Widok

Z nożem na dziewczynę

Opinie do artykułu: Z nożem na dziewczynę.

Do makabrycznego zdarzenia doszło w czwartek wieczorem w Gdańsku. Mężczyzna podciął gardło dziewczynie, która wysiadała z kolejki w Gdańsku Głównym. Jak powiedziała nam rzecznik gdańskich stróżów prawa, Danuta Wołk-Karaczewska:

- Około godziny 19.30 karetka pogotowia przewiozła zakrwawioną kobietę z raną szyi do akademii medycznej w Gdańsku, gdzie natychmiast skierowaną ją na blok operacyjny i poddano zabiegowi.

Dziewczyna ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że skoro w innych zawodach jest wymagana

100% skuteczność,to tak też powinno być w policji.Niemożliwością jest bowiem to,że za pieniądze biednych podatników policja pracuje na zwolnionych obrotach,podczas gdy od nas wymagany jest max wydajności.Poza tym tu w gre wchodzi ludzkie życie i bezpieczeństwo-wartość bezcenna.

I JAK W TYM KRAJU MOŻEMY CZUĆ SIĘ BEZPIECZNIE?!TO PARANOJA!TR

I gdzie ten spadek przestępczości...

skoro kryminaliści czują już taką swobode że nawet w ciągu dnia atakują?!

zagadka

Po pierwsze do autora "ja" na akademii jest pełno portierni wiem o tym dobrze bo pracowałem na akdemii w ochronie. A po drugie nie pasuje mi to, że dziewczyna wysiadła na dworcu głównym a gardło jej podciął na ul. Smoluchowskiego. Jak już ktoś napisał to dość długo za nią szedł od dworca?! Jeszcze jedno ciekawe czemu nie wysiadła na przystanku Gd. Politechnika miała by bliżej i może nie doszło by do tego przykrego incydentu. Pozdro dla pracowników ochrony SPSK nr.1 AM w Gdańsku (Konsalnet).

Szanowna "Pielęgniarko" oraz "Apollo"

... otóż właśnie ... ul. Smoluchowskiego wiedzie nas wprost do ... Akademii Medycznej w Gdańsku- Wrzeszczu. Jest bardzo daleko od tej uliczki do ... kryminalnej historii opisanej wyżej !!! Niezwykle ciekawe !!!
Z poważaniem :)

Głos w sprawie....

Chciałbym zabrać głos w tej sprawie ponieważ nurtuje mnie jedna kwestia.Otóż w artykule jest wyraźnie napisane, cytuje"Dziewczyna wysiadła z kolejki na dworcu w Gdańsku Głównym. Zauważyła, że idzie za nią mężczyzna".Jeżeli wierzyć temu co jest napisane(a napisane jest chyba przez ...-Bardzo prosimy o niepopełnianie rażących błędów ortograficznych"śmiech na sali"-)
,dziewczyna wiedziała, że za nią ktoś idzie a jednak poszła tak niebezpieczną ulicą jaką jest Smoluchowskiego.Dla mnie to kompletny brak wyobraźni.Nie powiem,że sama jest sobie winna (to by była przesada) ale po części jest za to odpowiedzialna.Druga sprawa, to to że nikt nie pomyśli, że ktoś może "akurat mi" podciąć gardło dla zawartości torebki.Po trzecie, możliwe jest ,że zauważyła to dopiero na smoluchowskiego(to że ja śledzi jakiś facet)...Niestety autor nie wykazał się.Tylko strzępki informacji:-/
Tym niemniej pozdrawiam autora,złe dni zdarzają się każdemu...(bez urazy po prostu jak się zabiera głos to powinno się wiedzieć o czym się mówi)

Bez prawie

to sie w pale nie miescie!!!!!!!!!!!!!! gdyby za kazde z tych rzeczy robili dozywocie lub kary cielesne!!!to by czegos takiego nie było!!!!!kur..****

Bez prawie

to sie w pale nie miescie!!!!!!!!!!!!!! gdyby za kazde z tychr zeczy robili dozywocie lub kary cielesne!!!to by czegos takiego było!!!!!kur..****

Moim zdaniem to wszystko jakoś nie trzyma sie kupy! Zupełnie nie pasuje mi podcieta nożem szyja i ukradziona torebka.... chyba ze temu napastnikowi nie chodziło o torebke.... albo faktycznie zrobił to ktos strasznie krzywdzony w zyciu....
Qra...strasznie to smutne...oby jak najmniej takich wiesci. :-(

Problem autora z topografią !!!

Czy ktoś dokładnie przeczytał artykuł?? Gdzie Gdańsk Główny, gdzie Smoluchowskiego i Skłodowskiej i biuro ochrony w Gdańsku. Przecież to nie trzema się "kupy". To ile km ona szła z podciętym gardłem ?? Jak była na Smoluchowskiegi i Skłodowskiej to nie mogła sama dojść do Akademii ?!. Totalny nonsens !!!!!!!

BĘDZIE TAK DLEJ...

dopuki w policji i nie tylko(mowa o straży miejskiej)będą przyjmować leni i głupów bez szkoły(w większości) którzy potrafią tylko brac w łape i wypisywac mandaty. No bo lepiej chyba przesiedziec w radiowozie rozróbe, zajadając kanapki z McDonalda, albo obejść zboku grupke naspidowanych kolesi którzy niszczą nasze wspólne mienie i straszą całe osiedle.

mniej wiecej tydzien temu bylem swiadkiem zdarzenia - czekalem na skmke w sopocie, gdy nagle zobaczylem grupe 4-5 chlopakow ktorzy dziarskim krokiem szli po peronie mierzac wszystkich bacznie wzrokiem - wymienilismy spojrzenia i poszli dalej - po 3 min. przyjechala kolejka - wsiadalem na koniec 1 skladu podczas gdy kolesie na poczatek 2 - gdy mijalismy sie jednemu z nich wypadla maczeta... chlopak podniosl ja, schowal pod kurtke i jak gdyby nigdy nic poszedl dalej...na peronie bylo sporo ludzi ale nikt nie zareagowal - chwile pozniej renoma sprawdzala bilety i ktos powiadomil ich o incydencie - jak sie skonczyla historia tego nie wiem, wiem tylko ze 5 konarow przesiadlo sie do 2 skladu a 2 przystanki dalej kolejna 5, pozniej widzialem jeszcze 2 policjantow - wiec moze ich zlapali
w kazdym badz razie zastanawiam sie co bym zrobil gdyby tak mnie uprzejmie poprosili o wsparcie - dac, nie dac, czy moze spuscic ze smyczy amstaffa - akurat wracalem z psem a mam zwyczaj nie zakladac mu w nocnych kolejkach kaganca ;-)

Długi spacer

zastanawiam nie tylko jedno. Skoro pani wysiadła w Gd. Główanym to oprawca dosyć długo musiał iśc za ofiarą skoro doszli z głównego aż na wysokość akademi medycznej i szpitala zakaźnego:)

"proszą zwałcza " ortografia PANOWIE!!!!!

Do autora

Autorowi gratuluję precyzji, nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że zdarzenie miało miejsce w Płocku!

??

A co robi policja?? Policja skrupulatnie wypisuje mandaty za złe parkowanie pod uczelnią, a kiedy się ściemni szybciutko, żeby ich nikt nie zdażył zobaczyć i żeby sami nie zdążyli nic zobaczyć, przemykają po dzielnicy w swoim niebieskim autku. Jeśli oni boją się chodzić po zmierzchu w okolicy AMG, to co my mamy powiedzieć??

Jakie są w końcu fakty????

Coś tu jest nie tak...Ulica smoluchowskiego to przecież prawie AMG,więc jak można wzywać karetkę pogotowia.Wezwanie pomocy z jednego z biur ochrony?!-czyli ochrona Akademii Medycznej.Poza tym w Dzienniku Bandyckim napisano cytuję
..."Przechodzący w pobliżu chłopak i dziewczyna zaprowadzili kobietę do portierni Akademii Medycznej,gdzie natychmiast udzielono jej pomocy"...Pytam się, kto pisze prawdę a kto kłamie.Czy zawsze prawda musi mieć tyle twarzy!!!I co w końcu jest tą prawdą.........Jednocześnie jestem wstrząśnięty tak brutalnym napadem,sprawca musiał być totalnym zwyrodnialcem,aż nie chce się wierzyć, że ludzie są zdolni to takich rzeczy i to za cenę komórki i kilku złotych z tarebki.

gdzie dworzec a gdzie...

Nic nie rozumiem a w tekscie jest duzo niescislosci.
Czy ta pani szla z dworca az w okolice AMG na piechote? Tam nie ma zadnego biura ochroniarskiego, za to jest portiernia AMG, gdzie ta pani trafia i skad wezwano pogotowie. Policja powinna chyba dobrze o tym wiedziec, chyba, ze to dziennikarze przekrecaja wszystko.

tereny kolo akademi medycznej sa chyba jednym

z najbardziej niebezpiecznych miejsc w gdansku.ciagle sie tu slyszy o atakach na studentow!!! ale policja jak to w polsce nic sobie z tego nie robi!!!

gdzie jest policja???

szkoda tylko że policja mało się interesuje tym terenem obok AMG, ciągle się coś tam niedobrego dzieje, zawsze piszą o tym ale nic nie robią:( żeby nie narażać się na niebezpieczeństwo w zimie należy od 15 siedzieć już w pokoju i nigdzie nie wychodzi ć!!! to straszne...
do góry