Widok

Wypłaty 500+

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
Gdynia przez bank
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A w Gdyni czy w Gdańsku skladalas? Ja dodatkowo skladalam na 2 dzieci to dłużej im to zejdzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Składałam w Gdyni na 3 dzieci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A teraz ja się wypowiem :-). Właśnie dzwoniłam do UM w Gdyni z zapytaniem czy mój wniosek rozpatrzony czy jeszcze nie. Miła Pani powiedziała, że jest ochrona danych osobowych i tylko osobiście mogłaby mi udzielić takiej informacji. Przy okazji wspomniała, że są cały czas na etapie rozpatrywania wniosków z 1 kwietnia :D :D :D. No ale jeśli ktoś składał do 15 kwietnia i pobiera u nich rodzinne to są to najprostsze wnioski bo nie muszą sobie ściągać, żadnych dokumentów dodatkowych i takie osoby mogą (ale nie muszą) być wciągnięte na listę płac pod koniec tego miesiąca. Mi się nie spieszy co prawda ale z ciekawości czytając Wasze wpisy zadzwoniłam sama do nich. Miłego dnia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdańsk.
Udało mi się dodzwonić na bezpłatną infolinię.
Wniosek składałam osobiście 1/04.
Decyzją jest podpisana, zostanie wysłana listem zwykłym.
Wypłata wkrótce (środa lub piątek, lub poniedziałek).
Tylko za kwiecień.
Za maj po 25/05.
W kolejne miesiące też zawsze po 25.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A myślicie ze można złożyć ponownie wniosek? Moze akurat szybciej by doszedł niż ten z01.04?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Diana , na jedno czy na więcej dzieci ?
Ja składałam przez bank, ale zastanawiam się czy nie lepiej iść osobiście ? Bo skąd mam wiedzieć że poprawnie złożone jak nic nie wyskoczylo aby załącznik dołączyć :/ ja na pierwsze dziecko składałam, rodzinnego nie mam przyznanego bo musiałam ojca dochody podać mimo że nie żyjemy razem :/ alimenty dobrowolnie, mam 1000 kosiniakowego wiec w sumie powinno mi się należeć
3/4 z Was pobiera jakieś zasiłki z MOPSu/MOPRu ???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Tez mnie to ciekawi jak to się robi żeby ciągnąć z mopru kasę?
Taka bieda?Chyba nie skoro na neta starcza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
Xyz dobrze ze tobie na wszystko starcza
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
Posiadanie Internetu nie świadczy o stanie majątkowym człowieka. Tak samo jak samochód nie jest już teraz oznaką bogactwa.
Zastanów się co piszesz. A może zazdro Cię zżera?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Powinny być dokładniejsze kontrole to by skończyło życie z cudzych podatków.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Xyz skladalas na 500+?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak,ja pobieram rodzinne zwane inaczej zasiłkiem rodzinnym.Alimentów nie pobieram bo żyję z mężem..może bogaci nie jesteśmy ale za to tworzymy szczęśliwą rodzinę...nigdy nie byłam po żadną pomoc w pomocy społecznej,czy według Ciebie jestem patologią lub leniem?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Złożyłam ponownie wniosek zobaczymy czy bedzie szybciej ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
ALE PRZEZ INTERNET?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja nie wiem czy rozsądne jest składanie ponownie wniosku. Żeby czasem się wszystko nie przedłużyło jak zobaczą zdublowany wniosek w systemie i będą wzywać do wyjaśnień.
Nie powiem, też mnie to korciło ale wydaje mi się, że to zaszkodzi tylko...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spróbowałam zobaczymy, tak przez internet ale przez inna stronkę niż za 1 razem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Najwyżej mnie wezwą przynajmniej cos zacznie sie dziać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry