
Ja również otrzymałam dziś mail, pierwsze 2 zdania i już wiem że to kopiuj wklej...

Witam.

Szanowna Pani.

Pana wniosek nadal czeka na weryfikację....

Hmmmm.... Pani czy Pana
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy ktoś wie czy w Gdyni będą jeszcze wypłaty w czerwcu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no mam nadzieję, bo składałam 1.04....
Ja 02.04 i całkowita cisza
Dziewczyny a ich punk znajduję się w głównym urzędzie miasta czy na 10 lutego?
a W Gdańsku gdzie jeszcze można składać wnioski, bo jeszcze nie złożyłam?
Żeby dowiedzieć się o statusie swojego wniosku trzeba podejść na 10 lutego
Hej dla wszystkich z Gdańska podejrzalam w mopr w Gdańsku numer do kontaktu w sprawie 500plus 583265025 odbiera Pan który jest zdziwiony i pyta a zkad Pani ma ten nr?A ja NA to skoro nie odbiera nikt innych numerów to dzwonię do Pana.
Mini, dzieki!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry