Widok

Wysypka na brzuchu w 9 miesiacu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny doradzcie mi czy isc do swojej lekarki bo tak pare dni temu posmarowałam brzuch oliwka którą szybciej nigdy nie smarowałam ( smarowałam brzuch kremem na rozstepy i było wszystko oki ) no i teraz od dwoch dni mam wysypke na całym brzuchu dodam tylko ze jestem w 37 tyg. ciazy . I wizyte mam dokładnie za tydzien i teraz nie wiem czy dzwonic do lekarza i isc juz dzis z tym czy poczekac . Dodam tylko ze od paru dni swedzi mnie okropnie całe ciało nie wiem czemu :( Najchetniej to bym sie cały czas drapała miała któras z was takie cos ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja to mialam i trwalo to z 3 miesiace :( masakraaaaaaaaaaaaaaaa
swedzialo tak strasznie i nic mi nie pomoglo nawet u dermatologa bylam i nic :( trzeba to przejsc
image[/url]
image[/url]
No nie wiem, jak bym nie bagatelizowała nawet wysypki na końcówce ciąży. Może to tylko uczulenie, może sygnał od organizmu, że coś jest nie tak? Nie chcę Cię straszyć, ale co Ci szkodzi zadzwonić do swojego lekarza i spytać? Nawet podejść bez zapisywania się.
image image
idz do lekarza - lepeij niech wykluczy to :
http://www.ciazowy.pl/artykul,cholestaza-ciazowa-zagrozeniem-dla-dziecka,960,1.html

mozliwe tez , że to nic grożnego ale lepiej dmuchac na zimne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
O właśnie, nazwa tego cholerstwa wypadła mi z głowy.
image image
Też to miałam i byłam u dermatologa. Zakaz używania kremów przeciwko rozstępom ale za to miałam używać emolienty. I przeszło. Używałam Allerco, emolium i oillan. Jeszcze jakiś z droższych ale skutki były takie same jak po oillanie więc pozostałam przy tańszej wersji
mi te nic nie pomogly :(
image[/url]
image[/url]
mozesz sobie kupic sodę oczyszczoną spożywcza w sklepie , rozpuścić w 1/3 szklanki wody i posmarowac brzuch - powinno pomóc na swędzenie ..
A mi wyskoczyla wyspypka w 38tyg, tego samego popoludnia poszlam do mojej lekarki, dala mi liste badan do zrobienia nastepnego dnia. (gdyz mogla byc np. przeciazona watroba) Nie dazylam jednak ich zrobic, bo tej samej nocy wyladowalam na porodowce:)
pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania!
image
ja także dostałam w 9 miesiącu ciąży wysypkę- najpierw na brzuchu potem na całym ciele i też strasznie swędziało. poszłam do lekarza ogólnego a ten polecił smarować się pudrodermem- pomogło. Ale później i tak moja gin kazała zrobić badania żeby wykluczyć czy ta wysypka nie ma nic wspólnego z wątrobą- na szczęście było wszystko ok. Ja chyba dla własnego spokoju bym poszła do lekarza. pozdrawiam i życzę lekkiego rozwiązania:-)
Wysypka pod koniec trymestru występuje ze zmian hormonalnych i trzeba z tym przeżyć. Z wątrobą miałam dobrze .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry