Widok

Wyrok w sprawie alimentów a odwołanie sie pozwanego - kto wie???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
W zeszłym tygodniu sąd wydał wyrok w sprawie o alimenty. Pozwany napewno będzie chciał się odwołać od wyroku lub zaskarżyć wyrok. Wiadomo, że to potrwa zapewne dłuuuuugo, co do tego czasu? Jakie alimenty pozwany ma mi płacić, ponieważ gdy odwoła się wyrok nie uprawomocni się w ciągu 21 dni...ktoś wtajemniczony? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nikt mi nie pomoże? ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co mi wiadomo traktuje się to tak jakby nie było jeszcze wyroku. Nie jestem pewna ale jeśli wyrok się utrzyma to chyba musi wyrównać..W każdym razie to 21 dni jest dla pozwanego, potem Ty masz ileś tam czasu na odpowiedź na to pismo no i jeszcze są ma też chyba coś koło 3tygodni na zapoznanie się z Waszymi pismami.
Hmm...trochę zdziwiło mnie zdanie "Jakie alimenty pozwany ma mi płacić" walczysz o alimenty na siebie czy dziecko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ten wyrok co masz piszesz pismo do sadu zeby wydali ci go z klauzula wykonalnosci i jak wydaja to idziesz do komornika .Co z tego ze sie odwola ma placici tyle ile nakazal sad 1 instytancji i jesli aplecyjny zmieni to tak ale ma placic tyle i ma teraz nakazaner jak nie to komornik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
placi mi na konto poniewaz dziecko jest maloletnie to chyba oczywiste...dzięki za wskazówki
a czy wyrok wysyłają pismem do domu czy musze pisać pismo zeby taki wyrok dostac do domu?
musisz napisać pismo,że chcesz dostać ten wyrok z uzasadnieniem
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
Ale mi nie zalezy na uzasadnieniu...chodzi mi o sam wyrok bo chce go zobaczyc, poki co pani w sekretariacie przez telefon podala mi wyrok. czy aby napewno mi go nie wysla?
Jeśli pozwany będzie chciał się odwoływać na zrobi to na podstawie uzasadnienia wyroku..dlatego dobrze abyś Ty też go miała.
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
chwila tu poprawiam jak czegos nie wiecie to nie piszcie z uzasadnieniem to czeka sie do 2 tyg czyli dluzej jak chcesz skladac apelacje ty ale jesli chcesz tylko klauzule to szybciej to jedno i drugie szukasz komornika i masz kaske ,ja mam tez male dziecko sciaga komronika co do zł,tez pisalalm o uzasad ale bez sensu chcial palelcje ale jej nie oplacił ale ja mialal sparawe dopieta na ost guzi czyl komornik.
trzeba najpierw opalcic ta kwote na apelacje :( najpierw masz wyr z klazula i sciagasz sobie a jak on sie odwola to najpierw oplaca wtedy przyjmuja moj nie oplacicl a komornik dziala:)dalej
Czy jest możliwoś odwołania się od wyroku za nie płacenie alimentów ? Jaśli tak to gdzie zkładać i ile mam na to czsu ?

Wszystko zależy od sytuacji w jakiej dokładnie się znajdujesz i wypadałoby byś podał nieco więcej szczegółów. Jeśli liczysz na fachową pomoc, to zdecyduj się na rady mecenasa Mindykowskiego z gdańskiego Wrzeszcza, który na co dzień zajmuje się sprawami o alimenty, rozwodowymi itd.. Myślę, że spokojnie mógłby Ci pomóc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem była małżonka rozwód jest z winy byłego tErazma sadzilam ho o podwyżkę sad przyznał mi jalomuzne w kwocie 100 zł w sumie 500 a on ma 5000 nie wspomiędzy o korzyściach jakie miall z tytułu dzieci bo brał za nie zwrot podatku i jest o tym nie mówi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

do góry