Widok
Wyrok w sprawie alimentów a odwołanie sie pozwanego - kto wie???
W zeszłym tygodniu sąd wydał wyrok w sprawie o alimenty. Pozwany napewno będzie chciał się odwołać od wyroku lub zaskarżyć wyrok. Wiadomo, że to potrwa zapewne dłuuuuugo, co do tego czasu? Jakie alimenty pozwany ma mi płacić, ponieważ gdy odwoła się wyrok nie uprawomocni się w ciągu 21 dni...ktoś wtajemniczony? :)
Z tego co mi wiadomo traktuje się to tak jakby nie było jeszcze wyroku. Nie jestem pewna ale jeśli wyrok się utrzyma to chyba musi wyrównać..W każdym razie to 21 dni jest dla pozwanego, potem Ty masz ileś tam czasu na odpowiedź na to pismo no i jeszcze są ma też chyba coś koło 3tygodni na zapoznanie się z Waszymi pismami.
Hmm...trochę zdziwiło mnie zdanie "Jakie alimenty pozwany ma mi płacić" walczysz o alimenty na siebie czy dziecko?
Hmm...trochę zdziwiło mnie zdanie "Jakie alimenty pozwany ma mi płacić" walczysz o alimenty na siebie czy dziecko?
chwila tu poprawiam jak czegos nie wiecie to nie piszcie z uzasadnieniem to czeka sie do 2 tyg czyli dluzej jak chcesz skladac apelacje ty ale jesli chcesz tylko klauzule to szybciej to jedno i drugie szukasz komornika i masz kaske ,ja mam tez male dziecko sciaga komronika co do zł,tez pisalalm o uzasad ale bez sensu chcial palelcje ale jej nie oplacił ale ja mialal sparawe dopieta na ost guzi czyl komornik.
Wszystko zależy od sytuacji w jakiej dokładnie się znajdujesz i wypadałoby byś podał nieco więcej szczegółów. Jeśli liczysz na fachową pomoc, to zdecyduj się na rady mecenasa Mindykowskiego z gdańskiego Wrzeszcza, który na co dzień zajmuje się sprawami o alimenty, rozwodowymi itd.. Myślę, że spokojnie mógłby Ci pomóc.