Widok

Z innej beczki...niewymiarowe kołdry...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny poszukuję kołdry conajmniej 200 x 220, gdzie mozna takie dostać, albo czy można gdzieś uszyć, jeżeli tak to gdzie?? Jakaś cena?? Z góry dzięx.

;)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
IKEA ? widziałam tam takie ....

image
image
jysk

image
image
W Ikea strasznie drogie, Jysk...hmmm chyba nie widziałam nic porządnego... :(

image
kropka w Redzie jest zakład który szyje super kołderki i poduszki; już od paru lat mam takie w domu i tutaj do Gliwic też sobie kupiłam
zaraz spojrzę na metke i podam Ci dokłądny adres i nazwę

image
image
O extra Wiperku, a przy okazji co tam z tymi zdjęciami ;)

image
już mam
Polskie Pierze i Puch Sp. z o.o.
ul. Ogrodników 2a
Reda
tel. 58 678 44 41/42

ehhh zdjęcia
nie mogę ich ściągnąć od rodzinki :(

image
image
Aha...cos o tym wiem, ja nadal za to czekam na moje zdjęcia od fotografa... :)

image
a w makro na pewno są bo mi mama tam kupiła no i nie była aż tak strasznie droga:)

tylko pozniej jest problem z pościela a jak jest to nieciekawy kolor wbadź razie trzeba się nachodzić

no ale kołderka super starcza na 2je
image

A ile kosztowała i jaki wymiar??

image
kropka ja w Redzie kupowałam 2 poduszki duże i kołdre i zapłąciłam 230 zł jakoś tak

image
image
Ahm no to nie tak duzo, w IKEA sama kołdra to jakieś 500-600 zł :(

A my tacy nie wymiarowi, łóżko mamy na zamówienie na 220 cm...wysocy po prostu jesteśmy.

image
a jakby tak zszyć dwie mniejsze ...hm

image
image
Tez o tym myślałam, ale hmm czy to sie nie rozedrze??

image
jak dasz do pracowni kraw.... chyba nie .... to co wy zamierzacie robić pod ta kołderką ..heheheh :)))))

Alana - Serwetki, obrusy 80-815 Gdańsk, Trakt Św. Wojciecha 29 tel.309-03-51 wew. 382

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------
PERFECT - zakład produkcji kołder, śpiworów, poduszek... 81-714 Sopot, Winieckiego 49/2 tel.672-82-86 fax 672-82-86

Selene - Materace, kołdry, poduszki 81-854 Sopot, Al. Niepodległości 681 tel.555-06-41 fax 555-04-41

image
image
kropuś zadzwoń do Redy i sie zapytaj czy takie robią

image
image
kropko no kurcze nie pamiętam ceny ale chyba wtedy trafiła się nawet jakaś promocja wiem że nie była to straszna cena a wymiar 200/220
image

Dzieki dziewczyny, napewno skorzystam... :) zima się zbliża trzeba sobie ciepłe gnazko uwić ;)

Pomarańczko, wiesz, jako mężatka juz powinnaś wiedziec co w łożu małżeńskim się wyrabia... ;)
.
.
.
.
śpi
czyta książki
oglada filmy
gra w szachy
.
.
.
no bo przecież nic innego ;) hihi

image
heheheheheheehheheh :))))

dokładnie . Lesiu czyta .. jak nie gazety to książki :)

kurcze blade!;)

image
image
Kropka,
my kupowaliśmy kołdrę w takim rozmiarze właśnie w Jysk. Płacilismy około 150 zł. Kołdra wypełniona kaczym pierzem. Jest SUPER!
Poszukaj dobrze bo tam jest kilka rodzajów kołder w tym rozmiarze :)
Duży Jysk otworzyli ostatnio w Carrefourze.

image
Ahm...ok Pumka, jak mi się uda to zajadę i zobaczę, 150 zł to tak w sam raz ... dzięx :)

image
I też jesteśmy wysocy - 182 i 199 cm :) Łożko 180x200 :)
I powiem Ci że jak między nami śpi kot to czasem nawet taka duża kołdra jest za mała....
Kiedyś byliśmy na Cyprze i tam mieli najwspanialsze kołdry na świecie - 250x250. Ale pościeli takiej to u nas nie dostaniesz...

image
No my mamy 178 i 195 :), łózko na zamówienie 220 długie 200 szerokie, kołdry nam ciągle za mało ostatnio nawet śpimy pod dwoma, ale chcemy to wymienić na jedną, fakt z pościelą jest kłopot, widziałam co prawda 200x200 poszwę w IKEA ale sam komplet to 150 zł chyba...

image
Pościel 200x220 to dostaniesz spokojnie :) Np w Jysku, albo na Hali w Gdyni pod ziemią jest takie stoisko, albo na Starowiejskiej - też jest sklep z pościelą. Ja pierwszą pościel kupiłam własnie w Jysku a następne to sobie na Święta zażyczyłam ;]

Mi się maży właśnie ta cypryjska kołdra ale do niej to pościeli nie ma u nas.

image
Takie koldry są na Przymorzu na tagru. Jest tam taka pani, ktora ma budkę z poscielą z owczej welny. Są bardzo coeple i lekkie i niezbyt drogie. Polecam

image
Ja kupowałam w Auchan kołdry o takich wymiarach możesz tam kupić jaką chcesz normalną albo dla alergików!

W IKEA kołdry mają max. wymiar 200x200, nie 200x220, więc dla bardzo wysokich osób mogą być za krótkie (my mierzymy 163 i 183, więc jest jak znalazł).

Wydaje mi się, że nie płaciliśmy tak dużo za kołdrę, tylko ok. 200 złotych.

Komplety bielizny pościelowej może nie są najtańsze, ale mają bardzo ładne wzory, niespotykane gdzie indziej. Jakbym kupiła w innym sklepie dużą kołdrę 200x220, to nie mogłabym nic z IKEI kupować...

Muszę przyznać, że udało nam się kupić bieliznę pościelową bardzo wysokiej jakości. Mamy dwa komplety ciemnoczerwonej pościeli - jeden ze zwykłej, ale grubej bawełny w kwiatowy wzór, drugi satynowy, śmiesznie zapinany, haftowany. Mam ją dwa lata, piorę ją na okrągło, a pościel wygląda jak nowa.

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry