Widok

Wywoz smieci Koleczkowo

Witam a ja mam pytanie z jaka firma podpisac umowe na wywoz smieci - oprocz Saniporu czy jest ktos tanszy czy wogole sie to oplaca , pozatym jak to sie ma do nowej ustawy ktora weszla ze gminy beda za nas wybieraly odbiorce smieci i jak to bedzie liczone od metra , mieszkanca ? co polecacie jaka firme (w sumie 1 pojemnik co 2 tyg) to chyba standard , pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masz jeszcze do wyboru Agora Wejherowo lub Stachtrans Kielno.
Dane kontaktowe znajdziesz w necie.
Stachtransu nie polecam.Mam z nimi umowę do końca roku i zmieniam firme.Po śmieci przyjeżdżają z reguły póżniej niż w harmonogramie i w efekcie pojemnik jest stale przepełniony a po śmieci segregowane to wcale nie raczą przyjechać.Zdecydowanie nie polecam
witam,
a ja mam odmienne zdanie nt Stachtransu. Przyjezdzaja regularnie, ostatnio byli po segregowane zgodnie z harmonogramem. Naet nie robia problemow jak mam fakture przeterminowana :). Koszt to cos okolo 25zl brutto za duzy pojemnik tj 240L, sasiedzi maja mniejszy 120L i narzekaja ze im nie starcza. W porownaniu do saniporu to cena konkurencyjna bo tam za taka kwote mialem 120L.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wywożone są u mnie śmieci raz w miesiącu,bo mamy gospodarstwo i odpady kuchenne i ogrodowe idą do kompostnika i do skarmienia.Tak więc ostatnio po śmieci byli panowie ze Stachtransu na początku sierpnia.Już drugi pojemnik mam prawie pełen a plastiki miały być odebrane już dobry tydzień temu i dalej sobie stoją.Po telefonie obiecali,ze przyjadą,ale wciąz ich nie widać. Mieszkam dwa kilometry od wioski i może to jest problem?Nie, no śmieszne!
WItam dla zainteresowanych ceny jakie sie dowiedzialem sa na dzien dzisiejszy takowe : Sanipor 20zl brutto za pojemnik 120 l maja swoje pojemniki za 160zl do kupienia albo dziezawisz od nich , Agora 18zl lub 32zl zalezy jaki pojemnik ale przyjezdzaja do Koleczkowa tylko raz w miesiacu , a Strachtrans ma ceny 17netto za 120L lub 25 netto za 240 i mozna u nich kupic za 70zl np, 120L uzywany pojemnik....wiec ceny podobne niema konkurencji :-) pozdrawiam Po segregowane przyjezdzaja co 3miesiace foirmy Sanipor daje gratis worki chyba to segregacji...to chyba tyle ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Osobiście polecam Sanipor. Od początku zero problemów z odbiorem śmieci. Płacę kwartalnie ok. 139 zł za wywóz raz na dwa tygodnie jednego dużego pojemnika. Zawsze są na czas i jak nazbiera mi się coś więcej, to bez problemu też to zabiorą! Za co dostają dosłownie 10zł dla siebie za fatygę. Segregowane odbierają też regularnie, a worki na nie dostarczają w cenie usługi. Sąsiadka ma konkurencyjną firmę i widać, że pojawiają się jak im się przypomni :/
Ja tez z nimi mam podpisana umowe (Stachtransem) i jak dotad to zadnych problemow. Regularnie odbieraja te smieci co 2 tygodnie, a sortowane takze wg rozpiski jaka dali. Za 13 wywozek pojemnika 240l co 2 tygodnie zaplacilem 350,-
Muszę pochwalić "Stachtrans"Chyba czytają to forum:) Ostatnio bardzo terminowi i dokładni.Jak tak bedzie dalej to jednak zostanę przy ich usługach bo z końcem roku chciałam zmienić usługodawce.W tej sytuacji jeszcze się wstrzymam.

Inne tematy z forum Koleczkowo

Przyłączenie Bojana do Gdyni (153 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Włamania w Koleczkowie (65 odpowiedzi)

Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych...

do góry