Widok

Wypłaty 500+ część 3.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak długo czeka się na podpis osoby decyzyjnej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani w piątek poinformowała mnie że mają 3miesiące razem z wypłcaniemiem gotówki. Nawet w kodeksie którym wklelaja na e-maila dokładnie jest opisane są warunki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
3 miesiace licza sie od zlozenia kompletnego wniosku! Wraz z.niezbednymi dokumemtami!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Autopoprawka: oczywiście miało byc 19 sierpnia
XxxX wypłaty są po 25 każdego miesiąca więc zapewne tak właśnie dostaniesz włącznie z wyrównaniem, moja koleżanka dostała decyzje 5 lipca, 26 lipca otrzymała przelew - wyrównanie od kwietnia + bieżące
Oni robią to jak chcą bez zasad kobiety z czerwca już dostają ,a Panie z kwietnia nic nie dostały .Powinna Pani xxxx zadzwonić do mops do pani kierownik 583265011i zapytać co jest z przelewem bo od decyzji 4dni i kasa na kącie może mają problem z kątem
XxxX liczy się data złożenia wniosku, nawet jeśli donosiłaś dokumenty to Twój wniosek cały czas jest otwarty :)
A to ciekawe :) ja składałąm na pierwsze dziecko , 29.04 donosiłam dokumenty 29.07 decyzja wyszła 1.08 i do tej pory cisza . To sie liczy data złożenia czy doniesienia dokumentow :)
Wniosek na 1 dziecko złożony 26 kwietnia,dokumety uzupełnione 5 sierpnia na miejscu, przelew za kwiecień-lipiec br. 29 siernpnia, uff ;)
w Gdańsku
W gdyni czy w gdansku ?
ja składałam wniosek 14 kwietnia, na drugie dziecko, problem w tym, że mój mąż pracuje za granicą i tam odprowadza składki, wniosek powędrował do Urzędu Marszałkowskiego i stamtąd dostałam informację o dostarczeniu dokumentów, wysłałam je miesiąc temu i cisza, czekam cierpliwie :D
Na pierwsze.
Witam
Mam pytanie Czy na pierwsze dziecko składałaś wniosek?Czy na drugie to ma duże znaczenie bo na drugie szybciej rozpatrują wnioski twierdzą że niema tyle wpisywnia w system
Wczoraj napisałam odwołanie.
Podobno mają 7 dni na jego rozpatrzenie.
wniosek złozony 20.06 przelew z wyrównaniem za 04-07 wpłynął 08.08, zaskoczyli mnie , ze tak szybko, decyzji nie mam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
Ja pisałam już kilka razy do mops za każdym razem dostałam odpowiedź tą samą zrobioną kopiuj wklej.W końcu dziś nie wytrzymałam i napisałam litanie że klientów traktują jak powietrze nawet nie czytają co piszemy no i dostałam odpowiedz z numerem telefonu i imieniem i nazwiskiem kto zajmuje się moim wnioskiem .Najlepsze jest to że Pan jest na urlopie porażka totalna.W innych miastach i gmniach Gdańska czekają tylko po dwa miesiące i mają kase bez problemu.
Jeżeli nie zawrzecie związku małżeńskiego to chyba nie . Ale jeśli do łśubu dojdzie i talk trzeba to zgłosić dzisiaj dostałam decyzje i własnie w pouczeniu było że moim obowiązkiem jest zgłoszenie zmiany w ilości członków rodziny
Jeśli nie jest to ojciec dziecka to chyba nic się nie zmienia
A co w sytuacji gdy, decyzja jest do końca 2017, ja jako samotna matka ale wiadomo w ciągu 1.5 roku dużo może się zmienić co w sytuacji gdy znajdę partnera ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry