Widok
Pediatra powinien dać skierowanie do przychodni reumatologicznej w Sopocie,kiedyś leczyło się debecyliną/penicylina o przedłużonym działaniu/ to dosyć bolesny zastrzyk i podaje się go ze środkiem znieczulającym , o ile dobrze pamiętam 1 x na 10dni przez 2-3 miesiące.dziecko musi być pod kontrolom reumatologa z uwagi na zagrożenie chorobą reumatyczną.
Witam,
Nie wiem czy moje pytanie dotrze, ale jak skończyło się to? Moja córka ma też bóle stawowe, od roku. wszystko w normie oprócz ASO a pani reumatolog mówi, że na ASO mam nie zwracać wagi, że takie ilość to nie ważne. Ma ponad 750 a norma jest 10-22. Utrzymuję się ten poziom od 1 badania- pół roku bez zmian, nawet minimalnie wyższe.
Nie wiem czy moje pytanie dotrze, ale jak skończyło się to? Moja córka ma też bóle stawowe, od roku. wszystko w normie oprócz ASO a pani reumatolog mówi, że na ASO mam nie zwracać wagi, że takie ilość to nie ważne. Ma ponad 750 a norma jest 10-22. Utrzymuję się ten poziom od 1 badania- pół roku bez zmian, nawet minimalnie wyższe.