Widok

Z nożem na dziewczynę

Opinie do artykułu: Z nożem na dziewczynę.

Do makabrycznego zdarzenia doszło w czwartek wieczorem w Gdańsku. Mężczyzna podciął gardło dziewczynie, która wysiadała z kolejki w Gdańsku Głównym. Jak powiedziała nam rzecznik gdańskich stróżów prawa, Danuta Wołk-Karaczewska:

- Około godziny 19.30 karetka pogotowia przewiozła zakrwawioną kobietę z raną szyi do akademii medycznej w Gdańsku, gdzie natychmiast skierowaną ją na blok operacyjny i poddano zabiegowi.

Dziewczyna ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To chyba logiczne

Facet puszczający plotki o grasującym nozowniku jest chyba niezrównoważony, albo układa scenariusz thillera

"Ostatnia wichura wyrządziła wiele szkód. W Gdańsku doszło też do kolejnej tragedii wywołanej przez wichurę. Na idącą ulicą kobietę przewrócił się kamienny mur. Okalał on teren kościoła św. Bartłomieja przy ulicy Gnilnej. Mimo szybkiej akcji ratowniczej 49-letnia kobieta zmarła w szpitalu. To kolejna ofiara silnych wiatrów na Pomorzu. W ubiegłym tygodniu zginęły trzy osoby. Po raz kolejny wiele pracy mieli strażacy."
artykuł na tym forum...

teeee Gal anonim

podobno koło Madisona krąży jakiś Zombie, następnym masz być Ty... heeeeheeeeeee
Jednak nie brak wsród nas bajkopisarzy

Gal niezłe dowcipy opowiadasz

Policja nie chce siać paniki??

Narazie to Ty ja siejesz. Kto Ci takich bzdur naopowiadał, że zginęła od ciosu nożem? Tak właśnie rodzą się durne plotki i pożywki dla różnego rodzaju oszołomów.
Przecież to stało się we pamiętny wtorek 23.11 ok 21.40 p.Regina szła do pracy do przychodni "Aksamitna" i runął na nią mur z prawosławnej parafii na Gnilnej. Zastanawiam sie, komu zalezy na sianiu paniki i rozgrzebywaniu sprawy tego wypadku?

na patrz to nam tu siostra ofiary nabajerowała ... :P

WIEM BO OBOK MIESZKAM

MUR SIE PRZEWRÓCIŁ DZIEŃ PÓŻNIEJ

Palesky,

z Twojej wypowiedzi wynika dość oczywisty wniosek:
jesteś PRZECIW KK, bo to Ci sprawia dyskomfort psychiczny, wolisz nie mieć "na sumieniu"...brak mi słowa, by "to coś" określić. Trochę to rozumiem, ale nie do końca biorąc pod uwagę aktualny stan naszego sądownictwa i aktualnie panujące tam obyczaje i tzw. trYndy.
Jestem przekonana, że jeśli jakiś wyjątkowo brutalny bandzior zostałby skazany na dożywocie i warunki, jakie proponujesz (łańcuchy i orka za miskę kaszy), to:
1. organizacje od praw człowieka podniosą wrzask, że takie warunki urągają naszym (europejskim) obyczajom i że takie traktowanie "człowieka" jest wbrew prawu;
2. po odsiedzeniu pewnej części kary skazany ma szansę ubiegać się o przedterminowe zwolnienie z powodu choroby (własnej, mamusi lub szwagra), złego stanu zdrowia lub każdego innego. Policjant, który zatłukł pałą dzieciaka-kibica (nie chcę bronić kibica), dostał 8 lat, a wyszedł po 4(?).
Nie wspomnę o jakże często stosowanych u nas "urlopach" w postaci przepustek lub przerw w odbywaniu kary(???).

Najbardziej jednak dokuczliwym w odczuciu społecznym jest brak zaufania do ofiary, która przez organa wymiaru sprawiedliwości jest traktowana na równi z przestępcą. Zgadzam się z przedmówcami, że wielu przypadkowych świadków nie chcąc być ciąganym przez dłuuugie lata po sądach lub tłumaczyć się na równi z bandziorem, lub - co chyba najgorsze, mieć obawy przed świadczeniem z powodu zagrożenia ze strony bandyty, woli niczego nie widzieć i nie wiedzieć. Bardzo chore jest również to, że ofiara musi się gęsto tłumaczyć, czy przypadkiem nie mogła zrobić "mniejszej krzywdy" w obronie własnej (zamiast dźgnąć parasolką w piętę wcelowała w główkę).
Mamy szereg przykładów z autopsji, że tak właśnie działają nasze sądy i dopóki to się nie zmieni, nie ma żadnych szans na poprawę naszego bezpieczeństwa.
I jeszcze na koniec:
gdyby napady i brutalne rabunki były w naszej obyczajowości sprawami wyjątkowymi, z pewnością opowiedziałabym się za zniesieniem KK i próbą resocjalizacji przestępcy, bo szanse byłyby zupełnie inne. Jednak skoro otacza nas ogromna armia wykolejeńców, to nie pora na sentymenty i ludzkie odruchy w stosunku do tych, którzy takich odruchów nie mają, a co gorsza, NIE ROZUMIEJĄ. Dlatego nadal twierdzę: dla bandziorów CZAPA!

odnośnie śmierci lekarki

no popatrz... a głośno trąbiono o tym ze w czasie silnego wiatru przygniótł ją tam kawał muru
tak sie rodzą mity i legendy...

A gdzie byli ludzie???

Troche dziwne sie wydaje aby w czwartkowy wieczór w centrum wielkiego miasta nie bylo ludzi? Jak zwykle wiekszość przechodzi obojętnie !!!Gliny złapcie psychopatę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PRZYPADEK?

NIE TAK DAWNO KTOŚ ZABIŁ W OKOLICACH GALERII MADISON LEKARKE Z MIESZCZĄCEGO SIĘ TAM CENTRUM MEDYCZNEGO. KOBIETA WYSZŁA Z PRACY W GODZINACH WIECZORNYCH I O ILE MI WIADOMO ZGINĘŁA OD NOŻA W CELU RABUNKOWYM (NIEDOWIARKOM PROPONUJE PRZEJŚĆ SIĘ NA ULICE GNILNĄ TAM NA MURZE NA PRZECIW SZKOŁY MUZYCZNEJ WISI CAŁY CZAS NEKROLOG I STOI OGROMNA ILOŚĆ ZNICZY) CZY TO PRZYPADEK,ŻE JAKIŚ PSYCHOL ZABIJA ZA PARE ZŁOTYCH? A MOŻE TO TA SAMA OSOBA? TYLKO TYM RAZEM MU SIĘ NIE UDAŁO, JEDNO JEST PEWNE POLICJA NIE CHCE SIAĆ NARAZIE PANIKI PYTANIE KIEDY BĘDZIE NASTĘPNA OFIARA?
KOBIETY STRZESZCIE SIĘ !!!

Szanowny "Lesio"

... jestem przeciw !!! Do 28 lutego 1987 roku sprawowałem urząd sędziego, byłego Sądu Wojewódzkiego (dawny Wydział III Karny - I instancja) - w Gdańsku (obecnie, chyba IV Karny - lecz mogę się mylić).
Mój referat objąłem po Koledze, który osądziwszy niejakiego Tuchlina (o którym było nieco wyżej) - podziękował za pracę w wymiarze sprawiedliwości. Wkrótce potem ... i ja podziękowałem za pracę w sądownictwie.
Dlaczego ???
Ano właśnie !!! Temat przewodu doktorskiego rysuje się w miarę - precyzyjnie.
Z pozdrowieniami

re J.P. Polesky

Witam.W jedenym z postow wspomniales ze jestes bylym sedzie a wiec obeznanym z tematem.jakie jat Twoje zdznie na temat opisanego zdzrzenia i zasadzonego przea wiekszosc uczxestnikow tego forum dla domniemanego sprawcy wyroku kary smierci .

Do licha

... mój ulubiony (naprawdę) inetroluktor ukrywjący się pod nickiem (psudonimem ?) "GALLUX" wspomniał o niejakim Tuchlinie, zatrudnionym (dawno temu) - w ZNTK. Tenże "Skorpion" zabił młotkiem kilkanaście kobiet. Orzeczona kara śmierci - została wykonana.
Nie mnie opiniować, co do okoliczności wymierzenia tej kary.
Została orzeczona i ... wykonana.
"Dura lex sed lex" !!!
Jestem przeciwnikiem kary śmierci. To żadna kara. Praca w kamieniołomach do końca życia - za miskę ryżu z niewielką ilością wody, z łańcuchami na kończynach dolnych (a często również górnych) - to jest właściwa kara !!!
Z pozdrowieniami

jedno jest optymistyczne
30 letnią kobietę uznano za dziewczynę
a jeszcze niedawno jakiejś o kilka lat starszej proponowano bawienie wnuków bo za stara do pracy...

Policja co...

Mieszkamw pobliżu tej ulicy i powiem że pierwszy raz takie cos się stało. Gdzie ta POLICJA zamiast spisywac ludzi pod kościołem to niech oni szukaja go anie tylko spisywac niewinnychludzi którzy stoja pod klatką i spijaja browarka. niech lepiej się zajmą nimi a nie nami.

z nożem na dziewczyne
z kosą na armaty
z brzytwą na poziomki
z szablą na psubraty
tak, dobrze główkujecie
to obraz sarmaty

.

czy w jakiejś gazecie ukazał się artykuł o tej zbrodni? z tego co tu przeczytałam niestety niewiele można zrozumieć.

do kitu

jak ktos zle zaparkuje ...albo wysika sie na trawnik bo nie ma toalet to ci policja wlepi taki mandat ze chej....ale jak trzeba patrolowac albo zlapac zlodzieja to ich nigdy nie ma....a zyja z naszych podatkow i nazywaja sie strozami prawa......tylko jakiego prawa....albo czyjego.....polswiatka chyba......

GDańsk Głowny?

Kawał drogi przeszła z Gdańska Głownego na Smoluchowskiego.
To dwa przystanki kolejką z Gdańska.
To on się dłuuuuugo zastanawiał, a ona dłuuuugo orientowała.
Dobrana Para.
do góry