Widok
Jeśli chodzi o Gdańsk to od czerwca 500+ obsługuje tylko punkt na 3maja i tam są wszystkie wnioski. Jeśli ktoś ma inne zasiłki /dodatki to jego wniosek 500+ jest obsługiwany przez punkt na powstańców. Nr Tel wg tzw "literki" są na powstańców, dlatego tam nie mają po co dzwonić osoby które nie mają innych zasiłków /dodatków :)
Ja rozumiem ze dla wielu to duża suma. Porównując do średniej krajowej to znaczący przypływ gotówki. Nie rozumiem tylko tego stękania źe ktoś już dostał a inny jeszcze nie. ... Zgodnie z ustawą dostaną wszyscy którzy spełnia jakieś tam warunki wiec pozostaje tylko cierpliwie czekać a nie sprawdzać 4 razy dziennie stan konta plus dopytywac na forum kto z jakiego miasta i kiedy już dostał. Na każdego przyjdzie kolej.
Chyba jest tak że Gdańsk "płaci" 500+ z rodzinnym itp.
wniosek złożony przez PKO 16 kwietnia. Cisza! mail z zapytaniem nic nie dał- odpowiedź , że nie rozpatrzone i proszę czekać.
Wniosek na Drugie dziecko.
Dlatego dostają Ci , którzy biorą zasiłki itp. I od razu sprostuję , że nie mam nic przeciwko że ktoś ma rodzinne itp.
Czekamy i tyle.
Wszystkim cierpliwości i spokoju życzę . M
wniosek złożony przez PKO 16 kwietnia. Cisza! mail z zapytaniem nic nie dał- odpowiedź , że nie rozpatrzone i proszę czekać.
Wniosek na Drugie dziecko.
Dlatego dostają Ci , którzy biorą zasiłki itp. I od razu sprostuję , że nie mam nic przeciwko że ktoś ma rodzinne itp.
Czekamy i tyle.
Wszystkim cierpliwości i spokoju życzę . M
Gdańsk, pierwsze dziecko, wniosek złożony osobiście 08.04 w punkcie, nie pobieramy żadnych zasiłków. Do tej pory nie ma ani decyzji ani kasy.
Przez telefon dowiedziałam się tylko, że chociaż pani obsługuje moją literkę, to mojego wniosku nie będzie "przerabiała" - bo nie pobieramy dodatków.
Mailowo - dostałam szablonową odpowiedź.
Mam wrażenie, że "trudne" jedynaki, gdzie trzeba zdobyć info o dochodach i poświęcić minutę na obliczenie - zostawione są na koniec...
Przez telefon dowiedziałam się tylko, że chociaż pani obsługuje moją literkę, to mojego wniosku nie będzie "przerabiała" - bo nie pobieramy dodatków.
Mailowo - dostałam szablonową odpowiedź.
Mam wrażenie, że "trudne" jedynaki, gdzie trzeba zdobyć info o dochodach i poświęcić minutę na obliczenie - zostawione są na koniec...
Gdańsk
Wniosek złożony 13.04 na pierwsze dziecko. Pobieram rodzinne na kartę mopr. 08.06 wysłałam email z zapytanie o status mojego wniosku i tego samego dnia dostałam odpowiedź, że została wystawiona decyzja, która zostanie wysłana na wskazany na wniosku adres. Dnia 10.06 wpłynęła kasa na kartę za dwa miesiące.
Wytrwałości dziewczyny😊
Wniosek złożony 13.04 na pierwsze dziecko. Pobieram rodzinne na kartę mopr. 08.06 wysłałam email z zapytanie o status mojego wniosku i tego samego dnia dostałam odpowiedź, że została wystawiona decyzja, która zostanie wysłana na wskazany na wniosku adres. Dnia 10.06 wpłynęła kasa na kartę za dwa miesiące.
Wytrwałości dziewczyny😊