Widok

Wysypka na twarzy niemowlaka 11 miesięcy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, moja córka ma od miesiąca utrzymująca się wysypę na policzkach, nie ma tych krostek dużo,ale są.Po nocy ma ich mniej a w dzień robią się bardziej czerwone, czasami z białymi końcówkami.Byłam u lekarza i najpierw kremil Olilatum na który jak sie okazało jest uczulona, maść atopowa, też nic lipobase też nic alatntan plus też nic,przyczyną zapewne jest jakiś skłądnik jedzenia i też nie wiem co,bo nie dostaje nic nowego, testowałam nie podawanie kaszek smakowych po kolei i nic. Nie wiem czy jest sens zowu dzisiaj gnaćdo lekarz, bo obawiam sie,ze tym razm przepisze maść na sterydach a nie chciałabym zeby pozniej wyszło więcej krostek. Już nie wiem co mam robić.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja bym obstawiala ze to reakcja na pierwsze bardziej sloneczne dni. Przynajmniej u nas tak bylo. Jak juz sie buzia troche do slonca przyzwyczaila to problem zniknal...
A swoja droga moze warto isc do innego lekarza???
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Albo potówki??Mi lekarka kazała przemywać spirytusem salicylowym i zeszło, ale jak się spoci to nadal się robią.
podobne krostki miał mój synek przy uczuleniu na jajko

Najlepiej zrób badznia krwi na najczestrze alergeny - koszt ok 40-60zł a wiesz wszystko
No i nie opieraj sie tylko na diagniozie pediatry - nei wszytcy mają trafne - najlepiej z takimi krostkami iść do pediatry alergologa

Co do masci sterydowej --- to wg lekarzy najlepszy bo najprostrzy sposób załatwienia sprawy, ale..... znikają tylko objawy a nieźródlo choroby wiec tak naprawdę za wiele nei daje i jest niebezpieczna dla malucha
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Majka moja córcia ma 1,5 miesiaca i też ma wysypke na policzkach i troszke na szyjce. Teściowa doradziła by przemywać rumiankiem i smarować linomagiem. I musze przyznać że troszkę pomogło.

I może faktycznie to reakcja skóry na pierwsze słonko...
U 1,5 miesięcznego dziecka to może być trądzik niemowlęcy. Moja też to miała, ale u starszego dziecka to chyba już nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze to byc tez mieczak zakazny proponuje sie wbrac do dobrego dermatologa ja tak zrobilam i dziecko wyleczylam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ponoć dobry dermatolog jest w Sopocie na Armii Krajowej. Nie pamiętam jak się przychodnia nazywa, ale jest jedna tylko. Na NFZ i krótko się czeka-kilka dni. Nie trzeba mieć skierowania od pediatry. Ja się wybieram z moją, ale myślę iść tak w przyszłym tygodniu.
Mój synek (11 m-cy) również ma wysypkę na policzkach, raz większą raz mniejszą. Nasza pediatra mówi, że ma wrażliwą skórkę i tak reaguje na słońce, wiatr...
a konsultowałas to z alergologiem?????? dziewczyny - mówię wam - dla świetego spokoju zróbcie badania z krwi maluchom
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
może byc reakcja na słońce , to taka drobniutka, czerwona wysypka często swędząca , jesli chodzi o testy alergiczne u dzieci to z tego co wiem wiarygodnie wychodza dopiero po 3 roku zycia także chyba szkoda kasy jak dziecko malutkie
u mojego syna taka wysypka wychodziła na nózkach , na plecach . na karku jak tylko słonko mocniej przygrzało ale w sumie tylko w 1 roku zycia- pierwszego lata , potem chyba skóra się przezwyczaiła . Smaruj filtrem 50 i osłaniaj od słonka zobaczysz czy bedzie poprawa.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry