Widok

Wysokie tetno dziecka w 12 tyg...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wczoraj miałam USG genetyczne.
Lekarz powiedział, że wszystko ok.
Przepływy ok, akcja serca ok.

Dopiero w domu spojrzałam na wynik, gdzie było tętno 170.
Do tej pory zawsze było 150!

Martwie się czy to coś złego.
Czy moje nerwy mogły mieć wpływ na teętno dziecka? Bo faktycznie bardzo mocno się denerwowałam przed badaniem...

Lekarz polecany, nie mój, bo mój genetycznego nie robi więc poszłam do innego....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wysiłek fizyczny dziecka :) Wystarczy, że się trochę poruszało i tętno mu skoczyło, bez obaw!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiście ze Twoje nerwy mogą miec wpływ na tętno dziecka ..tak pewnie było
spokojnie - jeśli lekarz SPECJALISTA stwierdził, że wszystko ok - to co my bez wykształcenia medycznego mamy dodać? ;) może tylko tyle, że ogólnie wiadomo, że płód reaguje na nastroje matki? Dlatego ciężarnym zaleca się spokój ;) (stres źle wpływa na dziecko - przez hormony wydzielane w sytuacjach stresowych)
gdzieś kiedyś czytałam ,ze dzieci tez stresują się jak wykonywane jest usg
u mnie na genetycznym, babka nie mogła zmierzyć przezierności...kość karkowa była owinięta pępowiną....ja się tak zaczęłam denerwować...już czułam, że mam wypieki i "płonę"....

potem, zaczęła postukiwać mi brzuch żeby maluch się ruszył...tętno mu wyszło 179! i od razu skierowanie na Pappa, a po 18 tc na echo serca płodu...a tak zawsze ma 150:) także mój stres wpłynął na maleństwo
my mieliśmy tętno 166 w 12tc i lekarz mówił, że wszystko w jak najlepszym porządku.
Także się nie denerwuj bo jak specjalista mówi, że jest ok, to znaczy, że jest ok.

Tym bardziej jak mówisz, że sama się denerwowałaś.
image
No u mnie też uparciuch nie chciał się odpowiednio odwrócić do potwierdzenia obecności kości nosowej. Chyba z 40 min tam leżałam i też lekarz pukał w brzuch ....A nerwy były i przed i po...

Zadzwoniłam do mojego lekarza prowadzącego i też mnie uspokoił. Zaraz na początku zapytał o moje tętno...

Dzięki Dziewczyny już mi lepiej...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry